moje pytanie chyba gdzies zginelo w gaszczu wypowiedzi ...
czy u was tez telefon wybudza sie po otrzymaniu sms'a?
czy da sie cos z tym zrobic?
sm
W ustawieniach i w twikach masz opcję do ustawienia zachowania podczas otrzymania smsa przestawiasz i nie będzie się wybudzał.
no właśnie w diamond tweak mam ustawione, ze nie powinien sie wybudzac ...
szukac takiej opcji jeszcze w innym miejscu?
Właśnie u siebie też zauważyłem że wybudza sie przy nowym SMS-ie. Podejrzewam że dll z nowymi ikonami "nowego SMS-a" może coś to powodować. Chyba wrócę do standardowych ikon, z tymi nowymi to juz któryś z koleii problem
To wszystko chyba zależy od modelu HTC bo u mnie wszystko działa jak należy w Twikach mam ustawione żeby się nie wybudzał i działa bez problemów Rom 8.4.1 PPO8
Napisane: Marzec 04, 2009, 16:33:22
xcoom odnośnie wersji lite.
Wersja 8.2 PPO12 lite była bardzo udana i uważam osobiście, że taką powinieneś wypuścić z wersji 8.4.1 full.
Gierki są zbędne bo bez problemu, każdy doinstaluje takie jak mu pasują zostaw tylko tetera z dodatkowymi planszami, ja skłaniał bym się też aby usunąć G-sensora - doinstalowany do staroge a nie siedzący w Romie nie stwarza żadnych problemów.
Osobiście proponował bym dodać TomToma, który jest w oryginalnych Romach z Ery (jak nie masz to mogę dać linka do najnowszej wersji i przetestowanej prze ze mnie).
Co do klawiatury proponuję ta z wersji 8.4 beta nie sprawiała żadnych problemów i była bardzo przyzwoita.
Poza tym nie widzę żadnej potrzeby dodatkowych zmian w stosunku do 8.2 lite naprawdę była świetna i powiem szczerze, że coraz częściej zastanawiam się do powrotu do niej.
Tyle ode mnie pozdrawiam serdecznie.
Xcoom a więc:
Icontact - stanowczo wylatuje u mnie np dziś zauważyłem po wybraniu z niego kontaktu całkowicie blokuje sie kurtyna i nic się nie da zrobić oraz nie działa w nim zmiana twikiem pionowej belki na średnią;
CleanRam jak najbardziej przydatny i nie sprawiający problemów;
TC jak najbardziej nie sprawia żadnego problemu;
Cir i MortScript zbędne standardowe ustawienia meni START są wystarczające;
ActionScren jak najbardziej ale jak byś mógł ustawić mu 2 x dłuższy czas do zniknięcia czas;
PPO 12 zawsze można bez problemu zmienić i popróbować z innym;
Wgotowany G-alarm (wersja z Romu 8.2 lite) działał także bezproblemowo tylko nie twórz do niego skrótu w autostarcie uruchamiany kiedy potrzeba stanowczo mniej ciągnie baterię;
Zakładka programy proponuję wogóle czystą zostawić bo i tak każdy ustawia wg swojego uznania;
Ikony według mnie standardowe można łatwo zmienić cabem, a przynajmniej mamy pewność że nie sprawiają problemów;
Opera moim zdaniem też ładnie chodziła w (Romie 8.2lite), ale następczyniom nie można nic zarzucić więc chyba obojętne;
Office oczywiście tak i kalkulator najlepiej ten z wersii8.4.1 bardzo fajny.
Reszta, której nie wymieniłem wg twojej propozycji i myślę że powinno być cacy zastanowił bym się jeszcze nad NoData, ale to już pozostawiam tobie - pozdrawiam.