Problemy z odbiornikiem satelitarnym!

• 2 Odpowiedzi
  • 671 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ironderek

• 48
« dnia: Marzec 19, 2006, 18:34:57 »
Witam wszystkich na wstepie.
Jestem szczesliwym posiadaczem Dell Axim x50V wraz z odbiornikiem satelitarnym BT-309 i mapami europy zachodniej firmy Navteq. To byl standartowy zestaw jaki kupilem od Della i bylem przekonany ze wszystko dobrali opcjonalnie i wszystko bedzie chodzic jak trzeba. Lecz tu pojawia sie problem. Dodam jeszcze ze mieszkam w Dublinie i tamze tez uzywam swego zestawu, ale problem polega na tym, ze w kilkunastu miejscach w miescie odbiornik traci polaczenie z satelitami poprostu gubi je. Caly czas to sa te same miejsca. Nie ma problemu gdy wyjezdzam poza miasto tam wszystko pracuje ladnie. Zastanawiam sie czy to moze wina odbiornika, moze jest za slaby, bo tylko moze sledzic do 10 satelit, a moze potrzebuje dokupic do tego zestawu jakas antene zewnetrzna? Jesli tak to jaka i gdzie? A jesli musze zmienic odbiornik to jaki bylby najleprzy? Dodam jeszcze ze GPS jest mi niezmiernie potzrebny w mojej pracy i niemoge pozwolic sobie na takie zaniki w polaczeniech. Od kolegow zas wiem ze ich GPS pracuja bez zadnych problemow w calym miescie wiec co jest nie tak u mnie?  :idea:
Prosze wszystkich o w miare szybka i fachowa pomoc :(

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 19, 2006, 21:05:02 »
A w którym miejscu trzymasz ten odbiornik samochodzie?
Nie masz ogrzewanej/metalizowanej przedniej szyby?

*

Offline ironderek

• 48
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 19, 2006, 21:40:13 »
Odbiornik trzymam na desce rozdzielczej na samym srodku tuz za przednia szyba ktora nie jest podgrzewana ani metalizowana, jest to zwykla szyba, gdyz auto ktorym jezdze jest troszke stare, to Seat Toledo 1997 diesel. :?: