Problem z panelem dotykowym w x51v

• 6 Odpowiedzi
  • 1202 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z panelem dotykowym w x51v
« dnia: Czerwiec 05, 2009, 18:54:42 »
Wczoraj, nagle panel dotykowy w moim Aximie x51v przestał odpowiednio działać. Reaguje tylko na dwa sposoby: po dotknięciu lewej strony ekranu włącza się kalendarz, a po dotknięciu prawej kontakty. Wykonałem hard reset, ściągnąłem folię i niestety nadal nie działa. Bardzo proszę o pomoc.

*

Offline JaroW

• **
  • 224
  • Sprzęt: Dell Axim X50v WM6.1 VOIP Professional  + SD 4GB TRANSCEND 150X + CF 1GB KINGSTON 50X +GLOBALSAT 338
Odp: Problem z panelem dotykowym w x51v
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2009, 10:55:29 »
Wczoraj, nagle panel dotykowy w moim Aximie x51v przestał odpowiednio działać. Reaguje tylko na dwa sposoby: po dotknięciu lewej strony ekranu włącza się kalendarz, a po dotknięciu prawej kontakty. Wykonałem hard reset, ściągnąłem folię i niestety nadal nie działa. Bardzo proszę o pomoc.

http://www.allegro.pl/item651373392_dell_axim_x50v_x50u_x51v_acer_311_panel_dotykowy.html

*

olmeca

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 11, 2009, 15:15:13 »
Propozycja z mojej strony jest taka - rozbierz axima moze poluzowala sie tasma laczaca dotyk z plyta, od razu zobaczysz czy digitizer nie jest walniety. Na ebay uda sie sama warstwe kupic za ok 20zl z przesylka, kiedys sciagalem ja do x50v.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 01, 2009, 13:07:56 »
Ostatnio się nie odzywałem, ponieważ problem sam przeminął - niestety nie na długo. Teraz znowu muszę się z tym zmagać: rozebrałem axima, wyciągnąłem i włożyłem z powrotem taśmę - problem nadal występuje, poza tym zauważyłem, że na panelu dotykowym jest jeszcze jedna warstwa folii. Na razie jej nie ściągałem, nie wiem czy w ogóle opłaca się to robić.

@olmeca, czy mógłbyś napisać jak długo czekałeś na tą warstwę z ebay? Z tego co widzę, większość ofert pochodzi z Azji, a nie mogę sobie pozwolić na miesięczne oczekiwanie, ponieważ urządzenie w pierwszej kolejności jest przeznaczone do nawigacji.

*

olmeca

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 01, 2009, 16:11:53 »
SilvX gwarantuje Ci ze miesieczne oczekiwanie na przesylke to jest mozliwe na naszych krajowych relacjach - paczka z Krakowa szla do mnie prawie miesiac.

Z Chin przesylki najczesciej dochodza do mnie w granicach max 10 dni, ale najczesciej mam przesylke juz po 8 dniach od zakupu.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2009, 12:42:17 »
Czasem przychodzi nawet w 4 dni :) Nie wiem jakim cudem ale jednak
Are you shpongled?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 02, 2009, 15:02:29 »
często, gęsto są po prostu szybsze od tych z poczty polskiej.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal