Pytanie dotyczace obslugi BT Dell axim X51v

• 5 Odpowiedzi
  • 972 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 14, 2006, 09:01:30 »
Posiadam tego Axima i mam kilka pytan dotyczacych obslugi bluetooth w nim.
1) jak ustanowic stale polaczenie z komorką (np Motolora v600) wykrywa ją i na tym sie konczy nie potrafi obsluzyc zadna aplikacja np do wysylania smsow po bluetooth przy uzyciu komorki ani tez dzownienia .
2)uzywalem Mio po polaczeniue z komorka odrazu wlaczal sie explorer i mozna bylo np zgrac z komorki pliki foto oraz audio czy w delu ejst taka sama mozliwosc w jakis sposob.?
3) a moze jak zmienic managera bluetooth ? nstalujac innego nie potrafi obsluzyc bt poniewzz oryginaly trzyma polaczenei sprzetowe z nim.:/ jak wylaczyc oryginalnego ?

*

Offline Tomko

• 330
  • Sprzęt: XdaExec, Omnia, BB Bold.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2006, 09:59:52 »
Samo połączenie po GPRS-ie masz opisane w dziale dla początkujących. Połączenie z netem i ściąganie poczty powinno działać bez problemu. Co do SMS-ów; przeczytaj np : http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=21525&highlight=v600.
Broń - To prawo wolnego człowieka, nie przywilej nadany przez urzędnika.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2006, 10:06:30 »
GPRS dziala jako tako ale aplikacja np voice dial i  ina aplikacja zadne manager sms ani nic taiego nei chce zadzialac nie chce sie polaczyc z moja motorlką.
a jest mozliwosc wylaczenia oryginalnej aplikacj obslugującej bluetooth ?
wywalilem z startup ale to tylko bylo po to by odpalic ikone w tray'u a instalujac inna laduje aplikacje ale nie potrafi zazadzac BT bo wynika z tego iz uzadzenie jest obslugiwane przez cos innego(inną aplikacje)

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 14, 2006, 16:47:17 »
Normalnie mphone nie widzi wcale bluetooth .. a jak zrobic moze jest do teg jakas aplikacja zeby bluetooth wyemulowac np na com3?

*

Offline Tomko

• 330
  • Sprzęt: XdaExec, Omnia, BB Bold.
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 18, 2006, 12:09:14 »
Ja na razie odpuściłem sobie takie wielkopańskie zachcianki :cry: . W opisach aplikacji do zarzadzania np. sms-ami jest że działają one z konkretnymi modelami telefonów; komórki z symbianem odpadają. Zmuszony siłą wyższą  :? czekam aż ktoś wypuści kom. z EDGE działającą z takim programem lub program w pełni zarządzający jakimś fonem obecnym na rynku. Póki co pozostaje mi jedynie internet po GPRS-ie iściąganie maili   :evil:.
PS.Albo zmienię N6600 na Samsunga  :?:
Broń - To prawo wolnego człowieka, nie przywilej nadany przez urzędnika.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 20, 2006, 18:37:15 »
No tak ale Axim nie radzi sobie cos z BT bo np kumpel ma MIO i bluesolei od bluetooth i dzieki temu moze polaczyc sie pod komorke po BT jako fileshare i np wyslac pliki po bt a jak zrobic w axim zeby wylaczyc oryginalny manager bt .. w starpup wywalilem ale on nadal siedzi jakos w pamieci i trzyma uzadzenie bt :/i jak np polaczyc pod sluchawke bt aximka.hm .. ? znacie jakies dobre rozwiazania zeby poruszyc to bt ?