[02-03-2009] xcoom Diamond FireRom v.8.4.1 Full & Lite PLK

• 1605 Odpowiedzi
  • 390121 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wojtekml

• 423
  • Sprzęt:HTC Buzz(Wildfire), LG GT540(Swift)
Odp: [02-03-2009] xcoom Diamond FireRom v.8.4.1 Full & Lite PLK
« Odpowiedź #1230 dnia: Kwiecień 01, 2009, 13:14:47 »
Witajcie. Ja również jestem najbardziej zadowolony z romów xcooma właśnie ze względu na stabilną pracę, oraz brak niemiłych niespodzianek. Nie mam również czasu ze względu na pracę nonstop "grzebać" w telefonie, żeby coś zrobić.

Tutaj mam jednak jedno pytanko, być może ktoś spotkał się już z takim problemem:
- mam w domu internet po wifi, zabezpieczony po macu, dhcp wyłączone.
- w telefonie używam również internetu, jaki oferuje plus gsm, szczególnie w pracy i na wyjeździe.

Zeby skorzystać z internetu w domu, muszę ustawić parametry karty wifi w telefonie na takie:
ip 192.168.0.50
maska 255.255.255.0
brama domyślna: 192.168.0.1
dns 192.168.0.1

192.168.0.1 - adres ip serwera, który stoi na czele mojej sieci.

Problemem jest to, że jak ustawię ręcznie konfigurację karty wifi w telefonie, to owszem- wifi śmiga i internet mam, ale gdy rozłączę wifi i chciałbym skorzystać z danych operatora (gprs) to połączenie uzyskuję, ale gdy otwieram przeglądarkę (opera 9,5) to niestety wyskakuje błąd i nie mogę wejść na żadną stronkę. Z pogodą oraz e-mailem jest to samo.

Problem znika gdy ustawię w telefonie parametry wifi na auto i znów się podłączę do gprs, ale wtedy wifi nie rusza wogóle.
Co zrobić z tym problemem?? Czy można coś jeszcze inaczej poustawiać, żeby obydwa działały bez ciągłego wprowadzania ustawień??

Nadmienię że muszę ustawiać ręcznie parametry wifi, ponieważ sieć jest zabezpieczona od intruzów.

Pozdrawiam :)

Ps. Rom to firerom 8.4.1 PLK + radio 1.09.25.23 = dobre połączenie... :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2009, 13:16:37 wysłana przez wojtekml »
HTC Buzz (Wildfire) , Android 2.2.1 (2.22.405.1), radio 3.35.20.10
LG GT540 (Swift) , v20A Eclair 2.1

*

Offline NvU

• 31
« Odpowiedź #1231 dnia: Kwiecień 01, 2009, 14:45:09 »
a sim lock ma byc zdjety by wgrac Hard SPL  ?

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #1232 dnia: Kwiecień 01, 2009, 15:25:57 »
Witajcie. Ja również jestem najbardziej zadowolony z romów xcooma właśnie ze względu na stabilną pracę, oraz brak niemiłych niespodzianek. Nie mam również czasu ze względu na pracę nonstop "grzebać" w telefonie, żeby coś zrobić.

Tutaj mam jednak jedno pytanko, być może ktoś spotkał się już z takim problemem:
- w telefonie używam również internetu, jaki oferuje plus gsm, szczególnie w pracy i na wyjeździe.

Zeby skorzystać z internetu w domu, muszę ustawić parametry karty wifi w telefonie na takie:
ip 192.168.0.50
maska 255.255.255.0
dns 192.168.0.1

Problemem jest to, że jak ustawię ręcznie konfigurację karty wifi w telefonie, to owszem- wifi śmiga i internet mam, ale gdy rozłączę wifi i chciałbym skorzystać z danych operatora (gprs) to połączenie uzyskuję, ale gdy otwieram przeglądarkę (opera 9,5) to niestety wyskakuje błąd i nie mogę wejść na żadną stronkę. Z pogodą oraz e-mailem jest to samo.

Problem znika gdy ustawię w telefonie parametry wifi na auto i znów się podłączę do gprs, ale wtedy wifi nie rusza wogóle.
Co zrobić z tym problemem?? Czy można coś jeszcze inaczej poustawiać, żeby obydwa działały bez ciągłego wprowadzania ustawień??

Nadmienię że muszę ustawiać ręcznie parametry wifi, ponieważ sieć jest zabezpieczona od intruzów.

czemu nie wlaczsz dhcp i szyfrowania wpa2, zabezpiecza dosc skutecznie, aby wiekoszosci szkodnikow nie chcialo sie wlamywac, tymbardziej ze dookola jest duzo niezabezpiecznych sieci
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #1233 dnia: Kwiecień 01, 2009, 15:39:02 »
a sim lock ma byc zdjety by wgrac Hard SPL  ?

Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Więc odpowiedź brzmi NIE

*

Offline damaz

• 33
« Odpowiedź #1234 dnia: Kwiecień 01, 2009, 16:37:08 »

ip 192.168.0.50
maska 255.255.255.0
dns 192.168.0.1

A czy nie mylisz pojęć?
Przecież połączenie w domu wi-fi (karta sieciowa) i połączenie przez GPRS (modem) to dwa różne rodzaje połączeń.

U mnie działa to bez problemu, a mam bardzo podobną konfigurację.
Karta sieciowa z ustawionymi adresami na sztywno, a połączenie modemowe (PLUS) na DHCP

EDIT
Chociaż nie.
Sprawdziłem teraz i przez GPRS idzie tylko pogoda. Opera i poczta nie działa.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2009, 16:45:06 wysłana przez damaz »

*

Offline wojtekml

• 423
« Odpowiedź #1235 dnia: Kwiecień 01, 2009, 17:27:58 »
Nie chcę zmieniać parametrów routera, taki układ mi odpowiada, mam 100% pewność że nikt do sieci się nie dołączy.
Druga sprawa - szyfrowanie... mógłbym ustawić router w automacie, czyli dhcp, wrzucić klucz sieciowy... ale jest to rozwiązanie nie do przyjęcia dla mnie, ponieważ szyfrowanie spowalnia mi sieć, a chcę mieć 110% wydajności, tymbardziej że nie korzystam z sieci sam.

Ustawienia zostają takie jakie są, widać jedynie że problemem są ustawienia w telefonie.
Dlaczego dwa połączenia, które korzystają z internetu, a jednak są osobnymi połączeniami oddziałują na siebie w ten sposób??
Czy można to jakoś skonfigurować inaczej w telefonie?? Ciekawe dlaczego nie działa tylko opera i e-mail a pogoda np. działa??
Szukałem opcji w operze, z którym połączeniem ma się łączyć ale nic nie znalazłem, tak samo jak w e-mailu.
Czy mogę jakoś przypisać operze i e-mailowi z jakim połączeniem ma się łączyć?? Czy pozostaje mi ręcznie wklepywać w domu ustawienia na wifi a po wyjściu z domu przestawienie wszystkiego na auto i tak w kółko??......

*

Offline bax87

• *
  • 85
« Odpowiedź #1236 dnia: Kwiecień 01, 2009, 20:05:13 »
Wybija mi blad podczas instalowania pobralem roma  i klkikam na DiamonCustomRUU  czekam 5 min i error
co robie nie tak jak nalezy

Wejdź w  BadLoadera i wtedy podłączyć kabel i wgraj nowy Rom.
Ja zawsze w ten sposób wgrywam Romy i Radia nigdy nie zdarzyło mi się, aby był jakiś problem.
Gdyby jednak wystąpił wgraj  Olinex Unsigned i z poziomu BadLoadera nie będzie problemu żadnego - pozdrawiam

« Odpowiedź #1237 dnia: Kwiecień 01, 2009, 20:21:57 »
Mam problem z pocztą rom lite. Wszystko ładnie chodzi pare dni, a później pojawia się tylko napis wyszukiwanie zmiań przez ładnych pare chwil i nagle nic. Gdy skasuję konto poczty i utworzę od nowa, wszystko działa jak należy, co to może być?

« Odpowiedź #1238 dnia: Kwiecień 01, 2009, 21:46:56 »
czy ktos wie jak poradzic sobie z niedzialajacymi skroconymi kodami typu *111# w icontact i w ulubionych kontaktach?

pojawia sie komunikat
"nie mozna nawiazac polaczenia. Sygnał jest niedostepny albo numer jest nieprawidlowy....."

ale jak wejde dalej tam gdzie jest "połącz z telefonem komórkowym" i "wyslij wiadomość sms" to działają,

to troche męczące i irytujące

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #1239 dnia: Kwiecień 02, 2009, 09:30:30 »
Męczyło mnie to strasznie i w końcu mój pierwszy post odnośnie GPS.
Też tak macie, że na początku fixa wam łapie w kilka lub kilkanaście sekund a po 2-3 tygodniach zajmuje mu dużo dużo więcej czasu (nawet 20-30 min)? Dane z QuickGPS zaktualizowane, pamięć w HTC GPS TOOL wyczyszczona a następnie ustawione na Hot Start.
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline siwy05

• **
  • 236
« Odpowiedź #1240 dnia: Kwiecień 02, 2009, 10:36:37 »
Męczyło mnie to strasznie i w końcu mój pierwszy post odnośnie GPS.
Też tak macie, że na początku fixa wam łapie w kilka lub kilkanaście sekund a po 2-3 tygodniach zajmuje mu dużo dużo więcej czasu (nawet 20-30 min)? Dane z QuickGPS zaktualizowane, pamięć w HTC GPS TOOL wyczyszczona a następnie ustawione na Hot Start.

gdzies na forum jest temat o dzialaniu gpsa i po przeczytaniu tego tematu bedziesz wiedzial dlaczego tak jest, dodam ze jest to normalne, zreszta jesli wyczyscisz pamiec gpsa hot start jest niemozliwy bo wkoncu nie ma zadnych danych, nawet go znalazlem :) http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=30868.0
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline wozny87

• 298
  • Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta.
  • Sprzęt: HTC HD2 (Leoś)
« Odpowiedź #1241 dnia: Kwiecień 02, 2009, 11:19:17 »
Mam jeszcze jedno pytanie, skoro wykonałem te wszystkie czynności:
- zsynchronizować czas z zegarem atomowym (SmartTimeSync)
- wyczyścić pamięć GPS-u (HTC GPS Tool)
- pobrać dane przez QuickGPS

to teraz co powinienem ustawić w HTC GPS TOOL? Cold start? Używam AutoMapy ;)

pozdrawiam :)
ROM: HyperDroidGBX v9
RADIO: 2.15.50.14
OPERATOR: PLAY

*

Offline siwy05

• **
  • 236
« Odpowiedź #1242 dnia: Kwiecień 02, 2009, 13:22:38 »
cold start to start gpsu bez zadnych danych, czyli tak jak przy pierwszym uzyciu, przy okazji w nowszym gps tool odrazu czysci pamiec, pozniej sciagasz dane do quickgps badz nie, poniewaz nie sa one nezbedne, a jedynie przyspieszaja znalezienie satelit, synchronizacja czasu przez smart time tez nie jest potrzebna, bo po polaczeniu odbiornik i tak synchronizuje sie z czasem satelit, a w automapie nic nie robisz oprocz jej wlaczenia i odczekania chwili krotszej badz dluzszej, ja nigdy nie czyszcze pamieci gpsu (robilem to bodajze raz kiedy gps mial jakiegos trzaska i nie chcial dzialac), przy zwyklym uzywaniu wlaczam automape i cierpliwie czekam, przy radiu 1.13.24.25 czy jakos tak zwykle znajduje do 20s, przy hot start kilka sekund, quickgps sciaga dane po polaczeniu z activesync wiec o to tez generalnie sie nie martwie
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline wojtekml

• 423
« Odpowiedź #1243 dnia: Kwiecień 02, 2009, 20:09:12 »
Kombinowałem troche z ustawieniami routerka i telefonu, w sensie że telefon i jego kartę wifi ustawiałem na auto, czyli ustawienia były takie, przy których wifi i gprs powinny działać zawsze, gdy tego będę chciał.
Router ustawiłem na dhcp, czyli automatyczne przydzielanie adresu w tym wypadku w zakresie od 192.168.0.100 - 192.168.0.200
Filtrowanie po adresie mac zostawiłem jak było, przy czym mda wpisany jest w listę sprzętu, któremu udostępniany jest internet z routera - powinien udostępnić internet w ten sam sposób co mojemu lapkowi....

Włączam wifi w telefonie, wyszukuje sieci przez 15 sekund i łączy się - adres - 192.168.0.100 - pomyślnie podłączony... a neta nie ma.

W laptopie w automacie uruchomiłem internet dopiero kiedy wpisałem w "bramę domyślną" adres ip serwera, czyli 192.168.0.1 , jednak w ustawieniach telefonu jest "tylko" automat albo ręcznie, dodatkowych funkcji nie widzę.

Kolejny problem nierozwiązywalny??
Proszę o pomoc.

*

Offline gadowsk

• 716
    • gadowsk
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond w PLAY
« Odpowiedź #1244 dnia: Kwiecień 05, 2009, 01:01:39 »
Jakaż cisza się zrobiła w tym wątku :D
Mam tylko nadzieję że projekt nie upadnie bo ROMy od xcoom zawsze były bardzo dobrej jakości i czekam na nowsze wersje :D :D :D :D :D
Aktualnie korzystam z ROMu billyja ale do testów chętnie zaciekawiłby mnie jakiś nowy z tutejszej stajni :D :D :D :D :D
W sprawie wersji full to ostatnio nie korzystam i ostatnią wersją xcooma miałem w wersji lite ponieważ założeniem moim stało się instalowanie samemu programów na telefonie natomiast ostatnio po każdej zmianie wersji ROMu przy HR nie robię formatu Internal Storage (co robiłem wcześniej mając wersję full) tylko mam zainstalowane wszystkie programy na IS i po HR robię skróty do menu start/programy więc zaoszczędzam sobie czasu nie instalując ich ponownie. Oczywiście nie każdy program da się zainstalować na IS oraz nie każdy po HR wstaje więc trzeba je instalować ponownie po HR ale większość zostaje więc pozostanę przy swojej idei :D :D :D :D :D
HTC Touch Diamond
ROM: Windows Phone Mystique Titanium 2.3
Radio: 1.17.25.09 + Rilphone 1.15.25.14

*

Offline mike1986

• 1732
    • Windows Revolution
  • Sprzęt: HTC Magic
« Odpowiedź #1245 dnia: Kwiecień 05, 2009, 02:55:43 »
Czy ktoś posiada program CIR (porządkowanie skrótów w Menu Start), który jest wyróżniony w pierwszym poście jako jeden ze składników ROM'u? Za nic w świecie nie mogę nigdzie znaleźć tego programu ani dokładniejszego opisu jego działania.

*

Offline ciopik

• 348
  • HTC Touch HD, Diamond
« Odpowiedź #1246 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:05:48 »
Jakaż cisza się zrobiła w tym wątku :D
Mam tylko nadzieję że projekt nie upadnie bo ROMy od xcoom zawsze były bardzo dobrej jakości i czekam na nowsze wersje :D :D :D :D :D
Aktualnie korzystam z ROMu billyja ale do testów chętnie zaciekawiłby mnie jakiś nowy z tutejszej stajni :D :D :D :D :D

poczytaj co xcoom napisał parę postów wcześniej, że prawdopodobnie do maja nic z tego nie będzie bo nie ma czasu

*

Offline wojtekml

• 423
« Odpowiedź #1247 dnia: Kwiecień 05, 2009, 12:19:12 »
Szkoda że inne romy nie są tak rewelacyjne jak xcooma, instalowałem ich setki i niestety żaden mi nieodpowiadał albo był niedopracowany, a jak już napisałem nie mam chęci ani czasu nonstop grzebać w telefonie bo coś nie działa.
Tak więc oczekuję najnowszego dzieła xcooma, może być nawet w maju :))

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #1248 dnia: Kwiecień 05, 2009, 17:51:42 »
Trochę nie rozumiem tego pędu za ciągle nowymi ROMami. Skoro 8.4.1 jest ok (ja też tak uważam), to po co się napalać na kolejny? Żeby mieć build Windowsa nowszy o miesiąc? A co to zmienia? Bo w kwestii wydajności/ stabilności/ szybkości raczej niewiele. Ja się cieszę, że obecny ROM chodzi fajnie, ma co prawda kilka drobnych błędów, ale takich, z którymi można żyć, lub skorygować je prostszymi metodami, niż nowy ROM.

Tak sobie czytam to, co dzieje się w wątku z ROMami billego, i kompletnie nie kumam tego pędu za coraz to nowszym i nowszym. Ludzie się jarają, że mają TF3d z Diamonda 2, choć pełno w nim błędów, kupa rzeczy ciągle działa nie tak jak trzeba, ale radocha, że jest najnowszy. Dla mnie telefon to przede wszystkim narzędzie pracy, i jak coś nie działa jak powinno, to jest dla mnie bezużyteczny. Bardzo się cieszę, że xcoom zrobił taki ROM jak zrobił, bo dzięki niemu mam niemalże idealnego Diamonda. A jeśli nowy ROM ma nie wnieść nic nowego poza graficznymi fajerwerkami, to mi do niczego nie jest potrzebny.

« Odpowiedź #1249 dnia: Kwiecień 05, 2009, 21:52:13 »
ROM rewelka!!

Z góry sory za laickie pytanie ale

Czy możecie mi doradzić jak doinstalować "letter recognizer" (nie transcriber). Jakoś się do niego przyzwyczaiłem...

Z góry dzięki za pomoc

*

Offline PatiJ

• 20
« Odpowiedź #1250 dnia: Kwiecień 07, 2009, 17:07:57 »
Witam

świetny rom, zgadzam się z poprzednikami.

Mam jedno pytanie: jak wysyłać sms do kilku odbiorców jednocześnie, bo musze dodawać po kolei kazdego odbiorce, a nie wybrac kilku w liście kontaktowej?

pozdrawiam

*

Offline billyj80

• Expert HTC Topaz
  • 1939
  • Sprzęt: HTC D2 Topaz
« Odpowiedź #1251 dnia: Kwiecień 07, 2009, 18:26:08 »
Trochę nie rozumiem tego pędu za ciągle nowymi ROMami. Skoro 8.4.1 jest ok (ja też tak uważam), to po co się napalać na kolejny? Żeby mieć build Windowsa nowszy o miesiąc? A co to zmienia? Bo w kwestii wydajności/ stabilności/ szybkości raczej niewiele. Ja się cieszę, że obecny ROM chodzi fajnie, ma co prawda kilka drobnych błędów, ale takich, z którymi można żyć, lub skorygować je prostszymi metodami, niż nowy ROM.

Tak sobie czytam to, co dzieje się w wątku z ROMami billego, i kompletnie nie kumam tego pędu za coraz to nowszym i nowszym. Ludzie się jarają, że mają TF3d z Diamonda 2, choć pełno w nim błędów, kupa rzeczy ciągle działa nie tak jak trzeba, ale radocha, że jest najnowszy. Dla mnie telefon to przede wszystkim narzędzie pracy, i jak coś nie działa jak powinno, to jest dla mnie bezużyteczny. Bardzo się cieszę, że xcoom zrobił taki ROM jak zrobił, bo dzięki niemu mam niemalże idealnego Diamonda. A jeśli nowy ROM ma nie wnieść nic nowego poza graficznymi fajerwerkami, to mi do niczego nie jest potrzebny.

prosze pana rom powstaje po to, aby wykryc błędy i żeby w koncu powstal taki, który bedzie działał, po drugie zawsze mozna zainstalowac rom z Manilla 1, który dziala bezbłednie (przynajmniej u mnie)

a do wysylanie sms do wielu osób służy np. GroupSMS
TD1ROM TD2ROM  Nie masz zgody na paypal!

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #1252 dnia: Kwiecień 07, 2009, 19:24:10 »
prosze pana rom powstaje po to, aby wykryc błędy i żeby w koncu powstal taki, który bedzie działał, po drugie zawsze mozna zainstalowac rom z Manilla 1, który dziala bezbłednie (przynajmniej u mnie)

Ależ oczywiście. Przecież ja wcale nie neguje Waszych prac. Bardzo się cieszę, że pracujecie nad nowymi ROMami, ja akurat wybrałem opcję xcooma, ale Twój ROM tez miałem przez chwilę, i tez mi się podobał. Piszę tylko w kontekście ciągłych zapytań w tym wątku, typu "kiedy nowy ROM", "czy będzie nowy build" itd. Po prostu nie rozumiem, czemu jeśli komuś działa dany ROM dobrze i stabilnie, to ciągle dopytuje się o kolejny.
A za waszą prace jeszcze raz szacuneczek  :ok:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 23:47:48 wysłana przez vonski »

*

Offline ziupo

• 329
« Odpowiedź #1253 dnia: Kwiecień 07, 2009, 22:26:30 »
Wyszła nowa wersja FingerKeyboard http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=501122, jak ją zainstalować na pełnej wersji ostatniego ROMu?
Albo inaczej: jak usunąć wgotowaną klawiaturę bez rozgotowywania i wgrywania na nowo romu.

EDIT: Juz wiem, wystarczy wejść do folderu z FingerKeyb i wyrjestrować klawiaturę za pomocą register.exe :) A potem zainstalowac nową i ponownie zarejestrować bez ponownego uruchamiania i po rejestracji ponownie uruchomic ppc.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 23:57:33 wysłana przez ziupo »

« Odpowiedź #1254 dnia: Kwiecień 07, 2009, 23:56:30 »
Wątek zmienia się w dywagacje, ale coś trzeba robić do maja...
Wydaje mi się, że Billy i xcoom nie różnią się aż tak bardzo filozofią podejścia do tematu, bo brak nowych ROMów xcooma wynika raczej z jego braku czasu.
Tempo może trochę inne, ale panowie na chomiku zaliczają się wzajemnie do znajomych, więc to raczej współpraca i zdrowa konkurencja. I bardzo dobrze, nie ma co otwierać dyskusji o wyższości jednego nad drugim.
Jak coś działa stabilnie, to po co szukać nowości, piszą niektórzy. Na tej zasadzie nie rozwijałyby się rynki samochodów, komputerów itp. Po prostu, świat jest dynamiczny. Sorry, ale diamencik jest gadżetem, czy się tego chce, czy nie, więc uznanie Manili2 za fajerwerki w zestawieniu z Manilą1 jest po prostu hipokryzją. To po co takie ustrojstwo?  A niby dlaczego ma nie być ładniej? A niby dlaczego nie korzystać z nowych buildów, które umożliwiają bardziej estetyczne komunikaty systemu na przykład?
Teraz akurat chłopaki z xda opracowali albo wkrótce opracują parę użytecznych i do tego fajnych rzeczy, więc czemu z tego nie korzystać...
Mnie się 8.4.1 bardzo podobał, obecne Innovationy Billa też się bardzo podobają. Jak xcoom ugotuje coś nowego, to też pewnie mi się będzie podobało.

*

Offline sudi242

• **
  • 232
  • Sprzęt: SGS
« Odpowiedź #1255 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:41:12 »

JAK ROZGOTOWAĆ ROM:
W TYM linku znajduje się "pusta" Kuchnia.
Należy ją pobrać i rozpakowac do dowolnego katalogu na swoim dysku.
Po rozpakowaniu do katalogu baserom Kuchnik należy wgrać plik ROMu ruu_signed.nbh

mam prosbe czy nie moglbys przygotowac paczki rozgotowanego romu? jakos vista mimo wielu prob popelnia bledy w rozgotowywaniu:(?
lubię czytać.......................................Twoje maile;)

*

Offline PatiJ

• 20
« Odpowiedź #1256 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:08:31 »
Witam

jak zainstalowac nowszą wersje FingerKeyb 2.1 na tym romie? Co zrobić krok po kroku? Można?

pozdrawiam

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #1257 dnia: Kwiecień 09, 2009, 08:41:07 »
Wątek zmienia się w dywagacje, ale coś trzeba robić do maja...
Wydaje mi się, że Billy i xcoom nie różnią się aż tak bardzo filozofią podejścia do tematu, bo brak nowych ROMów xcooma wynika raczej z jego braku czasu.
Tempo może trochę inne, ale panowie na chomiku zaliczają się wzajemnie do znajomych, więc to raczej współpraca i zdrowa konkurencja. I bardzo dobrze, nie ma co otwierać dyskusji o wyższości jednego nad drugim.
Jak coś działa stabilnie, to po co szukać nowości, piszą niektórzy. Na tej zasadzie nie rozwijałyby się rynki samochodów, komputerów itp. Po prostu, świat jest dynamiczny. Sorry, ale diamencik jest gadżetem, czy się tego chce, czy nie, więc uznanie Manili2 za fajerwerki w zestawieniu z Manilą1 jest po prostu hipokryzją. To po co takie ustrojstwo?  A niby dlaczego ma nie być ładniej? A niby dlaczego nie korzystać z nowych buildów, które umożliwiają bardziej estetyczne komunikaty systemu na przykład?
Teraz akurat chłopaki z xda opracowali albo wkrótce opracują parę użytecznych i do tego fajnych rzeczy, więc czemu z tego nie korzystać...
Mnie się 8.4.1 bardzo podobał, obecne Innovationy Billa też się bardzo podobają. Jak xcoom ugotuje coś nowego, to też pewnie mi się będzie podobało.

Zgadzam  się z kolegą w 100% :D
Chciałbym zobaczyć romik xcooma z manilą2 i fingerkeyboard 2.1 (o wiele fajniejsza i lepiej działa - moim zdaniem) i z poprawionymi ikonkami rodzaju sieci (często mam takie szare i nijakie a jak tam coś zrobię z fonem pojawiają się ładne i pasujące do wyglądu). Może następny romik będzie na WM 6.5 o ile wogóle warto się na to przesiąść.

Pozdrawiam i czekam na nowy romik.

PS. Czy Xcoom robi romiki dla Touch PRO? Kumplowi bym polecił.
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline k-mil

• **
  • 217
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #1258 dnia: Kwiecień 09, 2009, 10:11:48 »
Witam

jak zainstalowac nowszą wersje FingerKeyb 2.1 na tym romie? Co zrobić krok po kroku? Można?

pozdrawiam

Ja zrobiłem tak: W usuń programy miałem klawe finger więc ją usunąłem (katalogu w program files nie miałem - jak jest należy go usunąć). SR po nim zainstalowałem w pamięci głównej FK 2.1 i bez problemu mi działa (oczywiście SR po instalacji).

Powodzenia.
Inne stare telefony   ->  Nokia 6280 -> MDA Vario -> Nokia E50 -> SE W 880i -> MDA Compact IV ->  Samsung I5700 SamdroidMod v 1.0.3 -> HTC Desire HD

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #1259 dnia: Kwiecień 09, 2009, 11:51:55 »
Jak masz FingerKeyboard wgotowaną w ROM, to nie ma jej na liście w Usuń Programy....