Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC - ogólnie (WM Classic)
Dell
Problem z instalacja windowsa
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
8 Odpowiedzi
1531 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arrowb
4
«
dnia:
Lipiec 18, 2010, 12:06:20 »
witam,
obecnie posiadam na swoim dell-u x50v windowsa 6.1,
ściągnąłem roma z 6.5 stad:
http://forum.htcgeeks.com/showthread.php?t=2323
sformatowałem karte sd wgralem pliki z rozpakowanego archiwum
zrestartowałem (wifi + power + reset, wifi + power), pojawil sie komunikat: sd image update A02, zostawilem go tak na godzine ale nic sie nie stalo, nie bylo ekranu wgrywania nowego obrazu, nie bylo tez opcji zatwierdzenia obrazu do wgrywania
co zle zrobilem?
TNT_Neo
123
Odp: Problem z instalacja windowsa
«
Odpowiedź #1 dnia:
Lipiec 18, 2010, 15:12:36 »
Kartę sformatuj na fat 32. Wgraj na nią tylko pliki WM50_K_A10_5CFA_X50v_WM65_WWE_lite.nb0 i WM50_K_A10_5CFA_X50v_WM65_WWE_lite_nb0.crc. Uruchom botloader i poczekaj aż na wyświetlaczu pojawi się nazwa pliku z romem. Następnie dwa razy wciśnij przycisk enter - ten pośrodku joysticka. Powinieneś zobaczyć postęp wgrywania. Nic nie naciskaj, ani nie dotykaj axima do czasu zakończenia wgrywania, po którym zostaniesz poproszony o hard reset - i gotowe.
Powodzenia.
arrowb
4
«
Odpowiedź #2 dnia:
Lipiec 18, 2010, 20:48:00 »
witam, zalaczam zrzut z wszelkimi danymi (zawartosc karty, info o karcie, zdjecie ekranu, ktory otrzymuje wpda)
«
Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2010, 12:29:40 wysłana przez arrowb
»
TNT_Neo
123
«
Odpowiedź #3 dnia:
Lipiec 19, 2010, 13:09:16 »
Według mnie tego pierwszego pliku nie powinno tam być. Nie wiem co to jest za plik, ale instalację uruchamia się z nb0. Rozumiem, że wszystkie trzy pliki widzisz na ekranie PDA, jeżeli tak to spróbuj podświetlić plik nb0 i kliknij dwa razy na enter.
arrowb
4
«
Odpowiedź #4 dnia:
Lipiec 19, 2010, 13:40:59 »
witam, nie widze wyboru plikw na ekranie pda. Nic tylko komunikat: SD Image Update A02 (widoczny na wcześniejszym screenie)
ten trzeci plik jest utworzony przez pda, ja wgrywam tylko dwa pliki, jak wkładam kartę z powrotem do kompa to mam te dwa, ktore ja wgralem + ten jeden utworzony przez pda
olmeca
«
Odpowiedź #5 dnia:
Lipiec 19, 2010, 13:47:32 »
Jak masz mozliwosc, zmien na sam poczatek karte na jakas mniejsza i sprawdz czy efekt wgrywania romu bedzie taki sam. Dla siebie do romow mam jedna 128mb i sprawdza sie doskonale.
TNT_Neo
123
«
Odpowiedź #6 dnia:
Lipiec 19, 2010, 13:54:18 »
Karta 4 GB zapewne sdhc. A takiej axim z bootloadera może nie widzieć. Jak nie to inny plik z romem.
olmeca
«
Odpowiedź #7 dnia:
Lipiec 19, 2010, 15:13:38 »
Tez podejrzewam problem z sdhc, dlatego proponuje mniejsza karte. Co do romu, to jako chwilowy wodotrysk ciekawy - na zasadzie sprawdzmy jak wyglada i bedzie dzialal na aximie, po godzinie zachwytu obowiazkowy powrot do 6.1
arrowb
4
«
Odpowiedź #8 dnia:
Lipiec 19, 2010, 23:07:33 »
witam, dzieki za pomoc, porblemem okazala sie karta sdhc, na sd poszlo bez problemu. Aczkolwie 6.1 wrocil po kilku godzinach, jednak 6.5 muli, a szkoda bo dzialaly aplikacje, na ktorych mi zalezalo, a na 6.1 nie dzialaja ;/.
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »