Ja myślę, że trzeba poczekać do czerwca, do 6-tych wydań wszystkich programów, w tym także MN|6 Navigona, dotychczas praktycznie nie istniejącego w Polsce, ale który może nas przecież mile zaskoczyć.
Nigdy nie wiadomo kiedy producenci softu wykorzystają najnowsze dane od dostawców danych mapowych. Czasem jest to nawet rok. Ponadto, w przypadku TomToma i TeleAtlasa nie wiadomo z którego wydania danych mapowych TA TomTom skorzystał, wydając np. swoje 5.41, czy 6.45. Dużo mniej wiadomo także o szczegółach samych edycji map TeleAtlasa.
Przypominam, że TomTom od dawna ma swoją Map of Eastern Europe, która umożliwia nawigację od Sankt Petersburga po południe Turcji. Z różnym stopniem pokrycia dla różnych obszarów, ale jest całkiem przyzwoita. Czy zostanie wreszcie oficjalnie udostępniona użytkownikom TTN5/6? Ja tego nie wiem. Nie wiem nawet kto jest dostawcą danych do tej mapy. Może to jest kompilacja z wielu źródeł? Czy w kolejnych wydaniach (kiedy?) mapa ta będzie miała lepsze pokrycie i szczegółowość?
Sam chciałbym znać odpowiedzi na te pytania...