Od kilku dni mam zainstalowany ROM 8.4.1 full i co mnie zaskoczyło to mała ilość pamięci podręcznej. Diamond działa bardzo dobrze i nie wiesza się. Dla tych, którzy chcą nieco przyśpieszyć jego działanie proponuję zmienić następujące wartości kluczy:
1.Kilka mega:
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\7B58F1D9...\INPROCSERVER 32\SIMTKIT.DLL
zmienić na NOSIMTKIT.DLL
(zmiana tego klucza nie wpływa na działanie telefonu. Zaoszczedzamy kilka mega)
2.Przyśpieszenie systemu:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\GDI\GLYPHCACHE\LI MIT=206696
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\STORAGEMANAGER\FATFS\CACH ESIZE=4096;ENABLECAHCE=6
(Diamond działa szybciej. Widać to najlepiej na przewijaniu foto kontaktów i zdjęć)
Po zmianie kluczy wykonujemy SR.
Dokładając do tego zmianę czułości panela mamy super działającego Diamonda.
Pobawiłbym się jeszcze w małe okrojenie tej wersji, ale niestety nie potrafię. Niektóre dodane programy mają te same opcje więc można by zostawić najnowszy. I za zupełnie niepotrzebny uważam katalog z grami. Tu zostawiłbym wolną rękę użytkownikowi, a zostało by kilka mega pamięci na programy.
Musze przyznać, że bardzo podoba mi się porządek w katalogach. Wielkie uznanie z mojej strony dla Ciebie xcoom. Kawał dobrej roboty.
Po użyciu kluczy przy włączonym TF3D, Module GSM, i AS Zostaje mi 46 MB wolnej pamięci operacyjnej.

Mam takie pytanie. Dlaczego nie mogę wypakować Kuchni? TC pokazuje mi jego zawartość jednak Kiedy próbuje wypakować pliki pojawia się komunikat:
"Ples insert disc number 1!" a kiedy klikam ok. pojawia się "Error in packet file...."?