Czy Destinator PN współpracuje z WM 5.0

• 30 Odpowiedzi
  • 8026 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline k.lukas

• **
  • 189
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S / Iphone 3G
« dnia: Styczeń 23, 2006, 15:29:20 »
Pytanie jak w temacie. Czy ktoś próbował ? Zainstalowałem dzisiaj na IPAQ hx2190 i lipa nie działa. I teraz nie działa bo jest nie przygotowany pod WM 5.0 czy może coś źle instaluje.

I jeszcze jedno pytanko. Jak się robi HR w hx2190 ? reset+power nie działa.

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2006, 17:08:06 »
Zainstalowałem na Qtek9100 z WM 5.0. Trochę kosztowało gimnastyki i w zasadzie działa.
1. Należy odblokowac wybór portów w Destinatorze.
Robi się to przez uaktywnienie funkcji GPS w Connections.
za http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=28386&highlight=destinator

ACTIVATE THE GPS CONTROL PANEL
Fire up a registry editor (eg http://www.freewareppc.com/utilities/phmregistryeditor.shtml )
Go to: HKEY_LOCAL_MASCHINE\ControlPanel\GPS Settings
Delete the DWORD marked "hide"
Add a DWORD called "Group" and give it the value of "2" (dec)
The GPS panel will now show up in your connection settings

2. Wybieramy w GPS connections programowy port port, na którym łączy się nasz GPS (u mnie com6), hardwarowy ustawiamy na "none"
3. W Destinatorze pojawia sie możliwość wyboru com6 - wybieramy.
4. Ustawiamy w GPS connections programowy port na "none"
5. Parujemy odbiornik BT GPS
6. Wybieramy wychodzący port na com6.
7. Destinator widzi odbiornik :)

Piszę, że "w zasadzie działa", bo nie zapisuje mi kategorii w planowaniu podróży.

*

Offline k.lukas

• **
  • 189
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2006, 18:33:51 »
U mnie program nawet się nie uruchamia. Instaluję program z konsoli na PC. Ustawiam instaluj na karcie. Następnie na PDA pojawia mi sie komunikat gdzie chcę zainstalować program. Wybieram kartę SD, na ekranie wyświetla że instaluje CAB-a. Potem instaluje mapy, równiez na kartę. Po zakończeniu nie pojawia się żadna ikona w Programach, więc próbuję uruchomić ręcznie przez File Explorer, i nic. po tapnięciu na plik nic się nie dzieje, nie uruchamia się wogóle.

*

Offline benco

• **
  • 142
  • Sprzęt: Treo 90 -> TT -> HTC Wizard -> HTC Touch Elfin + Samsung OMNIA + Nokia E51i + eeePC 901
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2006, 19:14:31 »
Witam!

U mnie w pracy na Dell Axim x51v na 1 stacji zainstalował się, nawet uruchamiał, ale z 9 czy 12 ikon na ekranie widać było tylko 1 dużą w lewym górnym narożniku i po kawałku z jej boków. Na innym wogóle nie chciał się zainstalować.  Generalnie support Destinatora stwierdził że podobno powienien chodzić ale gwarancji mi nie dali (chodzi o połączenie VGA i WM5). Destinatora zwróciłem do sklepu i przyjęli jako reklamację że nie działa.

Pozdrawiam

Benco

*

Offline k.lukas

• **
  • 189
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2006, 20:31:26 »
No nic, pokombinuję jeszcze. Jak nic nie wymyślę to też będe musiał oddać. A TT współpracuje z WM 5.0 ?

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2006, 21:33:30 »
Ja instalowalem destinatora na Asusuie A636 i poszlo bez problemow (kilka razy podczas instalacji systen sie pytal czy na pewo chce zainstalowac dany plik).

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 24, 2006, 07:48:06 »
Cytat: "k.lukas"
A TT współpracuje z WM 5.0 ?

tak TT 5.21 dziala z WM5 bezproblemowo
pozdrawiam
----------------------------
the born to be wild

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 30, 2006, 19:02:06 »
Witam szanowne zbiegowisko.
Ja też walczę z Destinatorem PN na Qtec 9000 z WM5 jak lew i padam jak mucha. Automapa działa przez BT bez zacięć na com4. W DPN GPS settings nie widać portów 4,5,6,8. Grzebnąłem w rejestrze tak, jak tu wyżej napisano. Nie pomogło. No to zimny reset i najpierw DPN, potem config BT i... to samo. DPN nie widzi portów com jak wyżej. Takie same próby wykonałem na nowym romie z o2. To samo. Prawdę mówiąc zależy mi na tym produkcie ze względu na mapę Europy wschodniej, a ściślej Słowenii. W TT brak, DPN kiepściutką, ale ma. Macie jakiś pomysł?

BTW jak rozumieć "port com sprzętowy" i "programowy, jak to w jednym z postów wyżej napisano?

Pozdrawiam
Zdzich
"UNIX is like wigwam, no Windows, no Gates, apache inside"

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 31, 2006, 13:54:23 »
byłem na stronie destinatora i widze że jest jakiś update i podane jest że współpracuje z win mobile 2005
Pozdrawiam

*

Offline sierek

• 568
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 31, 2006, 14:21:00 »
Cytat: "marchewa9"

BTW jak rozumieć "port com sprzętowy" i "programowy, jak to w jednym z postów wyżej napisano?

Pod ikoną GPS w Settings/Connections masz nowe możliwości ustawienia GPS:
1. zakładka Programs - to rozumiem jako "programowy" czyli przypisany do programów wywołujących porty GPS.
2. zakładka Hardware - "sprzętowy" czyli porty fizycznie połączone z odbiornikiem
3. zakładka Accsess - zarządzanie automatycznie portami przez programy

Zwróć uwagę, by zmiana w rejestrze została zapisana w edytorze rejestru. Tylko wtedy nowa ikonka GPS się pojawi w ustawieniach połączeń.
Bardzo ważna jest kolejność czynności przy odblokowywaniu portów!
(js)

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 05, 2006, 16:46:02 »
Witam,
udało mi się w końcu zwalczyć problemy z Destinatorem PN na Qtecu 9000 z WM5. Instalacja wg wskazówek zawartych tutaj : http://www.destinatortechnologies.com/en_US/support/faqs/destinatorpn.html#Install5 umożliwia prawidłowy display, a program sam odnajduje BT BPS o dziwo na com1. Nie rozumiem dlaczego,bo AM widzi to samo urządzenie na com4, ale działa.

Pozdrawiam
Zdzich

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 06, 2006, 20:07:42 »
Czy może ktoś mi przesłać wznowienie Destinatora PN pod WM5.0 Nie jestem zarejestrowany i nie mogę pobrać update. Dzięki

*

Offline krutoj

• 263
  • Sprzęt: N520, E60
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 07, 2006, 16:17:58 »
Cytat: "MARIUSZ1964"
Czy może ktoś mi przesłać wznowienie Destinatora PN pod WM5.0 Nie jestem zarejestrowany i nie mogę pobrać update. Dzięki

... a dlaczego sie po prostu nie zarejestrujesz?

« Odpowiedź #13 dnia: Luty 07, 2006, 19:40:20 »
Czy możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie mogę się zarejestrowac?

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 07, 2006, 20:12:28 »
Chyba już można sciągnąć poprawkę WM5 bez rejestracji (z powyższego linku).

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 07, 2006, 20:37:38 »
Chyba jednak nie.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

• 6498
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 07, 2006, 21:53:25 »
Chyba masz rację, choć strona z FAQ się otwiera, a wcześniej nie była dostępna bez logowania. Jednak link z patchem nie jest "czynny" dla outsiderów.

*

Offline prnit

• *
  • 68
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 08, 2006, 11:16:13 »
Cytat: "sierek"
Zainstalowałem na Qtek9100 z WM 5.0. Trochę kosztowało gimnastyki i w zasadzie działa.
1. Należy odblokowac wybór portów w Destinatorze.
Robi się to przez uaktywnienie funkcji GPS w Connections.
za http://forum.xda-developers.com/viewtopic.php?t=28386&highlight=destinator

ACTIVATE THE GPS CONTROL PANEL
Fire up a registry editor (eg http://www.freewareppc.com/utilities/phmregistryeditor.shtml )
Go to: HKEY_LOCAL_MASCHINE\ControlPanel\GPS Settings
Delete the DWORD marked "hide"
Add a DWORD called "Group" and give it the value of "2" (dec)
The GPS panel will now show up in your connection settings

2. Wybieramy w GPS connections programowy port port, na którym łączy się nasz GPS (u mnie com6), hardwarowy ustawiamy na "none"
3. W Destinatorze pojawia sie możliwość wyboru com6 - wybieramy.
4. Ustawiamy w GPS connections programowy port na "none"
5. Parujemy odbiornik BT GPS
6. Wybieramy wychodzący port na com6.
7. Destinator widzi odbiornik :)

Piszę, że "w zasadzie działa", bo nie zapisuje mi kategorii w planowaniu podróży.

wszytko fajnie ale nie wiem jak aktywowac gps panel..jak wchodze edytorem do HKEY_LOCAL_MASCHINE\ControlPanel to nie ma czegos takiego jak GPS Panel!! macie jakies pomysly?

*

Offline sierek

• 568
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 08, 2006, 17:04:41 »
Przepraszam, ale czytaj dokładnie. W rejestrze nie szukasz "GPS Panel" tylko "GPS Settings"

Po 1 Primo...
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 19, 2006, 02:12:14 »
wiec tak za cholere niemoge zainstalowac na Asus636 Destnator'a PN wesjia PL Western Europe + MRE jak instaluje z panelu fakt faktem ze pocet widzi instalacje potwierdzam bla bla i jak sie zainstaluje NIC NIEMA widieje cos ale w Eksploratorze plików ale nic sie nieotwiera w Start nic niema dupa dupa niewiem co jest PROSZE o POMOC temat nieraz poruszany ale....

end
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 19, 2006, 23:14:57 »
No to sru pojechałem do punktu wyjscia czyli sklepu w którym brałem A636 rzuciłem im go na stół(nie dosłownie) i powiedzialem ze maja mi to poinstalowac.Niedosyc ze meczyli sie nad tym dobre 2h poczym sie zebralo 3   "Doświadczonych" sprzedawców siedzieli kolejne pół godz i co? "my tego nie zrobimy" bo? "sie nieda" :shock: nadomiar złego czy tez nie wyladowałem w domu nie z destinatorem a TomTom'em buuhaa jedyne co wyszło na dobre to to ze TomTom jest o jakies 150zł droszy a ja niedopłaciłem złotówki, tak sie przejeli moim zdenerowaniem- i dobrze

(cholernie sie mapy długo wgrywaja)

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 20, 2006, 01:12:56 »
miales Destinatora z naklejka zgodnosci z systemem WM5.0 lub sciagales do starego patch ze strony producenta pod system WM5.0? DPN chodzi bez problemu na A636

*

Offline M@rtinez

• *
  • 61
  • Sprzęt: Asus A639/AutoMapa/iGO 8 Europa
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 20, 2006, 11:36:52 »
dokładnie sam mam A636 i chodzi z DPN bez problemu

« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 20, 2006, 12:30:51 »
miales Destinatora z naklejka zgodnosci z systemem WM5.0 lub sciagales do starego patch ze strony producenta pod system WM5.0? DPN chodzi bez problemu na A636

nie pamietam czy była zgodnosc! a co do patcha zekomo w sklepie sprawdzali , ale ja w to nie wierze bo nic niebyło (chyba ze usuneli)
fakt faktem ze siedzialem tam dobre 3h oni przetestowali wszystkie mapy jakie mieli i wyszlo ze TomTom jest GIT

Pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 20, 2006, 14:42:10 »
trzeba zmienic sklep :)

*

• 6498
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 20, 2006, 14:54:32 »
I wyrzucić pseudosygnaturkę. I czytać wskazówki przy podawaniu strony domowej w Profilu.

« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 13, 2006, 19:00:06 »
a instalujesz na karcie czy w pamięci głównej?

podobno Destinator PN musi być w pamięci głównej.

chciałem kupić ale zrezygnowałem i czekam na D 6

pozdrawiam
DS

« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 14, 2006, 01:14:33 »
OK. Jak już wiadomo - jest update do Destinator PN dla Windows Mobile 5.0, ale oczywiście nie do wersji polskiej. W moim przypadku (hx4700 - obecnie po update do WM5.0) był to zakup Dest_PN jakieś pół roku temu w wersji polskiej ale z mapami tylko Europy Zach. i to mi dotychczas wystarczało, bo dla Polski używam Automapy. Nadmienię, że po zapytaniu w Jamiconie o podobny update w wersji polskiej zostałem zlany i powiedziano mi, że powinienem zakupić za 300 zł wersję z mapami także dla Europy Wsch. Dałem sobie spokój. Przerobiłem jednak wersję angielską z najnowszego update na wersję polską i funkcjonalnie jest identyczna z tym co było. Co zrobiłem? Ano - po zainstalowaniu standardowego PN z CD PL na WM5.0 (oczywiście brak skrótów w Programs itd.) zgrałem odp. pliczki z dźwiękami polskimi i definicjami opisów i po prostu go odinstalowałem. Następnie instalacja na czysto najnowszego update'u w wersji ANG i doinstalowanie map standardową konsolą Destinator. Następnie dogranie wersji polskiej pliczków i ustawienie INI na wersję polską. Chodzi na WM5.0 jak złotko w najnowszej wersji, po polsku, nic nie zrywa, brak problemów z Bluetooth itd. Dodam, że wg mnie powinien być dostępny bezpłatnie update map przez rok od zakupu programu, ale wersje map (2004) w zupełności mi wystarczają.

« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 14, 2006, 01:17:59 »
Jeszcze jedno. Najnowszy Destinator PN chodzi spokojnie z karty, czyli między bajki można włożyć, że musi chodzić z pamięci głównej itd. Jak będę miał czas to mogę spakowane definicje PL + dźwięki wraz z krótkim opisem gdzie to władować wystawić na stronkę. Jeżeli będzie zainteresowanie oczywiście...

destinator
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 23, 2006, 17:47:03 »
Jak będę miał czas to mogę spakowane definicje PL + dźwięki wraz z krótkim opisem gdzie to władować wystawić na stronkę. Jeżeli będzie zainteresowanie oczywiście...

no jestem zainteresowany i to bardzo