Przykład "ciężkości" menu: Czy można znaleźć POI w menu i pokazać na mapie jako full screen, a nie na małym wycinku ekranu palma?
po pierwsze to co podajesz to jest przyklad na funkcje programu, a nie na wyglad menu
po drugie jesli 80% ekranu z punktem POI nazywasz malym wycinkiem ekranu PALMTOPA
(a nie palma) to chyba uzywamy innych programow
po trzecie nauczcie sie rozrozniac pojecia menu, przyciskow ekranowych, algorytmy wytyczania trasy, funkcje programu, jego bledy (ktore zreszta ma kazdy program) - to kompletnie inne pojecia
i wreszcie po czwarte - krytykowac zawsze jest latwo ale jesli tak was DPN razi to prosze podac mi inny przyklad programu, ktory moze z nim konkurowac (bo poza TT i malo popularnym Navigonem innego nie widze, a tam rowniez znajda sie bledy)
to prawie jak z Windowsem - wszyscy krytykuja, a prawie kazdy uzywa

powtarzalem juz wielokrotnie i zawsze bede powtarzal - nawigacja w aucie ma pomagac, a nie zastepowac kierowanie i zdrowe myslenie

ze swojej strony powiem tylko, ze DPN ustepuje graficznie znacznie np. Automapie (chociaz dzieki temu porownywalny obszar jest znacznie mniejszy w ilosci danych na karcie - ciekaw jestem jaka duza bedzie mapa Europy w AM) ale od strony praktycznej sprawdza sie doskonale - najwiekszym bledem, ktory mnie osobiscie drazni jest skakanie pozycji po drogach, ktore leza bardzo blisko siebie lub wrecz jedna nad druga (np. kilka nitek autostrad) - oczywiscie z punktu widzenia pozycji bardzo trudno jest ustalic po ktorej drodze jedziemy jesli obie drogi w danym punkcie maja te same wspolrzedne ale powinno to byc np. przewidywane z trasy, ktora pokonujemy i logicznym jest, ze nagle nie mozemy przeskoczyc na droge, ktora jest 10 metrow nizej - chociaz wydaje mi sie, ze uleglo to polepszeniu od czasow Destinatora 3
co do wyznaczania drogi rowniez sie zgodze, ze czasami nie jest to droga najlepsza i najrozsadniejsza - ale dla mnie najwazniejsze jest to, ze dojade do celu bez bladzenia, a jesli trase znam to zawsze moge pojechac inna droga i nowa trasa zostanie za chwile wyznaczona