Odnośnie mojego problemu synchronizacji kalendarza - może to komuś się w przyszłości przydać.
Trochę wyjaśnienia - synchronizację robię w ten sposób, że albo mam czysty PIM na PDA i niejako przelewam dane z kompa na PDA, albo mam czystego Outlooka w PC i przelewam dane PIM z PDA. Nigdy nie "mieszam" i nie synchronizuję część danych na PDA i część na PC, gdyż nie raz okazało się, że w książce adresowej, bądź w kalendarzu powstawały podwójne wpisy co przy łacznej liczbie 13 tys wpisów było problematyczne.
Przez dwa dni, po wgraniu nowego ROMU Xcooma przywracałem dane PIM na Diamondzie i próbowałem synchronizować z kompem... Jak już wspomniałem wszystko się synchronizowało poza kalendarzem. Przed chwilą spróbowałem na odwrót. Przywróciłem z backupu wszystkie dane PIM na kompie i zsynchronizowałem z czystym PDA.... no i kalendarz właśnie się synchronizuje... a więc sukces.
Nie wiem, co jest przyczyną takiego zachowania, przy innych ROM-ach nie miałem takiego problemu, ale wydaje mi się, że warto było o tym napisać tak na wszelki wypadek, gdyby ktoś miał problem.