Problem z ładowarką samochodową

• 5 Odpowiedzi
  • 784 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Andi_muc

• 13
  • Sprzęt: DELL Axim x51V + RoyalTek RTG 2000 TMC + 2GB CF + 4GB SD
« dnia: Listopad 29, 2006, 21:26:47 »
Mam problem z ładowarką. Jak podłączę Axima to obraz zaczyna mi migac, bo mam ustawione że na baterii słabiej świeci niż przy ładowaniu. Wcześniej miałem tania ładowarke za ok 15 zł. Ta wogóle nie umiała uciągnąć Axima podczas nawigacji. Kupiłem inną za ponad 50 zł, i podane było że ta ma 2000 mA, ale ta zachowuje się podobnie. Ekran dalej miga a czasami też ta pomarańczowa kontrolka z ładowania.  Przy normalnej sieciowej nie ma takiego problemu

*

Offline Pixel

• **
  • 160
  • Sprzet: Ace2, Galaxy Note3, Galaxy Gear 1
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2006, 21:44:58 »
Nie ryzykowal bym urzywania tej ladowarki :D

Wyglada mi ze te 2A to tylko napis i ladowarka dziala na granicy wytrzymalosci :)

*

Offline Andi_muc

• 13
  • Sprzęt: DELL Axim x51V + RoyalTek RTG 2000 TMC + 2GB CF + 4GB SD
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 29, 2006, 22:03:12 »
To jaką kupic?

Albo jak przerobić tą którą już mam

*

Offline chemik333

• **
  • 132
  • Sprzęt: x50v + sporo kart + inne dewocjonalia :)
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2006, 13:34:20 »
Pixel: to nie tak.

Ladowarka moze i ma 2Ah. Ja mam ladowarke 3,5Ah i tez mialem identyczne objawy. Otoz przyczyna jest spadek napiecia na kablach. Ja mialem napiecie z ladowarki 5,25V. Toman, ktory robil ta ladowarke podniosl mi ostatnio napiecie na 5,38V i juz jest ok. Moj konfig to ladowarka->kabel 1m->hub4 portowy usb->i dalej: nadajnik FM, kabel ladujacy nokie, oraz wlasciwy kabel do axima. Wszystko lazi na raz i jest zero problemow.
Z tym ze jak sam zaczniesz dlubac przy zwiekszaniu napiecia u siebie to gwarancje stracisz itd...
Jest sposob (ale to polsrodek) ktory juz opisywalem gdzies indziej - sam z niego korzystalem przez pol roku do momentu zwiekszenia napiecia. Wlaczasz we wlasciwosciach baterii czy procka tryb z auto na save (208MHz) - u mnie wtedy bez problemu sie ladowalo przy wlaczonym na max podswietleniu. Przy medium byly juz problemy i mrugalo. Obecnie nawet na 624MHz wszystko sie laduje poprawnie.
Po prostu jak axim widzi ze jest pod ladowarka to na auto daje sobie na stale tryb 624MHz i juz nie oszczedza... - stad tez spadek napiecia.

*

Offline Dudek_

• 34
    • Quantum Information Systems LLP
  • Sprzęt: Dell AXIM x51v  +  iPhone 8GB 1.1.4
Odp: Problem z ładowarką samochodową
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 17, 2007, 18:32:24 »
hmm, mam to samo. przy ladowaniu w aucie zaczyna mi migac ;/  kupilem dsruga ladowarke, tez niby 2000, ale dupa.  Skrecilem zegar do 208 i przyciemnilem ekran, i jest lepiej, ale nie perfekt, bo czasami sie znow rozlacza i nie laduje i miga - laduje - nie laduje - laduje itd.   

poradzcie co robic, bo jade w dluga trase 2500 km i jak mi padnie w trasie, to leze i kwicze ;/

*

Offline narqotic

• 1852
  • Sprzęt: Samsung i780
Odp: Problem z ładowarką samochodową
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 17, 2007, 20:06:48 »
Według mnie te kupne ładowarki są do bani bo nie trzymają parametrów...
Polecam mój wątek o ładowarce domowej roboty :) http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=70661.0
Działa bardzo dobrze, a wydajnością przewyższa nie jedną firmową ładowarkę.