Ładowarka Dell X5... samochodowa

• 2 Odpowiedzi
  • 826 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 06, 2006, 01:02:30 »
Witam

Kurka wodna, czy ma ktoś z Was samochodową ładowarkę do tego cacka?
Ja zakupiłem ostatnio na allegro i... wszystko cacy działa, martwi mnie jednak fakt tego co zobaczyłem po rozkręceniu tej ładowarki...

W środku kompletnie nie ma nic, poza płytką przylutowanymi drutami...
Z jednej strony do styków, z drugiej do przewodu...

Jednym słowem: napięcie prosto z samochodu wchodzi na palmtopa :/
Czy ta sytuacja jest zdrowa? Powiem szczerze, że palmtop chodzi i się ładuje, ale czy to zdrowe dla baterii?

*

Offline dodo

• **
  • 110
  • Sprzęt: Iphone 3g, Nokia E52
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2006, 11:14:44 »
Powiem Ci że ja mam oryginalną ładowarke Rikalile od HP 4150 i teraz ją przerobiłem do Della X51V ale zdecydowanie nie jest tam pusto jest tam sewka jakiś układ a zasilanie do della wchodzi 5,5volt tak więc proponuje ci zmierzyć miernikiem jakie zasilanie masz na wtyczce do Della jak masz w granicach 5,5Volt to jest wszystko ok ,no chyba że dell ma w sobie układ obniżający napięcie ,ale nie sądze bo wtedy jego ładowarka sieciowa również dawała by 12 Volt a daje 5,5V .może u ciebie jest jakiś układ we wtyczce do Della bo jest jak wiemy w miare duża i może tamcoś włożyli.
całe mnóstwo telefonów od NOKIA przez SE HTC Samsung do Iphone 3g

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 09, 2006, 12:11:02 »
We wtyczce raczej nie ma, bo to wtyczka nie do portu tylko ta obok... taka podobna od zwykłej zasilającej :/

Miernik pokazuje 12 V na wyjściu, już nie podłączam go do samochodowej, ładuje go w domu oryginalną... zamówiłem już drugą :( mam nadzieję, że ta nie będzie dawała 30 V :P

p.s. nie wiecie jak wyłączyć komunikat Backup Battery Low?