Monit o Backup Battery

• 3 Odpowiedzi
  • 841 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Monit o Backup Battery
« dnia: Maj 06, 2006, 10:25:41 »
Jak wyłączyć ten monit? Mam problem w Dellu X5 z baterią zapasową. Próbowałem wszelkich opisanych w internecie metod naprawy - niestety bez skutku. Zostaje mi jedynie pozbycie się tego wkurzającego komunikatu...

Jak go wyłączyć?

pozdrawiam

*

Offline s0828

• *
  • 67
  • Sprzęt: HTC TOUCH
Monit o Backup Battery
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 01, 2006, 16:33:45 »
Udalo sie zlikwidowac komunikat?
Mam podobny problem po rozebraniu QTEK-a s100 (MDA Compact). Panel Power, w Settings, pokazuje pelne rozladowanie bacukp battery. Jednak bateria zapasowa musi dzialac, bo jak wyjme glowna baterie na jakis czas nie dostaje hard resetu.

*

Offline cham

• 40
  • Sprzęt: Smasung Galaxy S3, HTC HD2, Axim x51v
Axim x51 i x51v nie posiada baterii zapasowej!
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2006, 02:36:14 »
Ponieważ sam szukałem takiej informacji - i nie znalazłem jasnego wytłumaczenia - więc napisałem tego posta (przepraszam, jeśli powtarzam wątek).

"Stan baterii zapasowej 0%"

Też byłem dziwiony komunikatem, że "backup battery"jest rozładowana.Zdziwiłem się jeszcze bardziej, gdy natknąłem się na informację, że dioda na podstawce zapala się gdy ładuje baterię zapasową.
Myślałem już wtedy nawet, że mój egzemplarz musiał ze dwa lata leżeć w jakimś magazynie, skoro ta bateria się rozładowała. Po wgraniu PocketPlusa pojawiła się nawet ikonka pokazująca, że stan naładowania baterii zapasowej to 0%.

No i w końcu znalazłem, na stronach Tech Supportu Della, że zrezygnowali z instalowania baterii zapasowej, bo po pierwsze w komputerze jest zainstalowana pamięć Flash, więc nie ma potrzeby jej podtrzymywać, natomiast jest kondensator, który zapewnia podtrzymanie zasialania zegarów i daty przez około 5 minut po wyjęciu głównej baterii. Powinno wystarczyć do zmiany baterii głównej nawet jak się komuś trzęsą ręce.

*

Offline cham

• 40
  • Sprzęt: Smasung Galaxy S3, HTC HD2, Axim x51v
A co na to Dell?
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2006, 09:04:04 »
A jeśli ktoś sam chce zobaczyć co o tym pisze Dell na stronach pomocy (po angielsku) to proszę, oto link: