sposob na szybsze kopiowanie cf i sd

• 42 Odpowiedzi
  • 12342 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 13, 2006, 23:15:21 »
emigrus - wyzywasz chińskie, a Twój x51v zgadnij gdzie miał wyprodukowane części :>

Wszystko jest chińskie :)

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 14, 2006, 00:04:32 »
BatSk8 ale ja swiadomie wiem kto wyprodukowal moj sprzet  i nic nie wyzywam, wiadomo ze prawie wszystki hardware to made in china , mi chodzilo tylko o te czytniki gdzie niektore modele sa tragiczne bo nie radza sobie z niektorymi kartami , nie potrafia ich odczytac , i to tyle ,

jak napisalem wczesniej jest sprzet "chinski i chinski" czyli jak chinski to
nie oznacza ze juz badziewie kompletne ale czasami niestety bywaja ze np. taki czytnik tani chinski do niczego sie nie nadaje ,wiecej z nim kolopotow niz pozytku ,

"To mily pan powiedzial ze sa tylko dwa standardy 1.1 i 2.0 a ja mam w swoim notebooku 2.0"  1.1? a to nie przypadkiem USB ?:)

PC Card/CardBus Throughput
Theoretical maximums are as follows:

16-bit I/O Transfers (255 ns Minimum cycle)
* Byte mode: 3.92 Mbytes/sec
* Word mode: 7.84 Mbytes/sec

16-bit Memory Transfers (100 ns Minimum cycle)
* Byte mode: 10 Mbytes/sec
* Word mode: 20 Mbytes/sec

CardBus (32 bit burst mode)
* Byte mode: 33 Mbytes/sec
* Word mode: 66 Mbytes/sec
* DWord mode: 132 Mbytes/sec
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 14, 2006, 00:32:19 »
Tak to usb ale wbudowane w laptopach czytniki raczej nie używają usb... przynajmniej ten, który ja mam w asusie.
Are you shpongled?

*

Offline JaroW

• **
  • 224
  • Sprzęt: Dell Axim X50v WM6.1 VOIP Professional  + SD 4GB TRANSCEND 150X + CF 1GB KINGSTON 50X +GLOBALSAT 338
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 14, 2006, 14:44:14 »
Czesc
a co sadzicie o tym ... czy to cos da jak go kupie czy bedzie taki sam transfer jak na tamtych czytnikach... moze ktos go ma i podzieli sie info.

opis z Allegro
Nowy uniwersalny czytnik na 35 typów kart ! Nastepca starszego modelu 19w1 .
35w1  - USB 2.0 ! Hama ! Najnowszy model 2006 ! Super mała obudowa !
Jest to markowy czytnik Hama a nie jakiś "chiński bubel" jakich wiele, który nie czyta co drugiej karty....

pozdrawiam JARO

*

Offline iniemamocny

• **
  • 119
    • microservice
  • Sprzęt: dell axim x51v; Samsung i750
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 14, 2006, 15:14:46 »
Spokojnie, ten sam badziew jak każdy inny. Hama sprzedaje pod własną nazwa chiński sprzęt, który jest sprzedawany już od pół roku u innych sprzedawców pod ich nazwą. Hama to taka Manta...........tylko ze gorsza. ]:>

*

Offline waflo

• 334
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 14, 2006, 18:17:07 »
JaroW...wracajac jeszcze na chwile do poczatku tego watku. Chcesz wiedziec jak uzyskac takie transfery bez instalowania zadnych pluginow ?
Sprawa jest prosta, wystarczy w total commanderze isc do:
configuration->options->copy/delate zaznaczyc fajke przy opcji
"use compatibility mode..." i do okienka poniezej wpisac litere okreslajaca sloty cznitnika kart/pen driva itp.

Efekt tego bedzie taki sam jak zaistalowanie twojego plugina.
Eksplorator windows wykonuje ctrl+c (kopiuje do pamieci) a potem ctrl+v aby to zapisac we wskazanej lokalizacji wiec kopiowanie odbywa sie z udzialem pamiec ram, wystarczy wlaczyc te opcje w total commanderze i po klopoci.

Aha i jeszcze cos NIE istnieje cos takiego jak czytnik 16to czy 32u bitowy na USB. To dotyczy tylko kart PCMCIA ! Slyszeliscie pewnie wszyscy o roznego rodzaju kartach rozszerzen do PC, poczawszy od starych 16to bitowych, przec PCI 32 bity az do nowych kart 64bit i 128bit.
PCMCIA to wlasnie odpowiednik takich PCtowych gniazd dlatego karty rozszerzen moga byc zarowno 16 jak i 32 bitowe.

Osobiscie nie spotkalem sie nigdy z czytnikiem na usb ktory wyciagal wiecej niz 5MB/s. Na bank nie wynika to z predkosci USB (bo ta jest znacznie wieksza). Czytniki wbudowane w laptopy moge byc podlaczone (wewnetrznie) zarowno na usb jak i na pcmcia. Zalezy to tylko i wylacznie od producenta laptopa. Spotkalem sie z oboma sposobami.

pozdro

*

Offline JaroW

• **
  • 224
  • Sprzęt: Dell Axim X50v WM6.1 VOIP Professional  + SD 4GB TRANSCEND 150X + CF 1GB KINGSTON 50X +GLOBALSAT 338
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 15, 2006, 22:31:43 »
HALLO
i co tam panie Emigrus sa te czytasy na usb 2.0-> 32 bitowe, czy ich nie ma ..??
Bo mnie tu obrazasz , a sam /niedoinformowany/ jestes.

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 16, 2006, 00:38:46 »
Panie JaroW sa te "czytasy" na usb 2.0 , prosze bardzo http://www.lexar.com/readers/pro_reader.html , masz na usb albo firewire , ten reader wyciska z karty ile karta wydoła z siebie wydolic... i ze przesyl danych jest 32-bitowy, to nie info ode mnie tylko od znajomego fotografa a zeby byc szczegolowym to on tez nie ma tego czytnika tylko ma na swiecie znajomych fotografow  co uzywaja tych czytnikow i wie od nich... z reszta wydaje mi sie ze cena 80dolarow troche o tym swiadczy... to tyle co sie dowiedzialem i wam przekazalem.

ps. O jeee wielce obrazony mosci Pan ?  twoje teksty typu "...a te twoje pasci..." , "i co tam panie Emigrus sa te czytasy..." tez zaliczam do obrazy ale mam to w dupie a poza tym nie mialem zadnego zobowiazania zeby tobie cos udowadniac....

EOT

*

Offline JaroW

• **
  • 224
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 16, 2006, 08:29:55 »
Panie Emigrus
Zrozum czlowieku najpierw mowisz cos ... a potem wychodzi, ze nie na temat ...rozumiesz ?
Bo mowisz o czytnikach nie na USB tylko do ... itd
albo podajesz linka do czytnika tylko na CF ,a gdzie czytnik na SD ?
Zakup  czytnika wg. Ciebie super- profesjonalnego na CF /80dolcow/to lepsze niz 20 zł na czytnik z CHIN ktory czyta wszystkie formaty. Moim skromnym zdaniem to przesada .. nie zarabiam az tyle w naszym kraju by kupic czytnik CF potem drugi osobno na SD ,by skrocic czas wczytywania..
Ps: Jak bys poczytał poczatek tematu ktory zalozylem to bys wiedzial..
Lepiej kupic tani czytnik i czekac te 4 min na wgranie filmu niz kupic drogi pro i nie miec pewnosci ze czas ktory tamten pro poswieci na wczytanie filmu sie oplaci.. :mysli:
a co do obrazy to ty czasem nie przesadzasz..
Cytat: "emigrus"
sam jestes jak "pasc" "

ps. O jeee wielce obrazony mosci Pan ?  twoje teksty typu "...a te twoje pasci..." , "i co tam panie Emigrus sa te czytasy..." tez zaliczam do obrazy ale mam to w dupie a poza tym nie mialem zadnego zobowiazania zeby tobie cos udowadniac....

EOT

widac od razu Polaka co siedzi w USA i sie mu wydaje ze moze kazdego opluwac..
Powtarzam jeszcze raz ---- nie zrozumiales sloganu

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 17, 2006, 00:27:26 »
"albo podajesz linka do czytnika tylko na CF ,a gdzie czytnik na SD ?"

Mosci Panie JaroW to moze sam zacytuje siebie jak Pan JaroW nie umie czytac "...-13 Sie 2006 18:45-... jutro zapytam znajomego , on mi kiedys podawal linka do czytnika ale to byl jak pamietam nie zaden "all in one" tylko do SD kart albo CF dobrze nie pamietam i to dosc drogie..."  - jak widac podkreslilem ze albo CF albo SD.

"Lepiej kupic tani czytnik i czekac te 4 min na wgranie filmu niz kupic drogi pro i nie miec pewnosci ze czas ktory tamten pro poswieci na wczytanie filmu sie oplaci.. "  -  jak najbardziej sie zgadzam.

"widac od razu Polaka co siedzi w USA i sie mu wydaje ze moze kazdego opluwac.." - patrz abys sam sie nie zaplul

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 17, 2006, 00:49:16 »
Proszę się nawzajem nie obrażać . Wydaje mi się JaroW że troche przeginasz. Emigrus wcale nie podawal że to bedzie czytnik all-in-one i że jest on tani więc Twoje pretensje i wyśmiewanie się jest nie na miejscu. Wracając do tematu pewnie 99% ludzi nie wie że są nabijani w butelkę i prędkość odczytu ich wypasionych kart 150x zatrzymal się w erze kart 20x z przed jakiś 3 lat. Chyba jeszcze przyjdzie nam trochę poczekać na czytniki pracujące z nomalną prędkością w normalnej cenie.
Are you shpongled?

*

Offline JaroW

• **
  • 224
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 17, 2006, 16:04:12 »
Cytat: "ziele"
Ten koleś z hp to pewnie po budowlance był ;)

a to tez grzeczne bylo ??
zacznij od siebie kolego..

Cytat: "ziele"
Twoje pretensje i wyśmiewanie się jest nie na miejscu.

jezeli juz tak to emigrus sam zaczoł w ten sposob ze mna rozmawiac wiec wice wersa dostal pasci rozmawiajac zamiast o chlebie to o niebie ..

16-bitowy , wszystkie co pokazales czytniki sa 16 bitowe typowe tanie gowno chinskie a raczej ich chipsety

wiec define pasci jest nie o nim, tylko o jego rzeczach

zreszta zalozenie tematu nie mialo na celu obrazanie kogokolwiek..

*

Offline chemik333

• **
  • 132
  • Sprzęt: x50v + sporo kart + inne dewocjonalia :)
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 05, 2006, 00:24:54 »
Troche pozno ale moze cos dodam :) Nie wiem czy czytaliscie w ogolnym dziale PDA temat "wydajnosc kart pamieci" czy jakos tak. Ludzie tam opisali sporo swoich eksperymentow z roznym formatowaniem i innymi takimi. Ja tez tam swego czasu dorzucilem kilka spostrzerzen. Moze wszystko jest za dlugie do czytania, ale jak chcecie to polecam :) (przynajmniej swoje posty  :))  )