Prawie martwy x50v pomocy

• 6 Odpowiedzi
  • 1497 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
Prawie martwy x50v pomocy
« dnia: Listopad 16, 2008, 12:55:55 »
Mam duży problem z moim x50v. ??? :'( Odłożyłem sprzęt na noc był naładowany w jakichś 30% rano próbowałem go włączyć ale nie udało się więc pomyślałem że może wymaga doładowania bo Active sync go rozładował. Bateria naładowała się do 100% (zielona dioda) więc spróbowałem włączyć. Niestety sprzęt nie reagował na przycisk włączenia. Spróbowałem kombinacji hard reset, zmieniłem baterię na drugą z ładowarki, zero reakcji. Próbując różnych kombinacji udało mi się w końcu wejść w tryb flahowania z karty pamięci. Przygotowałem na szybko obraz do flashowania na karcie pamięci (obraz do wm 6.0 wersja A02 tzn taka jak była wcześniej). Po kilkunastu próbach znowu udało mi się wejść w tryb flashowania i przeflashować PDA na wm 6.0 co zostało potwierdzone komunikatem o powodzeniu i prośbą o wykonanie HR. HR nie udało się wykonać tak jakby nie reagował na kombinację przycisku reset + power. Wyjąłem baterię i włożyłem jeszcze raz niestety nadal brak reakcji na klawisze. Postanowiłem jeszcze raz przeflashować tym razempodpiętego do ładowarki niestety problem ten sam zero reakcji na kombinację do HR i brak możliwości odpalenia po włożeniu baterii.  :worried:
Próbowałem także opcji aby rozładować kompletnie baterie podtrzymującą wyjąłem główną na ponad godzinę i włożyłem z powrotem. Nadal brak reakcji
System był wgrywany zgodnie z opisami na PDA Club czyli wszystkie wersje po kolei wm2003 przez wm5.0 A01, następnie A02 i końcu wm6,0 A02
Wydaje mi sie że za każdym razem wejście w tryb flashowania z SD szło trudniej, więc nie chcę robić tego kolejny raz bez potrzeby.
Napisane: Listopad 13, 2008, 18:40:41
Wiem że to nie zgodne z regulaminem, i mogę dostać się na czarną listę moderatorów, ale bez forum raczej i tak nie odpalę swojego pda jest w stanie ktoś pomóc?

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: Prawie martwy x50v pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 16, 2008, 13:22:59 »
U mnie stało się coś podobnego w x51v. Raz się zawiesił dość poważnie i potem co prawda dało się odpalić system ale po chwili się zawieszał bez powodu. Potem już było coraz gorzej bo nie chciał się uruchamiać, przeważnie wisiał na logo. Teraz nie działa nic prócz trybu flashowania z karty SD. Stawiam na uszkodzenie romu.
Are you shpongled?

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 16, 2008, 13:26:54 »
Jest na to jakieś lekarstwo - możesz polecić jakiś serwis czy tylko dawca częći??

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 16, 2008, 15:47:09 »
Lekarstwa nie znam :( Kupiłem kolejnego axima.
Are you shpongled?

*

Offline paw220

• *
  • 60
  • Zycie jest jak zły sen,
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 22, 2008, 18:47:43 »
witam maiłem podobny problem, po fleszowaniu na a02 nie odpalał się. myślałem że padł. jednak udało się mi wgrać nowy Windows.
a zrobiłem to tak. Po wgraniu a02 nie odpalał się , schowałem go na 24 godziny. Po tym czasie podłączyłem ładowarkę.(nie w stacji dokującej). I wprowadziłem w tryb fleszowania. Jestem z okolic Koszalina i Wrocławia. Jak chcesz podeślij go a spróbuje coś zrobić. Albo podeślij pp.

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 22, 2008, 23:29:44 »
Wgrywać romy to ja umiem i wgrałem już różne... nic nie daje. Przy tym zawieszeniu bardzo się nagrzał wiec raczej to nie usterka programowa.
Are you shpongled?

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 23, 2008, 18:15:05 »
witam maiłem podobny problem, po fleszowaniu na a02 nie odpalał się. myślałem że padł. jednak udało się mi wgrać nowy Windows.
a zrobiłem to tak. Po wgraniu a02 nie odpalał się , schowałem go na 24 godziny. Po tym czasie podłączyłem ładowarkę.(nie w stacji dokującej). I wprowadziłem w tryb fleszowania. Jestem z okolic Koszalina i Wrocławia. Jak chcesz podeślij go a spróbuje coś zrobić. Albo podeślij pp.
Dzięki, tyle że jak mówiłem udało mi się go przeflashować kilka razy niestety to nie pomagało jak nie wstawał tak nie wstawał, sprzedałem na allegro, ktoś go kupił dla ekranu.
Tyle
Myślę że odp Ziele tu wystarczy prawdopodobnie padł ROM
Pozdro