DELL Axim X5 z Wndows PocketPC 2003 - pytania od początkującego użytkownika

• 2 Odpowiedzi
  • 726 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam, mam nadzieję że mi pomożecie:

- kilka aplikacji nie chce mi działać i potrzebuje nowszą wersję microsoft .NET compact framework - skąd i jaką wersję zainstalować?
- czy w tym palmie jest coś takiego jak "autostart" w Windowsie na PC gdzie program uruchamia się sam przy starcie?
- czy palma się wyłącza czy ma chdzić na czuwaniu cały czas i go tylko doładowywać z sieci co jakiś czas?

dzieki
rafal

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: DELL Axim X5 z Wndows PocketPC 2003 - pytania od początkującego użytkownika
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2008, 00:06:14 »
- na stronie MS jest do pobrania
- twoje urządzenie to nie palm, a palmtop/pda  lub potocznie pocket (tylko w pda z windows). Autostart masz w \windows\startup
- pda ma to do siebie ze się go nie wyłącza. Ma być od razu gotowy do pracy. Jedynie niektóre pda z systemem wm5.0 i wyżej oferują całkowite wyłączanie ale wtedy nie działa nic, czyli nie powiadomi o spotkaniu itp. Nie wiem jak jest w x5 ale w x51v bateria starcza na miesiąc czuwania. Wyczerpanie baterii w pda z wm5.0 i nowszym skutkuje jedynie skasowaniem się zegarka, a z wm2003se i starszym skasowaniem całej pamięci. Zostaje tylko goły system jak zaraz po zakupie i to co jest na kartach pamięci. Niestety musisz go co jakiś czas ładować. Możesz też wykonać kopię systemu z zainstalowanymi programami na kartę. Wtedy jak cos padnie to po naładowaniu w parę chwil przywrócisz go do stanu z przed skasowania.
Are you shpongled?

Odp: DELL Axim X5 z Wndows PocketPC 2003 - pytania od początkującego użytkownika
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 21, 2008, 15:18:33 »
dzięki za wyjaśnienie spawy
rafał