witam serdecznie ....
Ja też jestem juz po pierwszej długiej trasie z Destinatorem...
Trasa Zabrze - Alcossebre ( hiszpania )
Generalnie Destinator bardzo mi pomógł. Zawsze podczas podrózy trasę kontrolowała z mapą na kolanach żona...ale jak przykimała to z pilota były nici...więc plus dla Desti że nie zasypia

. Program spokojnie prowadził mnie od granicy z niemieckiej na camping w Hiszpanii i z powrotem.
w niemczech wszystjo przebiegało bez problemu. Informacje pewne i czytelne. Szybko jednak przekonałem się o opóźnieniu w stosunku do aktualnej pozycji przy zjazdach z autostrady. Da się temu zaradzić w prosty sposób. Ostatni kilometr czy półtora przed zjazdem zwolnić do 80 km/h i wszystko bedzie ok. Zapomniałem o tym w Barcelonie i musiałem nadrabiać 25 km. Druga niespodzianka to brak przełączenia mapy na granicy niemiecko francuskiej ( identyczna sytuacja w drodze powrotnej)
musiałem wklepać mapę Francji i ustawić od nowa cel. Na granicy francusko- hiszpańskiej bez problemu. Kolejna wpadka to ok 3 km przed celem program mówi żeby skręcić w prawo więc skręcam bo jest droga...
jakieś 3km.. prowadzi mnie po drogach niemalże gruntowych by potem wyprowadzić mnie pięknie na centrum miasteczka Alcossebre czyli mojego celu podróży. Jak się później okazało prowadziła do niego normalna wygodna droga... w to samo miejsce gdzie poprowadził mnie Desti.
Wyjazd do Barcelony bez wiekszych problemów. Znalazłem w POI jakiś parking i jak po sznurku dotarłem pod samą bramkę. Z powrotem było trochę problemów w samym centrum bo wysokie budynki zakłócały sygnał GPS i trochę się pokreciłem zanim wyjechałem na właściwą drogę ale nie było to jakioś specjalnie uciążliwe.
Korzystałem z Poi również na trasie w poszukiwaniu noclegów typu formula 1 czy etap hotel albo McDonaldsów ....generalnie ok ale pokazuje również te punkty które minęliśmy co i trzeba sprwadzić gdzie się znajdują żeby czasem nie zawrócił nas 10 km..
Jeszcze jedna sprawa. Miałem tak ze 3 razy. Program pokazywał mi trasę szybką która wcale nie okazywała szybsza a wręcz gorszej jakości...próbowałem potem zmienić np. na krótką i pokazywał ta samą...
Działo się tak jak z jednego punktu do drugiego wiodło kilka alternatywncy tras.
Wrażenia ogólne raczej pozytywne...ale chciałbym spróbowac jeszcze czegoś innego. Mam desti z polską 7 mega więc tutaj mi się ten soft raczej nie przyda. Ale najważniejsze, że dowiózł mnie i moją rodzinę spokojnie do domu a ja nie musiałem się stresować i utrzymywać w ciągłej gotowości na jakieś niespodzianki drogowe czy nie do końca przejrzyste oznakowanie dróg..
pozdrawiam maczos