Destinator i POI

• 11 Odpowiedzi
  • 3191 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline korrek

• 346
Destinator i POI
« dnia: Lipiec 19, 2005, 14:23:17 »
Z tego co wyczytałem na forum w
http://www.pocketnavigation.de/board/tid72844-sid.htm
dodatkowe POI w Destynator-ze zapisywane są w ulubionych z tą tylko różnicą do Automaty, że można sobie stworzyć kategorie POI i włączać tylko te kategorie które nas w danym momencie interesują ( dlaczego tego nie ma w AutoMapie – pytanie do AutoMapy). Nie ma też ograniczenia co do ilości, jak w TTN5
Ponieważ chyba za parę miesięcy będą też mapy dawnych demoludów, mam apel do zespołu Mobile.net o zrobienie aplikacji dzięki której można by dotychczasową bazę POI konwertować do Destinatora PN

*

mik39

Destinator i POI
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2005, 15:44:41 »
Super , tylko jeszcze przetlumacz ten watek na np. polski lub angielski to bedzie z tego pociecha.
A tak na marginesie to gdzie fizycznie wgrywa sie POI (*.bmp oraz *.dat) w Destinator? Ktos wie?

*

Offline lipciopda

• 6801
Destinator i POI
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 23, 2005, 03:03:36 »
Cytat: mik39
A tak na marginesie to gdzie fizycznie wgrywa sie POI (*.bmp oraz *.dat) w Destinator? Ktos wie?
pliki z koncowka dat sa w katalogu \destinatorapps\destinator\common\favorites
ich nazwy to nazwy poszczegolnych kategorii

oraz plik favorites.ini rowniez w tym samym katalogu

*

Offline Luc__

• *
  • 55
Destinator i POI
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 25, 2005, 21:53:05 »
Wiadomo jakie są ikony w Dest. PN, chciałbym niektóre ikony podmienić na swoje. Zrobiłem to, program je widzi jednak niektóre z nich znikają przy dużym przybliżeniu. Czy poza podmianą ikon w Ullubionych trzeba coś jeszcze zrobić? Coś z tymi plikiami *.dat? Czy da się podmienić ikony w POI? (nie mogę ich znaleźć).
Pozdrawiam!

*

Offline Luc__

• *
  • 55
Destinator i POI
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 26, 2005, 06:29:20 »
Cytat: Luc__
. Zrobiłem to, program je widzi jednak niektóre z nich znikają przy dużym przybliżeniu.

Poprawka. Z tym znikaniem, to generalnie dotyczy pobranych POI (Ulubionych). Niektóre od podziałki 300 m znikają (???).

*

Offline cin2000

• 509
Destinator i POI
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2005, 21:38:09 »
Odgrzeję trochę temat. Nie wiecie, jak zmienić napis i tekst ostrzegający o zbliżaniu się do POI(Favorite) w Destinatorze PN? Jak dla mnie mógłby to być dźwięk jakiejś syreny chwilę wyjącej, a nie zmęczona babka bąkająca coś pod nosem... ;)
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline lipciopda

• 6801
Destinator i POI
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2005, 23:50:36 »
no to najprosciej chyba zrobic sobie plik wav i nagrac go pod nazwa bakajacej babki

*

Offline cin2000

• 509
Destinator i POI
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 20, 2005, 06:57:56 »
No, no - też tak pomyślałem. Tylko, że jak wszystkie "skręć w tę" lub "tamtę" widać jak na dłoni, to "favorite alert" nigdzie nie znalazłem. Ta sama sytuacja z obrazkiem(napisem) wszystko znalazłem - różne tła i całe zestawy guziczków, a tego jednego nie. :(

*

Offline lipciopda

• 6801
Destinator i POI
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 20, 2005, 09:17:19 »
Cytat: cin2000
No, no - też tak pomyślałem. Tylko, że jak wszystkie "skręć w tę" lub "tamtę" widać jak na dłoni, to "favorite alert" nigdzie nie znalazłem.
a plik 141.wav to niby co?

*

Offline cin2000

• 509
Destinator i POI
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 20, 2005, 16:22:48 »
No wlasnie... :E Przyznam się, że te z numerkami pominąłem. A nie wiesz czasami, który to obrazek???

*

Offline lipciopda

• 6801
Destinator i POI
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 20, 2005, 21:11:42 »
nie wiem bo nawet nigdy tego obrazka na oczy nie widzialem - nie korzystam z tej funkcji

*

Offline cin2000

• 509
Destinator i POI
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 20, 2005, 23:01:21 »
OK, może kto inny będzie wiedział. Dzięki za ten dźwięk - na pewno dużo pomoże. :)