Odswiezam temat aby sie nieco wypowiedziec o tej klawiaturze. Siostra mi ja zakupila w stanach w najtanszym sklepie internetowym (znalazlem go w googlach) - byla za 23$ + chyba ze 4$ przesylki. Po rozpakowaniu wzialem sie za instalacje. Otoz kicha... po wlozeniu cdromu ze sterownikami zaczyna sie instalowac i wywala blad pliku setup... "no coz" - pomyslalem... uszkodzony cdrom. Wiec wlaze na strone producenta i sciagam najnowszy plik ze sterami (setup.exe). Jednak ciagle kicha i wywala jakis blad ze cos jest nie tak jak powinno i active sync wypisuje ze do zainstalowania jest 0.0KB. Sie wnerwilem i napisalem do ich supportu. Tam mi - o zgrozo!!! - odpisano:
"this may be z powodu various factors. please call to our suport line in bangkok or somewhere in antypody where we live".
Napisalem im ze dzwonic nie moge i zeby mi podali te various factors. To mi gosc odpisal ze nie moze mi pomoc i zebym zadzwonil, bo byc moze ta klawiatura nie jest przeznaczona dla mojego axima. LOL!!!!! Wielkie "G" sie prosiaki tam znaja na tym supporcie! Jednoczesnie poprosilem znajomego ktory ma x50v tylko z win2005 (ja mam 2003se) aby u siebie sprobowal zainstalowac ten plik co go sciagnalem. Nastepnego dnia znajomy mi pisze ze plik jest jakis pochrzaniony i zainstalowac sie tego nie da, ale wyekstraktowal mi plik CAB z niego, ktory jest gotowy do instalacji bezposrednio na aximie. I wszystko poszlo bez zadnego problemu

Klawiatura dziala bez zarzutu. Znajomemu podziekowalem a do supportu napisalem ze cos pochrzanili i zeby pomysleli o innych uzytkownikach w przyszlosci ktorzy moga miec podobne problemy. Nic nie odpisali... Warto dodac ze na cdromie ze sterami jest niby jakis plik cab ale jak go wrzucalem na axima i chcialem instalowac to wyskakiwal blad niezgodnosci systemu czy cos takiego.
A z uzytkowania: klawisze sa zdecydowanie za twarde. I tutaj nie przesadzam. Po drugie mogli by je sensowniej porozmieszczac, a nie zeby byly "estetycznie porozmieszczane - ladnie i dookola". Coz... mi najbardziej przeszkadza twardosc, bo uniemozliwia szybkie pisanie, ale chyba musze sie przyzwyczaic.
ps. Jak by ktos potrzebowal ten plik cab w przyszlosci to prosze sie do mnie zglosic