Również testuje FireROM 8.4 od wczoraj, praktycznie znalazłem tylko jeden problem związany z VISTA tzn. synchronizacja przebiega ok połączenie z netem jest i wszystkie aplikacje z niego korzystają oprócz Opery

W momencie gdy właczam Operę to połączenie z kompem jest zrywane

Na XP jest wszystko ok
Sprawdzałem wszystko co mi przyszkło do głowy i żadnych problemów poza w/w mam radio 1.09.25.23, sprawdzałem:
- Bluetooth połączenie ze słuchawką

żadnych problemów
- Bluetooth przesyłanie plików

i mam dźwięk powiadomienia
- WiFi

(opera, skype itp. działa bez problemu)
- GPS

(fix łapie w parę sekund a sprawdzałem na pięciu aplikacjach)
- GPRE/EDGE/3G/HSPDA

bez problemu
- SMS/MMS i email

i mam komunikaty
Znalazłem jeszcze jeden mały babol: jak się ustawi w kalendarzu termin z przypomnieniem to podczas przypomnienia wyświetla sie na górnym pasku ikona dzwonka, po jej kliknięciu wyskakuje "status systemu" z dużymi ikonami i tu duza ikona dzwonka jest skopana (trochę zawiłe ale nie wiem jak to lepiej opisać)
Ogólnie romik jest OK

stabilny i bardzo szybki, dodana fajna aplikacja "Clean RAM"

.
Ikony z górnej belki bardzo mi się podobają, proste stonowane i czytelne, ładnie komponują się z całością
Jak już wcześniej pisałem mi do pełni szczęścia brakuje w ROMie już tylko dwóch rzeczy
- zakładka TF3D "home" wyświetlająca do 5 zdarzeń kalendarza
- zakładka pogody wyświetlająca pod spodem pogodę na najbliższe 5 dni
Na codzień używam TF3D zrobionej przez XBmoda w której powyższe rzeczy są a z których korzystam na codzień (na 8.4 jeszcze nie wrzucałem żeby wyniki testów były prawdziwe). Z zakładką "people" xcoom sobie poradził myślę że można by wstawić jeszcze te dwie