ok wlasnie zakonczylem pierwsze testy baterii 1700mAh zakupionej w
www.gsm-sklep.plwyniki przerosly moje najsmielsze oczekiwania, wiec uwazam ze warto sie tym z Wami podzielic, zwlaszcza z tymi ktorzy posiadaja x30 z podstawowym akumulatorem 950mAh i nie sa specjalnie szczesliwi z powodu stosunkowo krotkiego czasu pracy tego zestawu.
Po pierwsze warto zaznaczyc ze Axim razem z nowym akumulatorem miesci sie (chociaz doslownie 'na styk') w oryginalnym etui dostarczanym z pocketem. Poniewaz takowe posiadam i uzywam nie bylo to dla mnie bez znaczenia.
Teraz czas na wyniki :
test 1)
-procesor ustawiony na 624MHz
-podswietlenie ustawione na maksymalne
-wylaczony tryb automatycznego gaszenia ekranu
-wlaczony modul BT, otwarta komunikacja do odbiornika GPS i komputera (BT Dongle do Active Sync)
-wlaczona AutoMapa w trybie sledzenia sygnalu
4h 16 minut pracy do osiagniecia stanu 12% naladowania baterii
nie porazajaco ale to COS!
test 2)
-procesor w trybie power saving 208MHz
-podswietlenie ekranu 1/3 (takiego standardowo uzywam podczas pracy)
-wylaczony tryb automatycznego gaszenia ekranu
-wlaczony modul BT, otwarta komunikacja do odbiornika GPS i komputera (BT Dongle do Active Sync)
-wlaczona AutoMapa w trybie sledzenia sygnalu
UWAGA! : 11h 8 minut ciaglej pracy
To jest juz duuuze COS, prawda ?

Generalnie jest to jeden z najlepszych zakupow za 54pln jakie zrobilem dla siebie i pocketa. Nie sprawdzalem jeszcze (nie bylo okazji) czasu pracy w obu tych ustawieniach przy wlaczonym Wi-Fi, ale rowniez w najblizszym czasie sprawdze jak to wyglada.
Nie wiem rowniez ile wytrzyma z wylaczonym ekranem (gdy uzywam Axima jako mp3 playera) ale biorac pod uwage wyniki w trybie oszczednosci - czas pracy moze mnie jeszcze zaskoczyc.
Bateria jest produkcji chinskiej. Jezeli bedziecie zainteresowani moge zamiescic jej kilka fotek.
W kazdym badz razie - ja polecam.
Pozdrawiam.
p.s.
wlasnie przez przypadek (bylem przekonany ze nie wejdzie) stwierdzilem ze nowy aku miesci sie w slot do ladowania w stacji dokujacej

czego nie mozna niestety powiedziec o baterii 1100mAh Mugena