Koniec PDA od Dell'a (?)

• 14 Odpowiedzi
  • 1730 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Majk

• 20
Koniec PDA od Dell'a (?)
« dnia: Kwiecień 19, 2006, 11:28:53 »
Zgodnie z pogłoskami jakie zaczęły krążyć po pocketowym światku firma Dell przymierza się do wstrzymania produkcji swoich PDA. Na dzień dzisiejszy nie ma jeszcze oficjalnych informacji jednak wypowiedzi specjalistów i pracowników Dell'a świadczą o nadchodzącym końcu serii Axim.

Więcej informacji na Aximsite.

B.R.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 19, 2006, 13:45:02 »
chyba bym się załamał. Miałem taką małą nadzieję że dell wypuści coś co zakasuje wszystko inne... chociaż x50v i tak kosi równo :)
Are you shpongled?

*

silentjob

Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 19, 2006, 18:02:08 »
Co jakiś czas pojawiają się takie pogłoski, ale żadna póki co się nie sprawdziła.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 19, 2006, 20:04:27 »
po co mieliby wydawać nowe teraz? najlepsze teraz są nasze aximki :) wszystkie inne biją wydajnością:>

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2006, 14:53:29 »
Ale, wg wszelkich znaków na niebie, nowe hx 4800 będą równie dobre (jeśli nie lepsze), a firma, która nie dostarcza na rynek nowych modeli - traci ten rynek na rzecz konkurencji.

*

Offline Majk

• 20
Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 20, 2006, 15:56:15 »
Na Aximsite pojawiło się kilka słów wyjaśnienia odnośnie końca Aximów -> x51 będą sprzedawane i będzie do nich support.

Trudno się jednak nie zgodzić z wypowiedzią ajed bo z pewnością rynek PPC jest bardzo duży i czeka na innowacje.
Ja osobiście w nowym Aximie chętnie zobaczyłbym moduł GSM i zintegrowany aparat minimum 1.3 MP...............

B.R.

*

Offline ziele

• 5159
Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 20, 2006, 17:59:22 »
Cytat: "Majk"
Na Aximsite pojawiło się kilka słów wyjaśnienia odnośnie końca Aximów -> x51 będą sprzedawane i będzie do nich support.

Trudno się jednak nie zgodzić z wypowiedzią ajed bo z pewnością rynek PPC jest bardzo duży i czeka na innowacje.
Ja osobiście w nowym Aximie chętnie zobaczyłbym moduł GSM i zintegrowany aparat minimum 1.3 MP...............

B.R.

... i host usb ;)
Are you shpongled?

*

Offline chemik333

• **
  • 132
  • Sprzęt: x50v + sporo kart + inne dewocjonalia :)
Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 20, 2006, 18:01:13 »
Cytat: "Majk"

B.R.

e... wystarczy ze by dodali ramu do np 256 (lub chociaz te 128!!) dodatkowo hosta usb 2.0 no i moze ciut szybszy procek (sa wogole?) choc niekoniecznie, oraz mogliby wstawic jakas nowa wersje akceleratora (choc ta ktora jest odpowiada w zupelnosci). I to wsio :)

Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 20, 2006, 19:54:04 »
Witam.  8)
No to jak w koncu :?: Dell zaprzestaje produkcji PDA czy moze bedzie wprowadzal na rynek cos nowego co zdominuje juz calkiem konkurentow :?: Zreszta czegos nierozumiem firma tak potezna produkujaca tak dobry sprzet (mam della inspiron-a 700m laptoka) miala by nagle zaprzestac produkcji najlepszych na rynku pda :?:  Kiedy ma sie niby skonczyc era aximow i jak dlugo one beda jeszcze produkowane :?:
Ps. Ludzie niedlugo lece do USA i chce kupic x51v a nie chce sie zdenerwowac jak wyjdzie cos lepszego :roll:
Pozdrawiam wszystkich forum-owiczow :D

*

Offline ziele

• 5159
Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 20, 2006, 20:29:39 »
laptok ;)
Are you shpongled?

Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 23, 2006, 22:53:43 »
Cytat: "rześki"
Witam.  8)
 Zreszta czegos nierozumiem firma tak potezna produkujaca tak dobry sprzet (mam della inspiron-a 700m laptoka) miala by nagle zaprzestac produkcji najlepszych na rynku pda :?:
Pozdrawiam wszystkich forum-owiczow :D

i niestety najwiekszych i najciezszych a to przeczy idei PDA.
Bawilem sie dzisiaj X51v u znajomego i niezamienilbym sie .. a chcialem sprzedac acerka i kupic x51v. To jest poprostu za duze. Nie jest to ani wygodne ani lepsze niestety. Tak samo jak kazdy pocket ma dziwne lagi w dzialaniu. Coz jedynie gry dzialaja duzo szybciej, ale przeciez nikt normalny nie kupuje pda do gier ja sa 2 razy tansze konsole przenosne oferujace 100 razy lepszy obraz i dzwiek. Przykro mi to mowic ale pockety to sa jedynie zabawki dla takich durnych jak ja facetow  :wink:

*

Offline Adamerso

• 4139
Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 23, 2006, 23:27:26 »
Wszyscy lubmi pockety^^ są fajne i ładne^^

Każdy ma co chce i co mu pasuje. Ja wole mieć parę gramów więcej, ale mieć szybszy procek, akcelerator 3d, więcej romu i gniazdo CF. Ty wolisz lepszą baterię i host usb. Ja bym się nie zamienił na n311, a ty byś się nie zamienił na x51v. Ty byś nie chciał dodatkowych gramów wagi, ja bym nie chciał być stałym gościem serwisu;-).

Z pocketami trochę po rusku - każdemu wg. potrzeb;-)

Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 23, 2006, 23:31:30 »
Zgadzam sie, kazdemu wg potrzeb. A tak z ciekawosci do czego uzywasz karte 3D? Bo ja hosta usb nie uzylem ani razu ;)
Na szczescie nei zepsul sie jeszcze.. ale wiem co mnie czeka jak cos padnie  8)

*

Offline ziele

• 5159
Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 24, 2006, 00:10:46 »
Najbardziej akcelerator przydaje się do filmów i wyjścia vga. Do gier byłby dobry jakby było w co grać. Jedynie enigmo jest w miare grywalne.
Are you shpongled?

*

Offline Adamerso

• 4139
Koniec PDA od Dell'a (?)
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 24, 2006, 17:49:24 »
Właśnie chyba tylko do enigmo^^. Wypaśne jest. I czasem georally... No i do filmów...

Ale host by się chyba bardziej przydał... (ale nie było ppc z 624mhz, hostem, wifi, vga i 640x480, więc darowałem host na rzecz 3d:) )