BO TEN ROM NIE JEST DO TWOJEGO AXIMA! Jakby ci się udalo jakimś cudem to wgrać to mógłbyś sobie go potem na półke dać jako ozdoba. Bo watpie zeby ci to uznali na gwarancji.
Rom do x50v ma nazwe AximX50v_WM5_A01EN.IMG a co to ty próbujesz wgrać to rom do x50 Low
Fatalny błąd w treści mojego postu. Faktycznie, wgrywałem ten bios, o którym Ty piszesz, tzn. AximX50v_WM5_A01EN.IMG. To jedyny (choć poważny) błąd w mojej wypowiedzi. Mimo wielu prób nie udało mi się wgrać tego (prawidłowego) biosu. Zresztą komunikat stwierdza, że mu o język chodzi a nie o wersję biosu. AximUpdate.exe sprawdza sobie przed update'm do którego modelu wgrywa bios i jeśli się nie zgadza przerywa operację.
Jeśli więc znasz (znacie) rozwiązanie, to ja się chętnie zapoznam.
I jeszcze jedna ciekawa sprawa - w wersji v1.01 AximUpdate.exe po podmianie biosów (z WM 2003 SE na WM 5.0) pokazywał:
Current System Information
Model: Dell Axim X50v
ROM Version: A05
OS Version: Microsoft Windows Mobile 2003 Second Edition
Language: English
Update information:
Model: Dell Axim X50v
ROM Version: A01
OS Version: Microsoft Windows Mobile 2003 Second Edition
Language:
Rozumiem, że wcześniejsza wersja programu do update'u nie rozpoznaje WM 5.0 i wersji romu, ale czemu nie pokazuje języka? Czy może to ktoś sprawdzić i powiedziec mi jak to wygląda u niego?
Napiszę więcej. Jeśli w procedurze idę dalej (bo się da - cały czas mowa o podmienionym biosie w AU.exe v1.01) to przystępuje do backupu systemu, zgrywa go na dysk PC i symuluje wgrywanie nowego biosu. Symuluje, bo to wgrywanie trwa niewspółmiernie krótko, po czym dostaję komunikat: "Image updated successfully" i każe wykonać hard reset. Kiedy go wykonam wszystko jest po staremu = Axim X50v z WM 2003 SE i biosem A05.