x50v monitorowanie napięcia

• 2 Odpowiedzi
  • 873 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lyby

• 23
  • Sprzęt: X1
« dnia: Maj 05, 2006, 09:53:57 »
Czy da się jakimś programem podglądnąć napięcie i pobór prądu w czasie ładowania? Mam ładowarkę samochodową i podejrzewam, że coś jest z nią nie tak, bo ostatnio prawie mi ugotowało Axima.

Z góry dziękuję za pomoc.

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2006, 16:54:07 »
Z tego co mi wiadomo to taki program nie istnieje....ale z ladowarkami samochodowymi do tego Della zawsze jaja byly (ze wzgledu na wysoki pobor mocy przez X50V).
Ja mialem ladowarke 2A (za 70zl) i niestety nie wytrzymala podrozy z UK do PL (trasa autem ok 15h). Okazalo sie ze procek mialem ustawiony na MAX i podswietlanie tez dosc mocno i niestety po 10h ladowarka umarla.
Co ciekawe wewnatrz ladowarki jest jeden uklad stabilizujacy ktory kosztuje 1.50zl. Tanie ladowarki (np 850mA) roznia sie tylko i wylacznie tym ukladem (wstawiony tam jest jakis tanszy zamiennik) wiec wystarczy kupic sobie taka tania ladowarke, wymienic w niej uklad stabilizatora na wlasciwy (o ile dobrze pamietam to uklad Motoroli SP34063) i juz mamy ladowarke wysokapradowa - MAX 1.5A.

p.s. Sprzedawcy i producenci reklamuja swoje ladowarki jako wysokopradowe 2A, a wewnatrz siedzi uklad ktory wyciaga gora 1.5A wiec te 2A to nic innego jak tylko wierutna bzdura !

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2006, 19:08:51 »
Jest program do monitorowania poboru pradu z baterii o nazwie abcPowerMeter.
Are you shpongled?