Problemy z Dell'em X30

• 1 Odpowiedzi
  • 652 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline luko3

• **
  • 170
Problemy z Dell'em X30
« dnia: Październik 01, 2007, 21:18:36 »
Witam,
Od niedawna posiadam Dell'a X30. Do tego czasu bateria dzialala ok. 2,5h. Wczoraj wykonalem HR, na czysty system zainstalowalem kilka aplikacji (ktore mialem tez wczesniej) miedzy innymi SPB Plus. Przypadkowo spojrzalem na stan baterii (bylo 99%), kliknalem i ku mojemu zdziwieniu pokazal "bardzo dlugi" przewidywany czas dzialania, czyli 1:02h. Najgorsze jest to ze wlasnie teraz tyle dziala na baterii... Zaobserwowalem jeszcze jedna dziwna rzecz: po chwili uzytkowania pocket wyraznie zwalnia, pomaga SR... Po uruchomieniu pocket'a zachowuje sie jakby przez chwile nie mogl odczytac poziomu naladowania baterii (przez jakies 6-7sekund pokazuje nawet ze jest ladowany :O mimo ze nie jest podlaczony do pradu...). Czym moze to wszystko byc spowodowane? Z gory  dzieki za odpowiedzi.
P.S Sorry ze bez polskich znakow ale pisze z Jornady...
Casio BN-10 --> Jornada 690 --> Ipaq h1940 --> Dell X30 --> Nokia 9300 --> Toshiba G900 --> MDA PRO --> Samsung I780 --> Palm Centro --> HP IPAQ hx2410 --> FS Loox 718 --> ?

*

Offline u.Ghost

• 7
  • Sprzęt: Dell Axim x30 [High]
Odp: Problemy z Dell'em X30
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2007, 17:22:16 »
Hej, hej.

Ja mam upełnie podobnie (przynajmniej z tym czasem oczekiwania na wskaźnik naładowania baterii - ale to normalne, ponieważ potrzebna jest chwilka do zbadania jak duże jest wykorzystanie baterii, żeby zaplanować mniej więcej ile będzie działać). SPB Plus - robi niekiedy takie dziwne kosmiczne rzeczy, no ale cóż począć? ..przecież to tylko aplikacja pracująca pod windowsem - więc nie ma się co dziwić że tak działa.

Co do samej baterii to wiadomo, że znaczny wpływ na czas jej działania ma uruchomiony moduł wi-fi oraz bluetooth (o ile takowy posiadasz). Ostatecznie polecam wyposażyć się w dodatkową baterię [np: 1700mAh] - tanio chodzą na allegro, a nigdy nie wiesz kiedy może się przydać.  :ok:
Dell Axim x30 [High], SuSe Linux v.10.2 {xgl, compiz}, HP Compaq nw8000