"Gotowanie" romów

• 7 Odpowiedzi
  • 1443 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

"Gotowanie" romów
« dnia: Sierpień 03, 2009, 16:13:48 »
Witam,
jestem tu nowy-niedawno zakupiłem sobie Diamonda i chciałbym spróbować zrobić sobie swój rom wm6.5 na niego.Czy któs może mi doradzić jak się do tego zabrać,gdzie szukać narzędzi,instrukcji itd.?pozdrawiam wszystkich użytkowników Diamencika

*

Offline Kamill

• 357
  • Sprzęt: SGS
Odp: "Gotowanie" romów
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2009, 16:27:02 »
Potrzebna Ci jakaś kuchnia, w niej zaznaczasz co chcesz, a czego nie - możesz dodawać/usuwać pakiety. Polecam Diamond GSM Kitchen by lobsterdave

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 03, 2009, 16:30:18 »
Potrzebna Ci jakaś kuchnia, w niej zaznaczasz co chcesz, a czego nie - możesz dodawać/usuwać pakiety. Polecam Diamond GSM Kitchen by lobsterdave

Dzięki.Zapomniałem jeszcze uściślić,że chodzi mi o zrobienie romu PL-skąd wziąć do niego potrzebne spolszczenia?Marzy mi się rom PL,Titanium z buildem 23017.Spolszczenia do sys mam-gorzej z programami.I jakie oemy powinienem wrzucic,by rom działał?

*

lipalipski

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2009, 16:32:52 »
Może lepiej coś od uznanych kucharzy gotowego znajdź. Ciesz się WM6.5, a w międzyczasie poczytaj, bo wszystko już było. Szukanie nie boli.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2009, 20:38:08 »
Udało mi się "ugotować" rom 23017 z titanium:),chociaż ma kilka braków:(kiedy instaluję jakąś aplikację nie mogę jej uruchomić,bo wyświetla że program nie został podpisany zaufanym certyfikatem.W związku z tym mam pytanie do kucharzy-jak sobie z tym poradzić?Nie zainstalowało mi się też wiele programów z ext-nie ma file explorera tylko bluetooth exp...pomożecie?pzdr

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 03, 2009, 20:39:43 »
Udało mi się "ugotować" rom 23017 z titanium:),chociaż ma kilka braków:(kiedy instaluję jakąś aplikację nie mogę jej uruchomić,bo wyświetla że program nie został podpisany zaufanym certyfikatem.W związku z tym mam pytanie do kucharzy-jak sobie z tym poradzić?Nie zainstalowało mi się też wiele programów z ext-nie ma file explorera tylko bluetooth exp...pomożecie?pzdr
złe wpisy policies.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 03, 2009, 20:46:30 »
złe wpisy policies.

a można prosić trochę jaśniej dla początkującego?

*

Offline yoyo

• 383
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 03, 2009, 21:44:05 »