Destinator 6 w Jamiconie

• 86 Odpowiedzi
  • 17579 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 05, 2006, 19:11:26 »
Bardzo gorąco się zrobiło. Mi też się oberwało, pewnie słusznie no bo po co przerywać zmowę milczenia skoro pieniążki płynął i klienci nic nie wiedzą. Bardzo ciesze się, że ktoś trzyma moją stronę i też uważa taką politykę za niepoważną. Co do firmy, której stałem się niepisanym rzecznikiem, jest to firma którą mam pod domem i w niej pierwszej dowiedziałem się, że z destinatorem może być coś nie tak i oni nie wcisneli mi Destinatora twierdząc, że może to być niepełnowartościowy produkt, ponieważ jest to inna wersja niż ta którą do tej pory sprzedawali. Uparłem się, bo mój brat jeździ ciężarówką i używa Destinatora 6. Mimo że ciągle narzekał na bardzo słabe pokrycie Polski. Wyobraźcie sobie jakie było jego zdziwienie jak zobaczył moją wersję. Stwierdził "pal sześć" że są niedoróbki bo kierunkowość i inne rzeczy są do bani, ale po Polsce na tej mapie można śmiało jeździć, a do tej pory jeżdżąc po kraju używał laptopa i Autoroute w starej wersji.

Nie wiem jak długo my "szaraki" mamy tracić na tym że światem rządzą pieniądze, ale napewno warto czasem powiedzieć STOP.

Bardzo ciesze się że udało nam wszystkim sprowokować dystrybutorów do przyjęcia jakegoś stanowiska, że obiecano poprawkę na 99% i że przyznano się że mapy faktycznie są niepełnowartościowe. Rodzi się tylko pytanie - Dlaczego tak późno, dlaczego nikt nie dał nam wyboru w momencie kupna, dlaczego to wszystko działo się w tajemnicy?

Pozdrawiam i czekam na dalsze głosy w tym, pomimo regulaminu, reklamowym wątku Destinator 6 w Jamiconie

*

Offline cin2000

• 509
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 05, 2006, 20:46:07 »
Jakieś stanowisko? Przecież oni nic nie napisali. Pewnego dnia Jakub napisał artykuł opierając się zapewne na danych z firmy Jamicon, w którym napisał tak:

"Największym minusem dla polskiego użytkownika wydaje się być obecnie brak choćby głównych tras przelotowych przez nasz kraj, gdyż dzięki rodzimemu językowi komunikatów i menu aplikacji nawigacja po terenach Europy Zachodniej nie powinna sprawić nikomu większych problemów. Mam dla Was jednak dobrą wiadomość. Prawdopodobnie w ciągu trzech miesięcy światło dzienne ujrzy nowy pakiet map o nazwie Europa Wschodnia. Poza planami naszego kraju, będzie on obejmował swoim pokryciem również następujące kraje: Czechy, Słowacja, Węgry, Litwa, Łotwa i Estonia. Warto także zaznaczyć, że upgrade dla posiadaczy licencji na opisywaną wersję Destinatora PN, będzie dostępny w bardzo atrakcyjnej cenie, jeśli nie całkowicie za darmo!"

Ja sobie kupiłem Desti PN po tym artykule, sądząc, że skoro nie za free, to pewnie w jakiejś atrakcyjnej cenie będzie ten upgrade. Był, ależ i owszem, ale po 419 PLN. Cena zaiste atrakcyjna, zważywszy, że cały Desti PN kosztował 600 :-/
Kupiłem w tej "atrakcyjnej" cenie i jak zobaczyłem "mapy" Polski, to mi szczęka opadła i uderzyła o podłogę. Potem, kiedy dowiedziałem się, że uaktualnili mapy o 3 miasta w Polsce, ale nie ma darmowego upgradeu dla posiadaczy PN - skończyłem swoją przygodę z tą firmą (jedną i drugą).

Życzę wszystkim przy nadzieji na cokolwiek, żeby ich marzenia się spełniły. Tak na wszelki wypadek włóżcie sobie w spodnie poduszkę. Będzie mniej bolało ;)
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 06, 2006, 00:23:58 »
Partyzantka...

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 06, 2006, 20:10:29 »
a ja jestem jeszcze ciekaw map navteq-a, które pojawią się już wkrótce w MobileNavigator 6 firmy Navigon /http://www.navigon.com/site/mn6/de/, nawigacja ta jest b.popularna w niemczech
ciekawe czy dadzą mapę PL 7MB, czy 60MB, a może jeszcze jakąś inną  :D
jeśli chodzi o interfejs graficzny, to wg. mnie bedzie najladniejszy w porównaniu z TT, D6, iGO
i ciekawe czy pasy do skrętów będą też na polskę  :lol:
----------------------------
the born to be wild

Destinator6
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 11, 2006, 21:24:09 »
Ludzie znalazłem na Emule  Destinatora 6 z oznaczeniem Navtech.Q1.2006. Czy to jest ta najnowsza wersja z Mapa eur. wsch 80 mb?  prosze o Odp.
Jak by ktoś chciał: link Ed2k

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 11, 2006, 21:25:40 »
hackstorm
A może byś przeczytał regulamin?? A potem, albo nawet wcześniej, wykasuj tego linka.

Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 11, 2006, 21:26:52 »
UPS. omsknęła mi się myszka <lol>

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwiec 11, 2006, 21:54:50 »
hackstorm
podowanie linkow do pirackiego oprogramowania jest niezgodne z regulaminem :!:

Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 13, 2006, 06:47:44 »
Nie ma co sie podniecac- mape polski i tak TRZEBA zarejestrować wiec na piracie sie ...daleko nie zajedzie ;)

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 13, 2006, 08:12:11 »
michobo: testowałem "pirata" bez żadnego cracka i nie trzeba nic rejestrować.... działa... ale mimo to wole AM (oryginalną) :)

Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 13, 2006, 09:25:15 »
Cytat: "marcinnk"
michobo: testowałem "pirata" bez żadnego cracka i nie trzeba nic rejestrować.... działa... ale mimo to wole AM (oryginalną) :)

Dzialac dziala ale to tylko pierwsze wrazenie. Sprobuj odpalic mape polski i zaczyna sie zabawa z aktywacjami. Zreszta - na stronie Destinator.PL tez jest informacja o tym za WYMAGA aktywacji...
Nie wiem tylko czy wymóg aktywacji uruchamia sie po iluś tam zmianach mapy, po odpaleniu mapy polski czy tez po jakims tam ustalonym czasie pracy programu - ale jako taki - jest na pewno...

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwiec 13, 2006, 10:20:36 »
hmm...dziwne mam go od tygodnia i jakos nie pyta o rejestracje.. moze juz ktos pogrzebal w rejestrze i zmienil.. ale to tylko byla taka proba i tak wole AM, a za granice TT. Jakos destinator do mnie nie dociera...

Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwiec 13, 2006, 11:55:51 »
Powaznie- nie chce robic z siebie kretyna ale po cos jednak jest numer seryjny na wewnetrznej czesci pudelka i opcja SZYBKIEJ AKTYWACJI na konsoli glownej.

Ja tez po zainstalowaniu programu zasugerowalem sie informacją z DESTINATOR.COM ze nie potrzeba aktywacji po czym po wybraniu mapy Polski pojawil sie ekranik z informacja iz WYMAGANA jest aktywacja...
Taka informacja jest takze na stronach Jamiconu jak i stronie domowej programu w domenie PL - sprawdź sam

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #73 dnia: Czerwiec 13, 2006, 13:33:22 »
no to nie wiem jakim cudem spokojnie na destinatorze moge jezdzic z mapa Polski bez aktywacji. Uzywalem jej kilka razy i ani razu nie mialem zapytania o nr seryjny. Moze wewnetrznie jest crack... cholera wie... mimo wszystko jakos na Polske jej nie polecam. Gdy mijalem uliczki jakos nigdy nie bylo to w tempie z rzeczywistoscia... zaklamanie kilkunastu metrow raz w przod raz w tyl. Moja wersja wazy 1,77GB i ogolnie jestem na NIE... no chyba ze przyjdzie mi wyjazd za granice. Na chwile obecna robie resecik tego programu z mego pda.

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #74 dnia: Czerwiec 13, 2006, 14:18:42 »
Czytam wątek i kurwica :twisted:  mnie bierze; 4 bańki za upgrade DPN - D6 czy oni ocipeli? za 4 bańki to dodając stówę można se kupić nowego D6. Kto za taki syf odpowiada? Jeśli dystrybutor to urwać mu jaja :!:  :lol: (na stronie producenta pisało że ma być za free)
Mając DPNa nie porzebuję D6 aż tak bardzo żeby wydać tyle kasy w ciągu 2-miesiecy na soft nawigacyjny ale korci mnie dla zasady żeby kupić pirata... Ci ludzie sami napędzają piractwo takim podejściem do uczciwych klientów. Nawet wyszydzana AM takich jaj nie robi - warto o tym pamietać zanim ktoś pomyśli o przesiadce z AM na D6...

Ale się wk.... Napiszcie coś optymistycznego dla złapania oddechu  :o

*

Offline b98

• 541
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwiec 13, 2006, 16:04:17 »
Coś optymistycznego:

- dla posiadaczy Nissanów koszt upgrade'u to 4 i pół bańki a nie "4 bańki"
- dla posiadaczy X-Trail'ów zwyżka dodatkowa bańka

Suma summaru za upgrade wininien jesteś Niezawodny 5 i pół bańki  :lol:

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwiec 13, 2006, 23:01:23 »
Ciekawe jak będzie w tym roku z upgrade TomToma?
Bo coś zaczynają kręcić, że zeszłoroczny był wyjątkowy cenowo.

*

Offline xpablo

• 1294
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwiec 13, 2006, 23:46:44 »
Cytat: "Moi"
Ciekawe jak będzie w tym roku z upgrade TomToma?
Bo coś zaczynają kręcić, że zeszłoroczny był wyjątkowy cenowo.

A możesz napisać nieco jaśniej??

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #78 dnia: Czerwiec 14, 2006, 00:34:22 »
Ostatnio przeglądam zachodnie fora dość wyrywkowo i nie wiem czy potrafię odnaleźć. Ktoś (chyba na Pocket PC GPS UK) cytował swoją korespondencję z supportem TomToma, w której namolnie domagał się konkretnych informacji o tegorocznym upgrade TTN5->6 (data, koszty, etc.). I takie (lub podobne) sformułowanie w odpowiedzi padło.
Może chodziło o to, że posiadacze jednego regionu dostali całą Western Europę w tej samej cenie, co posiadacze kompletu map? Może chodziło o samą cenę upgrade? Nie wynikało to (AFAIR) nijak z treści odpowiedzi.

Wielokrotnie twierdziłem, że ten rok będzie przełomowy w dziedzinie nawigacji GPS. Niestety, nie w polityce informacyjnej producentów...

Jak odnajdę ten wątek, to wrzucę link.

*

Offline dezet

• 19
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #79 dnia: Lipiec 09, 2006, 16:15:55 »
A czy ktoś wie jakie jest pokrycie w przypadku Europy wschodniej? Słyszałem, że cała Litwa to tylko jedna droga. Jeśli tak to...  :wkurzony:

Czy może ktoś podać pokrycie map dla wszystkich państw? Bo nigdzie nie znalałem takiej informacji. Sorki jeśli coś przeoczyłem  :worried:

*

Offline cin2000

• 509
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #80 dnia: Lipiec 09, 2006, 18:35:52 »
Wszyscy podają pokrycie w MB - na forum już ktoś cytował tutaj.
Wyczytałem do tego jeszcze, że znacznie jest poprawiona Irlandia, Hiszpania i Francja. Europa wschodnia jeżeli pozostała taka jak w PN, to na Litwie jest 5 dróg, a w Wilnie 6 ulic. Navteq dość powoli pracuje nad Europą wschodnią - widać nie ma zapotrzebowania.

*

Offline dezet

• 19
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #81 dnia: Lipiec 09, 2006, 19:26:23 »
Skandal! To po co wogóle podają, ze mają mapę Litwy??? Chyba, żeby się jakiś naiwny potrzebujący skusił. A to już jest zwykłe oszustwo  :kill:
I to jeszce za tą cenę!!!
Właśnie jadę na Litwę i poważnie rozważałem zakup Destinatora 6. Całe szczęście, że się doczytałem o brakach bo chyba by mnie jasny szlag trafił  :mysli:
I pozostaje poczciwy TomTom...

*

Offline cin2000

• 509
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #82 dnia: Lipiec 09, 2006, 19:51:30 »
No, wyznaczyłby Ci przez Kowno, jeżeli do Wilna. Znam ludzi, którzy tak jeżdżą. Chociaż ja ćwiczyłem tylko przez Mariampol lub Alytus. Może następnym razem sobie spróbuję przez Kowno, parę kilosów dalej, ale może nie zapłacę za roentgena (ładnych parę razy jeździłem do Wilna i jeszcze mi się nie zdażyło nie zapłacić). Jeżeli interesuje Cię Europa wschodnia, to przypatrz się tej zapowiedzi:

http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=44252&start=0

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #83 dnia: Lipiec 12, 2006, 23:33:42 »
Jeśli o Litwę chodzi to jest zupełna bryndza z Destinatorem. Tydzień temu zrobiłem "tour de Lithuania: Budzisko-Kowno-Wilno-Troki-Mariampol i DPN niewiele pokazywał, o ile pamiątam to chyba tylko autostradę Wino-Kowno i tyle.
W Wilnie nie wiedzieć czemu faktycznie było tylko parę ulic, także Destinator na ten kraj to jest fikcja.
Ale Polska IMHO nie jest zła. Miałem niedawno małą awarię Automapy (chyba przez te upały) i odpaliłem sobie Destinatora i spisał się na 5-tkę, całkowicie zastąpił mi AM, tyle że było to w mieście (Kraków). Także jako zamiennik dla AM w razie problemów technicznych Desti może być a zachód Europy to IMHO jest super. I tu pojawia się pytanie; czy D6 ma tylko problemy z mapą Polski czy dotyczy to też "zachodu"?

Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #84 dnia: Lipiec 14, 2006, 20:03:15 »
ja kupiłem dzisiaj Destinatora 6 z Komputronika.

Nie od którego to dystrybutora.
Ale płyty są na pewno nagrywane.
Mapa Polski ma ok. 7MB

ogólnie zainstalować jej mi się nie udało, ani map Eurpy Wschodniej ponieważ....
okazało się, że płyta nr 3 na kórej powinny być JEST PUSTA.

to chyba już zaczyna podchodzić pod skandal albo domowe piractwo
Chociaż pudełko jest oryginalnie oplombowane i płyty z nadrukiem.
Ale ewidentnie nagrywane.

Jutro mam dostać nową płytę.

*

Offline cmax7

• 27
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #85 dnia: Lipiec 25, 2006, 19:27:05 »
Ok
Gdzieś mam całą Polskę, tu zawsze można się dogadać, a do tego mam Automapę. Ale sprawa komplikuje się jeżeli chodzi o resztę wschodu. Jeżdżę dużo po Europie busem i jak narazie Destinator PN na zachodzie mnie nie zawiódł. Ale jeżeli chodzi o Czechy i Słowacje to lipa. Pomijając stolice to można się zgubić. Węgier jeszcze nei udało mi się sprawdzić. Jakaś alternatywa do MIo A201?

*

Offline Greg.

• 48
Destinator 6 w Jamiconie
« Odpowiedź #86 dnia: Październik 25, 2006, 21:49:40 »
Cytat: "xpablo"
Poland 6,5 MB

no to jaj mam taki sam shit !    :wkurzony:

Skrócili mapkę do 6,5 MB !
Wolne żarty !