problem z Bluetooth w Axim x50

• 4 Odpowiedzi
  • 968 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 05, 2005, 20:57:13 »
witam i mam takie pytanie - jezeli chce przeslac przez bt jakis plik np zdjecie czy cos na np swoja komorke to jak mam to zrobic skoro tam w bt sa tylko te uslugi do konfiguracji sieci - mialem nadzieje ze poprostu wystarczy wziac opcje np na danym obrazku (tak jak w telefonie) i ze poprostu bedzie opcja "wyslij przez bluetooth" a tam jest owszem ale przez beam, a telefon chyba nie ma takich servisow tzn uslog jak palm - wiec czy to jest mozliwe? ; dzieki za odp...

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 05, 2005, 21:16:52 »
Jesli Twoja komorka obsluguje wysylanie plikow w ten sposob (a nie jest to pewne) to bedzie to dzialac. Najwygodniej robi sie to wtedy instalujac Resco File Explorera. To jest taki rozbudowany menadzer plikow ktory po przytrzymaniu rysikiem na pliku pozwala wybrac opcje wyslij przez BT. Ale jesli aparat nie obsluguje tego typu transmisji to nic nie zrobisz. Napisz co to za telefon.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 06, 2005, 16:57:41 »
hej, komorka to nokia 6600, ale mniejsza z tym o ta komorke bo chodzi mi ogolnie o wysylanie przez bt z palmtopa, wiec jezeli chce wyslac jakikolwiek plik np zdjecie czy plik mp3 z palma na np komorke czy inego palma tak "raz dwa" to wlasnie przytrzymujac rysik na pliku pokazuja mi sie jakby wlasciwosci "co moge z tym plikiem zrobic" - i jest np opcja wyslij przez beam czyli podczerwien ale wyslij przez bt to juz niema - chociaz ten moj palm ogolnie taka funkcje ma i wiem ze napewno da sie z tego palma wysylac poprzez jakies tam servisy(uslugi) - no ale telefon przykladowo takich uslug chyba nie czyta wiec mimo wszystko powinna bys jakos dostepna taka usluga zeby do dowolnego w danym momencie aktywnego urzadzenia mozna bylo wyslac jakis plik, tylko jak to zrobic? ; dzieki wielkie za wszelkie odp.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 06, 2005, 19:23:38 »
No juz napisalem. Zainstaluj Resco File Explorer - wszystko bedzie dzialac. Natomiast co do telefonu to 6600 obsluguje OBEX File Transfer wiec nie bedzie z tym problemu. Oczywiscie mozesz wysylac pliki rowniez w inny sposob. Wchodzisz do BT Managera w PDA, dajesz Explore BT Device, wybierasz profil File Access i uzyskujesz dostep do pamieci telefonu. Teraz mozesz wklejac i kopiowac pliki do tego udostepnionego w telefonie katalogu.

*

Offline darekz

• **
  • 100
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 10, 2005, 05:18:17 »
Cytat: lobuz007
witam i mam takie pytanie - jezeli chce przeslac przez bt jakis plik np zdjecie czy cos na np swoja komorke to jak mam to zrobic skoro tam w bt sa tylko te uslugi do konfiguracji sieci - mialem nadzieje ze poprostu wystarczy wziac opcje np na danym obrazku (tak jak w telefonie) i ze poprostu bedzie opcja "wyslij przez bluetooth" a tam jest owszem ale przez beam, a telefon chyba nie ma takich servisow tzn uslog jak palm - wiec czy to jest mozliwe? ; dzieki za odp...

nie wie jak to chodzi z nokia ale z se 610 daje sie to zrobic w nastepujacy sposob

bluetooth shortcuts: t610: obex file transfer-connect
otwiera sie okienko z folderami na t610
na dole z zakladki "file" wybieram "send a file.." i sprawa zalatwiona