scumm VM vs axim x50v

• 12 Odpowiedzi
  • 1244 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

scumm VM vs axim x50v
« dnia: Luty 04, 2006, 05:44:44 »
Witam

przeczytawszy artykul na pierwszej stronie portalu postanowilem zainstalowac sobie sprytny programik scumm do emulacji gier ....
Na stronie firmy scumm znalazlem takze jdna z moich ulubionych gier - broken sword

postanowilem wiec ze zainstaluje sobie ja na moim PDA

sprawnie przeszedlem instalacje programu scumm
nastepnie sciagnalem spakowana zip'em gre i rozpakowalem na dysk do komputera, po czym skopiowalem ja do axima .

mam traz problem z uruchomieniem jej na aximie ..
scumm pyta sie o pokazanie lokalizacji gry, jenakze gdy wskazuje na folder z zawartoscia "broken sword" scumm nie znajduje w nim zadnych plikow ...

sprawdzalem zawartosc folderu z gra przez explorer - i jest tam folder "video" a w nim duzo plikow ...

pomozcie.....jak mam uruchomic ta gre na moim pda

pozdrawiam

Palmer

*

Offline Bardo

• **
  • 115
scumm VM vs axim x50v
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2006, 07:34:42 »
Musisz gdzies indziej znalezc ta gre, na stronie scumma nie ma pelnej wersji,
o ile dobrze pamietam sa tam tylko pliki wideo do gry. Ja mam pelna wersje Broken Sworda, i dziala na Scummvm bez zarzutu.

hmm
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 05, 2006, 01:35:50 »
ja mam pelna wersje broken sword tyle ze na zwyklego pc

czy moge ja uruchomic na pda za pomoca tego emulatora ?

jesli tak to w jaki sposob ?

bede wdzieczny z pomoc

*

Offline Bardo

• **
  • 115
scumm VM vs axim x50v
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 05, 2006, 07:18:39 »
Zgrywasz katalog z gra na palmtopa, potem uruchamiasz scummvm, wybierasz opcje add game, kiedy pojawi sie komunikat "do you want to perform an automatic scan" (albo cos podobnego) dajesz yes, potem wskazujesz katalog z gra i naciskasz choose. Wtedy scummvm powinien umiescic gre na liscie. Naciskasz na jej tytul, dajesz start i gotowe :)

*

Offline piku

• 15
scumm VM vs axim x50v
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 05, 2006, 12:56:09 »
Cytat: "Bardo"
Broken Sworda, i dziala na Scummvm bez zarzutu.

A czy przerywniki scummvm odtwarza Ci bez problemu?
Osobiście nijak nie mogę wycisnąć  z niego płynności w rozdzielczości wyższej niż 320x200 :(

Próbowałem różnych ustawień, zszedłem nawet z bitrate'm do 128k i nic.

*

Offline Bardo

• **
  • 115
scumm VM vs axim x50v
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 05, 2006, 13:02:42 »
Oszczedzam miejsce na karcie pamieci, wiec gram na "obcietej" wersji, bez przerywnikow.

*

Offline piku

• 15
scumm VM vs axim x50v
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 05, 2006, 13:24:14 »
A mógłbyś wrzucić jeden na próbe? np. intro dla BS1 lub eye dla BS2

*

Offline Bardo

• **
  • 115
scumm VM vs axim x50v
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 05, 2006, 14:00:14 »
Niestety, mam teraz zapchana karte, a wrzucenie gry z intrem zajeloby ladnych kilka godzin (przez Activesync, nie mam czytnika a Card Export mi sie zbuntowal). Potem musialbym spowrotem zgrywac dane na karte. Sorki, ale nie.
Po co Ci plynne odtwarzanie przerywnikow? Przeciez to tylko malo znaczaca czesc gry, wazne jest, ze sama gra plynnie dziala.

*

Offline piku

• 15
scumm VM vs axim x50v
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 05, 2006, 14:48:41 »
ok

Cytat: "Bardo"
Po co Ci plynne odtwarzanie przerywnikow? Przeciez to tylko malo znaczaca czesc gry, wazne jest, ze sama gra plynnie dziala.

Lubię miec full wypas ;)

*

Offline Bardo

• **
  • 115
scumm VM vs axim x50v
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 05, 2006, 17:14:29 »
Mozesz poprobowac rozne wersje Scumma, moze cos pomoze. Mi najlepiej dziala 0.7.1, probowalem tez najnowsza, ale miala problemy z odpaleniem niektorych gier (wolala o pliki z muzyka, a mialem obcieta wersje gry).
Moze na ktorejs bedziesz mial full wypas ;)
Mozesz tez sprobowac podkrecic procka, albo zrobic hard reset i zainstalowac scumma na czystym systemie. Jesli masz duzo poinstalowanych programow to moze to cos pomoze.

ok
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 05, 2006, 20:50:32 »
dzieki Panowie za pomoc ...za chwilke wgrywam gre do pda ...

*

Offline piku

• 15
scumm VM vs axim x50v
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 11, 2006, 20:04:00 »
cóż dałem sobie spokój i czekam aż team od scummvm'a przygotuje wersję z "porządną obsługą" mpeg2.
W końcu BetaPlayer odtwarza te filmiki bez problemu (tak słyszałem)... a tymczasem "cieszę się" rozdzielczością 320x200

pozdr

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
scumm VM vs axim x50v
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 08, 2006, 22:50:00 »
Cytat: "piku"
cóż dałem sobie spokój i czekam aż team od scummvm'a przygotuje wersję z "porządną obsługą" mpeg2.
W końcu BetaPlayer odtwarza te filmiki bez problemu (tak słyszałem)... a tymczasem "cieszę się" rozdzielczością 320x200

pozdr

Jak to jest z tymi filmikami? Po uruchomieniu BS1 w momencie gdy odtwarzane jest intro (w innych filmikach tez zreszta) wywala blad i po kliknieciu OK wraca do systemu. W tle slychac jedynie glos z intra (przed kliknieciem OK w komunikacie). Czego to jest wina, Scumma, czy mojego pocketa (moze potrzeba zainstalowac jakies ster. do MPEG2..?).

Odświeżam, bo nie chce zakladac niepotrzebnie nowego tematu.
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G