Witam!
Jestem od czwartku szczęśliwym posiadaczem Dell Axim x50V - zakupiony na allegro z oryginalnym systemem Win2003SE, chcę zaktualizować sobie system i mam kilka opcji:
1. Oryginalny ROM Dell Windows 5.0
2. Przeróbkę Lennysh A09 z WM6.1
3. Przeróbkę Maglite WM6_A02_RTM+Zeus Alex change 0MB PP
4. ROM 6.1 VOIP z XDA-Developers
większość z tych ROMów dostępne na
http://wm6.flyingarizona.net/dellmain.htmPrzeczytałem mnóstwo wątków na różnych forach i prawie każdy narzeka na WI-FI w WM 6, dodatkowo są problemy z kompaktowaniem i związane z tym problemy z rozładowywaniem baterii, mi zależy na tym, żeby praca była stabilna, bez zawieszeń, Wi-Fi będę używać sporadycznie, bardziej zależy mi na długim czasie życia baterii, z programów na pewno Automapa i TomTOM.
Z tego, co wyczytałem najlepiej wszystkie programy instalować na kartach pamięci, w przeciwnym razie kompaktowanie bardzo często - ja planuję zakupić dwie karty - jedną CF o jak najwyższej pojemności - i tutaj mam pytanie jaką pojemność obsłuży DELL i jakiego typu - na allegro jest mnóstwo tego i sam nie wiem, co wybrać.
Drugą kartę chcę mieć SDHC 8GB i z tego co wyczytałem Dell ja obsłuży, ale tylko pod WM6.
Proszę więc posiadaczy Della i forumowiczów o wypowiedź w tym wątku - jaki ROM wybrać najlepszy dla urządzenia i jaką Kartę CF kupić