Problem z kartą pamięci w X30

• 3 Odpowiedzi
  • 806 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline elo

• 6
Problem z kartą pamięci w X30
« dnia: Kwiecień 02, 2010, 22:37:05 »
Witam,

Zakupiłem na allegro Della X30 624mhz prawie nowy w stanie wizualnie bdb+, palmtop byłby super gdyby nie taka sprawa że:

otrzymałem sprzęt z taka oryginalna zaślepką karty sd Della (po prostu plastik w kształcie karty SD z napisem Dell) i zauwazyłem problem, gdy jest ona wsadzona w miejsce karty palmtop lubi się zawieszać jak się go włączy, nie działa dotyk ani nic, nie reaguje na nic, odwiesza się gdy wyciągnę tę zaślepkę. Kupiłem dziś kartę SD 2Gb i niestety ten problem występuje również na karcie. Jak wsadze to lubi się zawieszać, wtedy wystarczy wyjąć ją i sie odwiesza. Jak używam bez karty zawsze wszystko jest ok. Co mogę zrobić?? hard i soft reset nic nie daje :( nie chce mi się go odsyłać może da się samemu cos zrobić? Czasem włącze i działą wszystko z kartą nawet wsadzoną ale czasem zawiecha i nic ;/ bez karty albo tej zaślepki zawsze chodzi...

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2010, 22:46:15 wysłana przez elo »

Odp: Problem z kartą pamięci w X30
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 03, 2010, 13:03:33 »
Moim zdaniem jest to usterka mechaniczna. Najprawdopodobniej po włożeniu karty lub zaślepki dochodzi do zwarcia styków w gnieździe. Jeżeli jesteś w stanie to zobacz czy blaszki stykowe nie są powyginane. Najlepiej odeślij axima, jeżeli masz taką możliwość  z reklamacją. A czy jak uda się, że działa normalnie, to możesz wejść w kartę pamięci?

*

Offline elo

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 03, 2010, 19:29:34 »
pare razy nie przeczytało karty, ale na zwyczaj wszystko jest w porządku, normalnie zapisuje, instaluje na niej programy itp
 myślałem już nad tym zeby rozkręcić go bo pracowałem w serwisie GSM i rozkręcałem w życiu wiele telefonów wymieniałem Lcdki itp czy tam nie zajrzeć tylko zastanawia mnie czy to nie wina softu jakiegoś? widziałem że jest tam wersja romu A06.

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 03, 2010, 20:25:08 »
A6 według strony della jest najnowszym romem. Możesz go pobrać i przeinstalować http://support.euro.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=pl&l=pl&s=gen&releaseid=R101483&formatcnt=0&libid=0&typeid=-1&dateid=-1&formatid=-1&fileid=131500
Ja jednak uważam, że jest to usterka mechaniczna, bo co do softu ma kawałek plastiku w postaci zaślepki.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2010, 20:30:08 wysłana przez TNT_Neo »