Destinator i spozniony zaplon :)

• 9 Odpowiedzi
  • 1739 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline juha

• **
  • 107
    • http://juha.ovh.org
  • Sprzęt: N560
« dnia: Październik 07, 2006, 11:15:57 »
Czy Wy tez zaobserowowaliscie powolnosc w pokazywaniu aktualnej pozycji podczas jazdy na z tym programem? Chodzi mniej wiecej o to, ze podczas jazdy z predlkoscia powyzje 20 km/h na ekranie pocketa dzieje sie wszystkoi z opoznieniem. Np. przejezdzam przez skrzyzowanie ulic, czy obok jakiejs drogi dojazdowej, na pockecie na skrzyzowaniu jestem dopiero 2 sekundy pozniej, a w rzeczywistosci jestem juz kilkadziesiat metrow za. W miare ok, jest przy predkosci 20 - 30 km/h.
Destinator 6., mapa Polski  60MB i FS Loox N560.
Pozdrawiam

*

Offline pado4

• 31
    • kontakt pado4@tlen.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2006, 16:00:54 »
Zgadza sie ale idzie sie do tego przyzwyczaić.
Trzeba brac poprawke zawsze.
Ale to nie jest jedyna jego wada.

*

Offline sebikolo

• **
  • 123
  • Sprzęt: FS N560
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 08, 2006, 12:52:57 »
najwazniejsze, ze gada odpowiednio wczesnie :-)

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
Re: Destinator i spozniony zaplon :)
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 08, 2006, 15:23:51 »
Cytat: "juha"
Czy Wy tez zaobserowowaliscie powolnosc w pokazywaniu aktualnej pozycji podczas jazdy na z tym programem? Chodzi mniej wiecej o to, ze podczas jazdy z predlkoscia powyzje 20 km/h na ekranie pocketa dzieje sie wszystkoi z opoznieniem. Np. przejezdzam przez skrzyzowanie ulic, czy obok jakiejs drogi dojazdowej, na pockecie na skrzyzowaniu jestem dopiero 2 sekundy pozniej, a w rzeczywistosci jestem juz kilkadziesiat metrow za. W miare ok, jest przy predkosci 20 - 30 km/h.
Pozdrawiam

Chyba masz jednak coś nie tak .... bo mi mówi i pokazuje bez opóźnień a także wyświetla duży znak graficzny np. skręt w prawo ... oczywiście z odpowiednim wyprzedzeniem.

Ale za to u mnie mówi : "skręt w prawo za 200m"   zamiast "za 200m skret w prawo "  .... i za cholery nie mogę zwmusić do prawidłowej zapowiedzi  :wkurzony:
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

spóźniony zapłon
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 12, 2006, 21:13:50 »
jestem nowym użytkownikiem Destinatora 6 i też zauważyłem te opóźnienie a mam porównanie z Auto Mapą, która jest bezbłędna. :E

*

Offline Yacck

• **
  • 159
  • Sprzęt: FS-N560 ; HTC HD2
Re: spóźniony zapłon
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 12, 2006, 22:24:47 »
Cytat: "ps17"
mam porównanie z Auto Mapą, która jest bezbłędna. :E

noo.. nie przesadzaj AM również ma swoje przeskoki (chociaż w przeciwieństwie do Desti nadąża za drogą) Tom Tom jest płynny i perefekcyjnie pokazuje punkt bez względu na szybkość auta.
PS. Moje kondolencje, że stałeś się posiadaczem Desti, jego mapa polski z 99% pokrycia nie nadaje się do nawigacji samochodowej ( nie rozróznia dróg jednokierunkowych,schodów deptaków itp) za to jest super do spacerów pieszych :)

*

Offline niepokorny666

• **
  • 227
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 02, 2006, 09:46:49 »
I zeby znalezc ulice musisz podawac pelne nazwy, AM i IGO2006 bija go na glowe.

*

Offline nieboraku

• **
  • 219
  • Sprzęt: Asus A636N plus KINGSTON 2GB EP, Destinator 6 TS
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 03, 2006, 12:57:04 »
W Polsce może i tak, choć zaskoczył mnie D6 tym, że znalazł ulicę gdzie mieszkają moi rodzice, na potwornym zadupiu.
Jednak w GB Destinator działa dość dobrze, i oprócz dorbnych wpadek z dziwnym wyznaczeniem trasy i opóźnionym zapłonem, nie mam najmniejszych zarzutów do map. Oczywiście nie jest to MemoryMap z zaznaczonymi ścieżkami w lesie, ale doskonale działające kody pocztowe sprawdzają się świetnie - wprowadzenie 7 znaczków zajmuje tyle co nic, a zaprowadzony jesteś za rączkę dokładnie do samego celu.
Jeżeli za jakiś czas Destinator dla PL będzie tak dopracowany jak dla GB, to AM będzie miała spory problem :D

*

Offline debart

• **
  • 181
  • Sprzęt: VIVO PLUS + 16GB SDHC + VW Phaeton
Re: Destinator i spozniony zaplon :)
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 07, 2006, 21:49:58 »
Cytat: "juha"
Pozdrawiam

Jedyna rada: przełącz w tryb 2D i powinno być OK.  U mnie w trybie 2D pokazuje pozycje co do metra a w 3D jest spóźniony nawet do 150m. Przynajmniej tak jest na moim n560. Pozatym w mojej opinii destylator wygląda lepiej w 2D niż w 3D :)

*

Offline czester

• **
  • 152
    • Bielizna Damska i Męska
  • Sprzęt: FS Loox n560
    HTC G1
    RA1.7
    Chromatic3.9
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 08, 2006, 21:32:33 »
debart ale to nie jest rada przelacz na 2D. Kurde przeciez jezeli to nie moze sie uciagnac na n560 to na jakim procku to pociagnie ? Tak nie moze byc dla mnie to lipa jak cholera jest z tym 3D po prostu niedopracowali. Ale tez 2D wyglada jak nie powiem co. Zreszta nawet 3D wyglada tak jak 2D w Igo :)
Pozdrawiam
Piotr