Mogę Ci, fokstrot, polecić taki jeden uchwyt za kilka zł, co prawda "uniwersalny" z rozsuwanymi ramionami, ale ma takie gąbki, ze jak sobie raz ustawiłem pod PDA to sobie go po prostu wsuwam i się trzymie, a do tego nie ma problemu z wyprowadzaniem kabli ani w landscape ani w portrait - też mi na tym zależało, uchwyt można dowolnie obracać i nie ma problemu z ładowaniem - ja mam podłączony PDA do ładowarki i jeszcze kabel jack do radia na AUX. Kupiłem sobie dwa takie uchwyty jakby jeden się zepsuł przy testach i coś, ale ku mojemu zdumieniu trzymają się bez problemów

Jaką jeszcze przewagę widzę? To, że można sobie ustawić bardziej dowolnie - mocowanie to drut w takiej plastikowej rurce, dość długie to jest, więc łatwo zamocować i ustawić w wybranej przez nas pozycji. Wg mnie szkoda przepłacać, miałem te same cele co Ty, kupiłem uchwyt polecony przez kumpla i jestem zadowolony - jest zamocowany cały czas w samochodzie, wchodzę i wsuwam PDA, podłączam kable - jeden z lewej, drugi z prawej i w drogę

RybA - a skąd leci zasilanie? Chyba też z zapalniczki, więc co za różnica czy uchwyt z zasilaniem czy dobra ładowarka samochodowa za 30 PLN?

A kwestię głośnika rozwiązałem tak, że na PDA trzymię całą muzykę, player leci w tle ze skrótami klawiszowymi do sterowania, PDA jest podłączony do AUX, więc muzyka ładnej jakości leci do radia, a dalej przez te wszystkie duperelki do głośników - czyli wykorzystujemy potencjał car audio sterując z Axima (co jest bardzo wygodne - głośność jako pokrętło w radiu, tam też wyświetlane wizualizacje poziomu dźwięku, a na Aximie przerzucanie utworów lub jak się nie korzysta z GPS to cała lista pod palcem razem z nazwą utworu dużą czcionką

Sloty SD i CF warto wykorzystać). Do tego jak korzystam z GPS to automatycznie AutoMapa zcisza muzyczkę w momencie komunikatu - bardzo fajny efekt i skuteczny, bo zawsze wszystko słychać i to w głośnikach na około samochodu

Jakość dźwięku z głośnika Axima mnie dobijała przy navi

Przemyślałem to zanim kupowałem, właśnie po to żeby nie płacić za uchwyty, które dadzą mi w gruncie rzeczy gorszy efekt.
Tutaj te uchwyty:
http://www.allegro.pl/item594340868_obrotowy_uchwyt_do_telefonu_gps_2_mocowania_ap1.htmldużo sprzedawców ma te same, ja kupowalem u innego - teraz znalazłem na szybko ten link. Śmieszna cena, no nie? Z 25 razy niższa