Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
PDAclub.pl - Forum użytkowników technologii mobilnych
Windows Mobile (Classic, Professional, Standard), Windows Phone 6.x oraz 7/8.x/10
Pocket PC - ogólnie (WM Classic)
Dell
Konfiguracja wi-fi ppc<>PC
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
7 Odpowiedzi
1042 Wyświetleń
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
marioking
54
«
dnia:
Wrzesień 13, 2006, 15:04:22 »
Witam
Probowalem polaczyc mojego x30 z lapkiem(XP HE SP2) przez wi-fi. Niestety po paru godzinach musialem spasowac, niby cos tam sie wykrywalo, nawet laczylo ale nie udostepnilo mi netu czy activesynca. Myslalem tez udostepnic folder z ebookami by miec dostep do "biblioteczki" tez bez efektu. Mozna wogole uzyskac dostep na pda do udostepnionych partycji czy folderow na PC??? Bylbym wdzieczny za pomoc.
jas_pik:: Janusz Piwiński
7793
«
Odpowiedź #1 dnia:
Wrzesień 13, 2006, 15:41:23 »
Przecież ten Dell'ek jest na PPC2003SE - jesli użyjesz AS w wersji poniżej 4.0 to będzieszz mógł zrobić AS po WiFi a mając to wlaśnie połaczenie dzialające będziesz miał net na Dell'ku.Poczytaj o tym w instrukcji obslugi swojego PDA.
Niestety nie przypomnę sobie jak to się robilo boprzeszedlem na WM5.0 i AS 4 a tu właśnie Małymiętki pozbawil nas tej użytecznośći - poza BT.
potrzebna zgoda
marioking
54
«
Odpowiedź #2 dnia:
Wrzesień 13, 2006, 16:08:17 »
Czyli z AS 4.2 moge zapomniec, musi to byc przynajmniej 3.9??
Jeszcze mam problem bo nigdzie nie moge znalezc wersji 3.9
RaveMan
81
«
Odpowiedź #3 dnia:
Wrzesień 13, 2006, 18:06:03 »
W wersji od 4.0 usunięto z AS usługę synchronizacji przez sieć. Tłumaczą się podwyższeniem bezpieczeństwa (jak to M$, security by obscurity).
jas_pik:: Janusz Piwiński
7793
«
Odpowiedź #4 dnia:
Wrzesień 13, 2006, 18:19:10 »
Ostatni stabilny AS z czasów przed WM5.0 to chyba 3.8 - na stronie M$ lub
Tutaj
potrzebna zgoda
marioking
54
«
Odpowiedź #5 dnia:
Wrzesień 13, 2006, 19:23:10 »
Probowalem 3.7.1 i kicha. zreszta nie wiem jak to ma zadzialac tak samo z siebie, i samoistnie sie skonfigurowac, ppc nie wykrywa lapa ani lap nie wykrywa ppc.
Recznie jakas to spialem i mam polaczenie, teraz pytanko jak z ppc uzyskac dostep do udostepnionego folderu na pc???
Kapitan Pazur
11296
Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
«
Odpowiedź #6 dnia:
Wrzesień 13, 2006, 19:46:19 »
dostęp masz nawet przez wbudowanego explorera - klikasz na Open i podajesz ścieżkę do folderu na PC w postaci \\komputer\folder
wpisujesz oczywiście swoją nazwę komputera oraz nazwę pod jaką udostępniasz folder
i nie działa to z firewallem
marioking
54
«
Odpowiedź #7 dnia:
Wrzesień 13, 2006, 21:35:41 »
Dzieki, czyli lan mi dziala. Jeszcze byle net dzialal i byloby fajnie. Niestety proba zapuszczenia jakies www konczy sie komunikatem o brak proxy. Jak to skonfigurowac?
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »