Klawiatura SnapNType Mini firmy Belkin, gdzie?

• 20 Odpowiedzi
  • 2432 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 16, 2006, 12:47:03 »
witam
mam pytanie czy jest szansa dostac w polsce badz  w sklepie w europie klawiature SnapNType Mini firmy Belkin badz podobna dla Axim'a x51v? Bo jedyne sklepy ktore maja ja w sprzedzazy sa w USA i dostawa kosztuje mnie tyle samo co klawiatura :)
z gory dzieki za odpowiedz

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2006, 15:19:43 »
hmm calkiem interesujacy gadzet ;) przydal by sie taki qwerty do IRC'a :) , cena przystepna 40bakow , moze se kupie :)
Follow me: Blip  Twitter

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2006, 15:25:52 »
cena bardzo fajna, ale jak pisalem koszt przesyli do ie to cena klawiatury :)

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2006, 15:27:07 »
no dla mnie tylko cena klawy+ jakis shipping kilka bakow :)

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 16, 2006, 15:31:44 »
szczesciarz ;P ja chyba zdecyduje sie na to bo mam na miejscu http://cgi.ebay.ie/BRAND-NEW-SEALED-ORIGINAL-DELL-KEYBOARD-FOR-AXIM-PDA_W0QQitemZ8831479904QQihZ005QQcategoryZ48676QQrdZ1QQcmdZViewItem
mniej mi sie podoba estetycznie ale podobna budowa. jak sie nie ma co sie lubie... :)

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 16, 2006, 15:38:20 »
szczerze to ta czarna mi bardziej sie podoba :) , btw do tej czarnej axim jest wciskany w poziomie ?

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 16, 2006, 15:45:40 »
wydaje mi sie ze wciskana jest tak jak w zdeciu z linka http://homepage.ntlworld.ie/cahir79/AXIM_THUMB_KB.bmp
sorki za jakosc ale tylko taka fotke znalazlem :) a co do SnapNType Mini znalazlem na amerykanskim ebayu za 10 $ :))[/img]

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 16, 2006, 15:58:09 »
ta czarna napewno do x50v/x51v ?

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 16, 2006, 16:01:58 »
tego nie wiem, wyslalem maila z zapytaniem bo rowniez nie jestem pewien.

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 16, 2006, 16:06:15 »
niby oryginalna od Dell'a a nie mam jej w ogole na dell.com w customize dla serii X50/X51 ,byc moze to jest dla jakiegos starego modelu , ale zobaczymy co Ci odpowiedza :)

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 16, 2006, 22:25:36 »
chyba odpowiedzi sie nie doczekam...

*

Offline chemik333

• **
  • 132
  • Sprzęt: x50v + sporo kart + inne dewocjonalia :)
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 17, 2006, 00:33:50 »
OOOOOOOOOOOOO!! :))
Takiego czegos szukam od roku. Chyba trzeba uruchomic znajomosci w usa aby zakupy doszly do skutku :)

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 20, 2006, 02:16:48 »
ok zamowilem dzisiaj ta klawe qwerty dla axima prosto z dell.com http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&l=en&s=dhs&cs=19&sku=80371093 ,  za kilka dni powinna przyjsc i zdam relacje jak ona sie sprawuje i czy jest warta kupna :) z taxem zaplacilem 32$

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 29, 2006, 17:19:39 »
witam

Klawiatura Belkin SnapNType Mini Keyboard przyszla od dell.com kilka dni temu i juz zdazylem troche na niej popracowac. Okazalo sie ze to byl bardzo trafiony zakup. Pisanie z tej klawiatury QWERTY to sama przyjemnosc w prownaniu z wirtualnymi klawiaturami z pocketa klikanymi rysikami co dla mnie jest jakims nieporozumieniem. Klikanie rysikiem na IRC'u czy pisanie jakis dluzszych tekstow na pokecie to mordega jak nawet ktos wprawiony w w szybkie klikanie ryskiem. Klawiature bardzo wygodnie trzyma sie w rekach  razem z pocketem. Przyciski sa na tyle twarde, ze nie wcisnie sie klawisza sasiedniego. Jeden jak dla mnie taki mankament to klawisz Entera, moim zdaniem powinien sie odrozniac od reszty , byc troszke dluzszy lub w poziomie jak te dolne funkcyjne klawisze. Klawiature wciska sie w aximie w miejsce cradle/sync.  Na spodzie klawiatury jest miejsce na podlaczenie ladowarki sieciowej(mini jack), wiec mozemy jednoczesnie korzystac z klawiatury i ladowac axima. Po polaczeniu axima z klawiatura tworza calosc co jest bardzo wygodne. Napewno wiekszy komfort pisania jest z tych pelnych rozkladanych klawiatur QWERTY, ale bedac w pubie czy parku czy obojetnie gdzie trzeba sie rozkladac gdzies z klawiatura albo trzymac na kolanach a tutaj wszystko razem trzymam w rekach. Zrobilem kilka fotek pokazac jak to wyglada.
http://nbsd.one.pl/belkin_mini_keyboard/

pozdrawiam

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 29, 2006, 01:36:41 »
I jak po roku test klawiaturki, chce sobie ja przywiez z USA i zastanawiam czy warta jest uwagi.

Czy trzyma sie Della? czy jak wezme ja do gory to Axim sie nie wyowa, czy cos go tam trzyma??

No i jak jest z szybkim i dokladnym pisaniem??

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 29, 2006, 03:54:10 »
trzyma trzyma , ma po bokach takie dwa zatrzaski ,jak ich nie wcisniesz jednoczesnie to nie wyjmiesz klawy z axima ,poza tym klawa ciasno sie wciska w cradle/sync + te zatrzaski to nie ma mowy o wypadnieciu choc bys sciagnal na sile az do wyrwania :) , do irca   gadu jakis tekstow w wordzie itp. dla mnie spoko , pierwsze kilka dni kwestia przyzwyczajenia sie do malutkich przyciskow i uzywania tylko kciukow. :)

"No i jak jest z szybkim i dokladnym pisaniem??" hehe ale to mi sie wydaje ze to juz od ciebie zalezy czy bedziesz szybko i dokladnie pisac a nie od klawy,  pisze sie mniej wiecej tak samo jak na tych klawach od qtekow itp.

"chce sobie ja przywiez z USA i zastanawiam czy warta jest uwagi."  warta czy nie warta, jest na tyle tania ze mozna kupic. Jak dla mnie klikanie rysikiem to porazka , jedynie rysik nadaje sie do "chodzenia" po systemie itp. ale nie do pisania tekstow,  ale to tylko moje zdanie.

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 29, 2006, 04:03:30 »
do tej pory mialem/mam n9300 wiec do malych klawiszy jestem w miare przyzwyczajony no i uzywanie rysika jest dobre ale aby cos zaznaczyc a nie pisac :), ale cieszy mnie ze jestes zadowolony bo jest swietna, podoba mi sie i sobie ja kupie :)

dzieki za informacje

*

Offline chemik333

• **
  • 132
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 18, 2006, 19:03:52 »
Odswiezam temat aby sie nieco wypowiedziec o tej klawiaturze. Siostra mi ja zakupila w stanach w najtanszym sklepie internetowym (znalazlem go w googlach) - byla za 23$ + chyba ze 4$ przesylki. Po rozpakowaniu wzialem sie za instalacje. Otoz kicha... po wlozeniu cdromu ze sterownikami zaczyna sie instalowac i wywala blad pliku setup... "no coz" - pomyslalem... uszkodzony cdrom. Wiec wlaze na strone producenta i sciagam najnowszy plik ze sterami (setup.exe). Jednak ciagle kicha i wywala jakis blad ze cos jest nie tak jak powinno i active sync wypisuje ze do zainstalowania jest 0.0KB. Sie wnerwilem i napisalem do ich supportu. Tam mi - o zgrozo!!! - odpisano:
"this may be z powodu various factors. please call to our suport line in bangkok or somewhere in antypody where we live".
Napisalem im ze dzwonic nie moge i zeby mi podali te various factors. To mi gosc odpisal ze nie moze mi pomoc i zebym zadzwonil, bo byc moze ta klawiatura nie jest przeznaczona dla mojego axima. LOL!!!!! Wielkie "G" sie prosiaki tam znaja na tym supporcie! Jednoczesnie poprosilem znajomego ktory ma x50v tylko z win2005 (ja mam 2003se) aby u siebie sprobowal zainstalowac ten plik co go sciagnalem. Nastepnego dnia znajomy mi pisze ze plik jest jakis pochrzaniony i zainstalowac sie tego nie da, ale wyekstraktowal mi plik CAB z niego, ktory jest gotowy do instalacji bezposrednio na aximie. I wszystko poszlo bez zadnego problemu :) Klawiatura dziala bez zarzutu. Znajomemu podziekowalem a do supportu napisalem ze cos pochrzanili i zeby pomysleli o innych uzytkownikach w przyszlosci ktorzy moga miec podobne problemy. Nic nie odpisali... Warto dodac ze na cdromie ze sterami jest niby jakis plik cab ale jak go wrzucalem na axima i chcialem instalowac to wyskakiwal blad niezgodnosci systemu czy cos takiego.
A z uzytkowania: klawisze sa zdecydowanie za twarde. I tutaj nie przesadzam. Po drugie mogli by je sensowniej porozmieszczac, a nie zeby byly "estetycznie porozmieszczane - ladnie i dookola". Coz... mi najbardziej przeszkadza twardosc, bo uniemozliwia szybkie pisanie, ale chyba musze sie przyzwyczaic.

ps. Jak by ktos potrzebowal ten plik cab w przyszlosci to prosze sie do mnie zglosic :)

« Odpowiedź #18 dnia: Październik 18, 2006, 23:14:38 »
jesli mozna spytać:
jak jest z polskimi znakami na tej klawiaturce ?

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 19, 2006, 12:31:15 »
Cytat: "chemik333"
Odswiezam temat aby sie nieco wypowiedziec o tej klawiaturze. Siostra mi ja zakupila w stanach w najtanszym sklepie internetowym (znalazlem go w googlach) - byla za 23$ + chyba ze 4$ przesylki. Po rozpakowaniu wzialem sie za instalacje. Otoz kicha... po wlozeniu cdromu ze sterownikami zaczyna sie instalowac i wywala blad pliku setup... "no coz" - pomyslalem... uszkodzony cdrom. Wiec wlaze na strone producenta i sciagam najnowszy plik ze sterami (setup.exe). Jednak ciagle kicha i wywala jakis blad ze cos jest nie tak jak powinno i active sync wypisuje ze do zainstalowania jest 0.0KB. Sie wnerwilem i napisalem do ich supportu. Tam mi - o zgrozo!!! - odpisano:
"this may be z powodu various factors. please call to our suport line in bangkok or somewhere in antypody where we live".
Napisalem im ze dzwonic nie moge i zeby mi podali te various factors. To mi gosc odpisal ze nie moze mi pomoc i zebym zadzwonil, bo byc moze ta klawiatura nie jest przeznaczona dla mojego axima. LOL!!!!! Wielkie "G" sie prosiaki tam znaja na tym supporcie! Jednoczesnie poprosilem znajomego ktory ma x50v tylko z win2005 (ja mam 2003se) aby u siebie sprobowal zainstalowac ten plik co go sciagnalem. Nastepnego dnia znajomy mi pisze ze plik jest jakis pochrzaniony i zainstalowac sie tego nie da, ale wyekstraktowal mi plik CAB z niego, ktory jest gotowy do instalacji bezposrednio na aximie. I wszystko poszlo bez zadnego problemu :) Klawiatura dziala bez zarzutu. Znajomemu podziekowalem a do supportu napisalem ze cos pochrzanili i zeby pomysleli o innych uzytkownikach w przyszlosci ktorzy moga miec podobne problemy. Nic nie odpisali... Warto dodac ze na cdromie ze sterami jest niby jakis plik cab ale jak go wrzucalem na axima i chcialem instalowac to wyskakiwal blad niezgodnosci systemu czy cos takiego.
A z uzytkowania: klawisze sa zdecydowanie za twarde. I tutaj nie przesadzam. Po drugie mogli by je sensowniej porozmieszczac, a nie zeby byly "estetycznie porozmieszczane - ladnie i dookola". Coz... mi najbardziej przeszkadza twardosc, bo uniemozliwia szybkie pisanie, ale chyba musze sie przyzwyczaic.

ps. Jak by ktos potrzebowal ten plik cab w przyszlosci to prosze sie do mnie zglosic :)

ja instalowalem prosto z CD na lapku, AS 4.1, na axima x51v , wszystko bez problemu przeszlo , dziwny ten twoj przypadek

co do tych twardych klawiszy to takie poczatkowe udczucie, pozniej to tylko zaleta , trust me :)

*

Offline chemik333

• **
  • 132
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 21, 2006, 20:39:58 »
Cytat: "gumpel"
jesli mozna spytać:
jak jest z polskimi znakami na tej klawiaturce ?

Brak i perspektyw na nie chyba tez. Mi to bardzo nie przeszkadza, ale moze innym...