x51v i amator potrzebna pomoc :)

• 12 Odpowiedzi
  • 1606 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline fdmp

• 46
« dnia: Lipiec 11, 2006, 08:33:47 »
Witam! jestem bardzo nowy w tym temacie :)
mam kilka problemow po pierwsze upgradowanie WM5 (systemu).. zainstalowalem na kompie Microsoft ActiveSync i staram sie polaczyc przez stacje dokujaca.. ale caly czas pisze takie zielone kuleczko ze laczenie. czy pobieranie danych.. nie przedstawialem nic w palmtopie wiec .. nie wiem co dalej..

przegladalem troche to forum znalazlem pare odpowiedzi ale jesli sie powtorza to prosze nie krzyczec :P

nastepne pytanie..  odnosnie programow dodatkowych.. chce abym mogl odtwarzac jakies kilipy wideo .. chce aby bylo pokazywane jakby w tray'u ikonka o wykorzystaniu baterii .. potrzebuje wogole poczytac o dadatkowych programach na PDA...
napewno macie i znacie jeszcze jakies przydatne programy ktorych wykorzystanie sie przydaje a poczatkujacy urzytkownik nie zdaje sobie z tego sprawy

z gory wogole bardzo dziekuje za pomoc za amatorke przepraszam :D :banan:

*

Offline fdmp

• 46
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 11, 2006, 09:13:12 »
staram sie upgraidowac ale w activesync non stop kreci sie zielone kolo..  "trwa pobieranie ustawien.." i to wszystko nie wiem czy trzeba coz w dellu zmienic ustawic aby sie polaczyl czy jak..

*

Offline jackpe

• **
  • 140
    • Zdrowie psychiczne
  • Sprzęt: Galaxy Tab P1000, SGS i9000, Compaq 8710p
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 11, 2006, 21:05:27 »
wyłącz fajermurek w antywirusie. co wszystkich programow o jakie pytasz odpowiedzi znajdziesz we wcześniejszych postach na forum.

*

Offline fdmp

• 46
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2006, 22:25:24 »
jak wylaczyc firewalla ?

*

silentjob

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 11, 2006, 22:27:13 »
Na PC :)) :?: Czyżby kłaniały się elementarne podstawy korzystania z komputera :?:

*

Offline fdmp

• 46
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 11, 2006, 22:28:37 »
ale to palmtop ma firewalla ? bo w kompie mam wszystko zajebiscie.. nic nie blokuje...

*

Offline fdmp

• 46
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 11, 2006, 22:29:18 »
na kompie jest udostepnione wszystko na program dostep do neta tez.. wiec nie wiem co i gdzie tkwi problem..

*

silentjob

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 11, 2006, 22:30:21 »
Na pda nie ma zainstalowanego i co ważniejsze uruchomionego firewall'a. Myślę, że na dobry początek powinien wystarczyć dział dla początkujących oraz FAQ, rozjaśni nieco wątpliwości :).

*

Offline fdmp

• 46
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 11, 2006, 22:32:47 »
caly czas jakby nie mogl sie polaczyc.. nie wiem o co chodzi.. naprawde zgupialem activesync chodzi i caly czas.."trwa pobieranie ustawien" na palmtopie nie wyswietla sie nic.. a w moj komputer pojawilo sie urzadzenie przenosne moge ekspolrowac ale nie moge .. upgrejdowac bo ja ?

*

Offline fdmp

• 46
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 11, 2006, 22:38:13 »
nie odsylaj mnie prosze gdzie indziej przeczytalem faq i dzial dla beginners ale nadal nie wiem jak i co sie dzieje .. z tym polaczniem bo w palmtopie pisze connected a w kompie pobiera non stop ustawienia i nie moge skonczyc.. gdzie jest blad? juz 2 razy przeinstalowywalem program i inne wersje obecna to 4.1 pl i to samo zawsze.. inne usb uzywalem.. i tez nic..

*

Offline fdmp

• 46
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 12, 2006, 08:19:27 »
pomozecie mi ? chcialbym upgrejdowac moj system bo to wersja 1.01 wiec nadaje sie do upgrejdowania..

*

Offline fdmp

• 46
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 12, 2006, 08:41:58 »
zauwazylem wogole ze jak wkladam della na stacje dokujaca to tworzy sie polaczenie sieciowe ... sprawdzilem to polaczenie zapora jest wylaczona adesy ip i inne sa automatycznie przydzielane.. wogole prawidlowo sie dzieje ?

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 12, 2006, 09:41:51 »
Miałem podobny problem. To zapewne efekt instalacji kolejnych programów. Planowałem hard reset i instalację wszystkiego od początku, ale... przypadkowo znalazłem rozwiązanie.
Otóż zrobiłem backup i hard reset Dell'a (x51v). Niestety z braku czasu nie zdążyłem ponownie zainstalować używanych programów, więc przywróciłem wszystko z backupu i... ku mojej radości problem zniknął.

Nie wiem, czy Tobie to pomoże, ale możesz spróbować.