Jaki nowy Dell/Hell???

• 28 Odpowiedzi
  • 7087 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
Jaki nowy Dell/Hell???
« dnia: Maj 27, 2005, 04:32:49 »
Witam wszystkich!

Jestem Jarek, i przedchwileczka dolaczylem do klubu/forum PDA dlatego bo zamierzam kupic takowe urzadzonko od czasu jak zabladzilem w Buffalo gdy bylem nad niagara i wyprowadzilo mnie z rownowagi brak dokladnej mapy aby sie wydostac....

W zwiazku z tym chcialbym kupic pda od Dell'a w cenie okolo 300 dolcow plus jakies solidne GPS....
Najlepiej jakby GPS bylo na kabelku bo nielubie sie bawic z latowaniem ciagle czegos zeby cos innego zrobic...w zwiazku z tym czy mam racje czy moze GPS jest pradooszczedny???

A oto moje pytania dotyczace pda od della:
- czy 416mhz wystarcza do pda? (mp3, filmy, gry, itp)
- czy bateria GPS'a moze wytrzymac duzo bez latowania czy trzeba ja co noc ladowac???
- czy ma sens kupowanie pda ze zlaczem compact flash???
- na stronce della sa oto pdki no i niewiem wogule ktory wybrac - prosze o jakis sensowny wybor do okolo 300 dolarkow....
http://www1.us.dell.com/content/products/compare.aspx/pda?c=us&cs=19&l=en&s=dhs

Z gory dziekuje za okazana mi pomoc!!

Pozdrawiam, Jarek

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2005, 06:38:02 »
no wiec Jarku - witamy w klubie :)

odpowiem ci tak - jesli jestes/bywasz w stanach i jestes zdecydowany na della to jedynym rozsadnym w tej chwili rozwiazaniem jest dolozenie kilku $ i kupno modelu x50v - i nie baw sie w jakies sklepy internetowe della tylko kupuj np na eBay
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=38331&item=5777273625&rd=1

wez jeszcze pod uwage kupno drugiej/wiekszej baterii bo jest to jedyny minus tego modelu

poczytaj sobie wszystko co jest z nim zwiazane na stronie PDAclub
http://www.pdaclub.pl/szukaj.php?PHPSESSID=f89cecb05163d17cf571831485f35ff1&str=x50v
na dole masz 2 podstrony z roznymi tematami na jego temat

a teraz krotko odp na twoje pytania

1. 416mhz wystarcza do gier
2. najnowsze GPSy BT wytrzymuja bez ladowania ok 20 godzin

w tej chwili najlepszym rozwiazaniem na rynku jest BT-338
http://www.pdaclub.pl/view.php?str=bt-338&news_id=10051

jest rowniez GPS z bateria sloneczna - jego czas pracy non-stop to ok 30 godzin - http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10018

3. ma sens - rozszerzen na CF jest wiecej oraz sa zwykle tansze niz na SD
4. patrz wyzej

pamietaj jeszcze, ze kupno PDA + GPS jesli chodzi o zastosowanie w terenie nie jest jednak zbyt sensownym rozwiazaniem - taki zestaw sprawuje sie idealnie w aucie - do wyjscia poza mozesz zastanowic sie nad kupnem moze jakiegos odbiornika GARMINA do takiej wlasnie turystyki

warto jeszcze zastanowic sie nad PDA FS LOOX 718/720 - ale to tylko jesli kupowalbys w Europie z racji na taka sama cene a 2-letnia gwarancje (model ten nie jest w USA sprzedawany oficjalnie)

Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2005, 14:27:34 »
Witam

Polecam rowniez dell'a - osobiscie uzywam axim x50v - mozesz kupic ten model w bardzo dobrej cenie tak jak wspomnial "lipciopda
" na ebay jak rowniez w czasie promocji na stronioe dell'a

ja za swojego zaplacilem 320$ (+tax)

co do gps to polecam glownie na BT
nadajnik mozesz wtedy umiescic w dowolnym miejscu (np w plecaku)
Polecam takze zestaw ladowarka+uchwyt do samochodu wowczas nie musisz martwic sie o baterie w czasie jazdy samochodem

odwiedz www.aximsite.com

(osobiscie jeszcze nie mam gps - na razie jestem w fazie poszukiwania idealnego .....)

pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 27, 2005, 16:29:18 »
jesli chodzi o kupno GPS to polecam sklep
http://www.buygpsnow.com/

moze i gdzies znajdzie sie lepsza cena ale sklep moge polecic ze wzgledu na bardzo profesjonalna obsluge i dosc duzy wybor w/w sprzetu

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2005, 20:25:43 »
No wlasnie tak patrze i dell jako taki mi sie podoba :) Ale jezeli w podobnej cenie i wyposarzeniu chodza inne 'cudenka' typu ipaq lub podobne to porsze o rade co wogule mozna kupic do 400dolcow :).  Mieszkam w usa no i dotychcasz niemialem zadnego kontaktu z pda, no z wyjatkiem sklepow... gdzie moglem to zobaczyc. Ale teraz kupilem telefonik z bluetooth (V600) no i wogule mam chec na jakas nowinke co bedzie all in one :) - takie multimedia center z navigacja

Dlatego jeszcze raz prosze o pomoc w wyborze mojego 1 PDA :D

Pozdro, Jarek

PS: Dziekuje za pomoc lipciopda, jak i wszystkim ktorzy wezma udzial w poscie i doradza cos sensownego - Jezeli chodzi o GPS to juz mam wytypowany! - BT-338 - slyszalem i czytalem ze full wypasik jest...

Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 27, 2005, 20:46:16 »
J@RO

kupuj dell'a x50v - jesli zapiszesz sie na suskrybcje newsletter to otrzymywac bedziesz e-mail z promocjami - do 400$ smialo kupisz x50v !!!
Idealniego PDA szukalem przez prawie pol roku - dell zwyciezyl we wszystkich kategoriach (no moze oprocz zywotnosci baterii ; ))

na ebay znajdziesz dodatkowa baterie 2200 za 40-50$

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 27, 2005, 21:17:19 »
tak jak pisalem wczesniej - jesli bedziesz kupowal w stanach to nie ma sie nad czym zastanawiac - dell - jesli kupowalbys w europie bralbym pod uwage jeszcze loox'a 718/718

i to praktycznie wszystko - masz jeszcze do wyboru np hp 4705 ale to juz cenowo wychodzi poza $400 no i w dodatku ten PDA nie ma joystick'a wiec nie pograsz za wiele

wybralbym jednak della bo cena jaka jest na niego na eBay'u jest rewelacyjna - ok $360

no moze jeszcze asus a730W - ale on rowniez jest drozszy

jednym slowem - stosunek ceny do mozliwosci - dell x50v

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 27, 2005, 21:32:16 »
Oki, czyli juz ustalone mam ze bedzie x50v + bt338

Co jeszcze doradzacie kupic??

Bo mapke sobie zalatwie :D pozdro

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 27, 2005, 22:42:15 »
Jak tak dalej pojdzie to ja Cie sciagne... z tego forum. Przeczytaj REGULAMIN!

*

Offline darekz

• **
  • 100
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 28, 2005, 02:04:23 »
Cytat: lipciopda
no wiec Jarku - witamy w klubie :)

odpowiem ci tak - jesli jestes/bywasz w stanach i jestes zdecydowany na della to jedynym rozsadnym w tej chwili rozwiazaniem jest dolozenie kilku $ i kupno modelu x50v - i nie baw sie w jakies sklepy internetowe della tylko kupuj np na eBay
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=38331&item=5777273625&rd=1

quote]

byc w stanach i zamiast prosto od della kupowac na ebay - panowie to chyba zart!

zajrzyjcie na net, znajdzcie pare kuponow dla della i zawsze cena wam spadnie, a jak bedziecie
mieli troszke farta to nawet bardzo.
zakup prosto od dell to: gwarancja, mozliwosc zwrotu w przeciagu 30 dni bez najmniejszych problemow, mozliwosc zakupu dodatkowej gwarancji, pomoc techniczna itp

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 28, 2005, 02:17:05 »
darekz - no wiec ci wytlumacze bo chyba nie jestes zorientowany

na eBay'u oprocz sprzetu uzywanego (ktory sprzedaja np. osoby prywatne) jest rowniez sprzet sklepowy z gwarancja oryginalna della, wiec nie wiem o czym ty piszesz...

wszystkie twoje argumenty leza - mozna towar zwrocic (jest to zwykle zaznaczone w opisie), masz gwarancje (czesto 3-letnia od razu w cenie), masz mozliwosc zakupu dodatkowej gwarancji bezposrednio u della oraz masz pomoc techniczna

jakies watpliwosci?

oczywiscie, ze moze sie zdazyc, ze na stronie della bedzie taniej i wtedy trzeba tam kupowac - ale jak jest drozej to sie kupuje gdzie indziej - czy to jest zart dla ciebie?

*

Offline darekz

• **
  • 100
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 29, 2005, 04:44:10 »
darekz - no wiec ci wytlumacze bo chyba nie jestes zorientowany

na eBay'u oprocz sprzetu uzywanego (ktory sprzedaja np. osoby prywatne) jest rowniez sprzet sklepowy z gwarancja oryginalna della, wiec nie wiem o czym ty piszesz...

wszystkie twoje argumenty leza - mozna towar zwrocic (jest to zwykle zaznaczone w opisie), masz gwarancje (czesto 3-letnia od razu w cenie), masz mozliwosc zakupu dodatkowej gwarancji bezposrednio u della oraz masz pomoc techniczna

jakies watpliwosci?

oczywiscie, ze moze sie zdazyc, ze na stronie della bedzie taniej i wtedy trzeba tam kupowac - ale jak jest drozej to sie kupuje gdzie indziej - czy to jest zart dla ciebie?

Ok siedze sobie w stanach juz kilkanascie latek i dell jest napewno jedynym legalnym sprzedawca swoich produktow na terenie stanow
chcesz kuoic na ebay to juz twoje zmartwienie, szczegolnie ze sprzedawca akceptuje
jedynie czeki lub "money orders", 3 dni "money back" tylko na uszkodzony sprzet,

Zanim cokolwiek kupisz od dell'a to zajrzyj tutaj
http://www.dailyedeals.com/free_online_coupons/dell.htm
i zadna aukcja nie przebije twojej ceny plus dell prawie zawsze ma "free shipping"

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 29, 2005, 05:37:15 »
Ale przeciez na eBay'u niema jednego sprzedawcy tylko setki/tysiace wiec w czym problem wpisac "x50v".....i wyskoczy ci parenascie roznych ofert od 150 do 800 dolarow.....
Nowe i urzywane, z dodatkami i bez....

U della w sklepie czystego palma bez dodatkow typu bateria 2200, obudowa metalowa, czy chocby futeral ze skury badz mocowanie do wylotu powietrza w autku..... co jest bardzo pomocne.....

A w aukcji mozesz jeszcze negocjowac/w sklepie niby tez ;) i zeby cos jeszcze dorzucili za te 350bucksow np oprogramowanie jak to jets na jednej z aukcji.... oprogramowanie w sensie dodatkowego "$200" bez doplaty czyli domyslam sie ze sciagniete z neta - niebijcie adminie... :P

Jako ze jade do Polski na wakacje zdecydowalem ze palme kupie dopiero po wakacjach, czyli w okolicy 1 wrzesnia w gore. A do tego czasu napewno zawrze w dziale pda no i beda wieksze promocje.... a i cena spadnie i bedzie wogule na moja korzysc bo nietrzeba mi tego na szybcika......

Pozdrawiam, Jarek

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 29, 2005, 22:59:40 »
Oki, i stalo sie. Mimo ze wyzej napisalem ze kupie dopiero po wakacjach przemyslalem sprawe i wlasnie pare minut temu kupilem sprzecik na stronce dell.

W najblizszym czasie kupie jeszcze GPS'a....

Laczne koszta to jak narazie 435dolcow za della + jakies 150 za gps (338)...

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 30, 2005, 12:16:17 »
Cytat: darekz
Ok siedze sobie w stanach juz kilkanascie latek i dell jest napewno jedynym legalnym sprzedawca swoich produktow na terenie stanow
siedzisz w stanach kilkanascie latek i nie wiesz co to jest refurbished Dell Axim? bo tylko na takiego masz 25% off ze strony z kuponami... poza tym nie ma czegos takiego jak legalny i nielegalny sprzedawca - jesli juz to AUTORYZOWANY - dostajesz ORYGINALNA gwarancje DELL'a i jest ona honorowana przez DELL'a

sprzedawca nie akceptuje jedynie czekow lub "money orders" - akceptuje jeszcze platnosc przez PAY PAL - wiesz co to jest?

podac ci link do aukcji zebys juz nie musial szukac i sie meczyc?
prosze bardzo
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=38331&item=5777971021&rd=1

jeszcze masz jakies watpliwosci, ktore moglbym ci wyjasnic?

J@RO - na aukcji, ktora podalem zaplacilbys z wysylka ok $380

Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 30, 2005, 12:46:07 »
witam
"...i nie wiesz co to jest refurbished Dell Axim..."
no wlasnie po przeczytaniu powyzszych wypowiedzi tez zastanawialem sie nad kupnem takiego "refurbished Dell Axim"
czy moglby mi ktos napisac cos wiecej na ten temat, bo jestem zielony:)

pozdrawiam

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 30, 2005, 12:58:06 »
Powiedzmy, że komuś na gwarancji padł ekran (albo cokolwiek innego). Dell wymienia w ramach gwarancji pocketa na nowy, ale zostaje z popsutym. Pozostaje więc wymienić popsutą część na nową i ponownie sprzedać egzemplarz jako "refubrished". Chyba najlepszy polski termin to "fabrycznie odnawiany".

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 30, 2005, 12:58:21 »
Cytat: PoLaRiS
czy moglby mi ktos napisac cos wiecej na ten temat, bo jestem zielony:)
najkrocej rzecz ujmujac nie sa to nowe PDA tylko po naprawach, ktore nastepnie sa sprzedawane w pudelkach, z kompletem akcesorii i gwarancja (czasami krotsza)

niektore firmy sprzedaja rowniez jako refurbished otwarte zwroty ze sklepow (tzw. open box'y) - czyli towar, ktory albo sluzyl do prezentacji w sklepie albo zostal sprzedany i z roznych wzgledow oddany do sklepu - nie wiem czy dell rowniez to praktykuje

Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 30, 2005, 13:10:34 »
to juz nie wyglada tak atrakcyjnie, jak wygladalo:(
to bede musial szukac gdzies indziej (pomijajac ebay) zeby znalezc w tak atrakcyjnej cenie.
I tu nasuwa sie kolejne pytanie : Gdzie? (ok360-380$)
Moze ktos wie i mi podpowie:)
Z gory dzieki

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 30, 2005, 13:15:08 »
szukaj jedynie w sklepach internetowych - w "fizycznych" sklepach nie dostaniesz nigdzie w tej cenie

[Dodano: 2005-05-30 13:18:08]
aktualna cena na stronie dell'a to $399

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 30, 2005, 16:12:06 »
najkrocej rzecz ujmujac nie sa to nowe PDA tylko po naprawach, ktore nastepnie sa sprzedawane w pudelkach, z kompletem akcesorii i gwarancja (czasami krotsza)

niektore firmy sprzedaja rowniez jako refurbished otwarte zwroty ze sklepow (tzw. open box'y) - czyli towar, ktory albo sluzyl do prezentacji w sklepie albo zostal sprzedany i z roznych wzgledow oddany do sklepu - nie wiem czy dell rowniez to praktykuje

Jako refurbished oferowane są również palmtopy pochodzące z korporacyjnych wymian. Np. duża firma wymienia kilkaset lub kilka tysięcy PDA na nowszy/inny model i te dotychczas używane oddaje dostawcy/producentowi. Ten z kolei dokonuje "fabrycznej regeneracji" i ponownie wystawia do sprzedaży. Kiedyś chyba na Expansys.com był opis dotyczący regenerowanych handheldów HP Jornada 720 - wynikało z niego, że został wymieniony ekran, bateria, obudowa, poza tym skompletowano całe fabryczne wyposażenie + oprogramowanie. Sprzęt objęty był oczywiście gwarancją producenta.
W sumie, to przy dobrej cenie ja nie obawiałbym się zakupu takiego sprzętu...

Może wydawać się nieprawdopodobne, że w ramach refurbished  producent wymienia wszystkie istotne "bebechy" PDA, ale warto pamiętać, że w przypadku korporacyjnych zastosowań tego typu urządzeń są one najczęściej w leasingu wraz ze specjalnym, dedykowanym oprogramowaniem, a wartość takiego software może być kilka, kilkanaście lub kilkadziesiąt razy większa od wartości hardware. Myślę, że w wielu wypadkach taki sprzęt mógłby być rozdawany za darmo, bo zwrócił się z ogromną nawiązką...
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 30, 2005, 17:44:27 »
Chce tylko napisac ze nieczuje sie pewnie kupojac na eBay'u...niewiem dlaczego ale jakos niemam tej pewnosci jak w sklepie...mimo ze wywalilem 50 dolcow wiecej ale, mam jakas wieksza pewnosc ze dostane to co chce...... - to tylko jakies takie odczucie....

Tak czy inaczej kupilem sobie bateryjke 2600 do kamery na ebay'u no i moze powoli sie jakos przelamie :D :P lol

Pozdro!!!!, i dzieki za wszystko

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 30, 2005, 20:32:28 »
nie obawiaj sie - eBay jest znacznie bardziej zaawansowany niz allegro - patrz zawsze od kogo kupujesz - jesli widzisz, ze sprzedajacy ma 20 000 komentarzy i praktycznie 100% pozytywne (zdaza sie, ze ktos wystawi negatywa bo wg niego koszt przesylki byl za wysoki a bylo wyraznie napisane w aucji jaki to koszt) to chyba nie ma co sie bac :)

poza tym jesli np placisz przez PayPal to kazda transakcja moze byc ubezpieczona

oczywiscie, ze trzeba zawsze porownywac z cena gdzie indziej i przy niskiej roznicy wykalkulowac sobie co wolimy

naprawde polecam - zrobilem tam sporo zakupow i jeszcze ani razu sie nie zawiodlem - raz kupilem oprogramowanie, gosc sie pomylil i wyslal inne - po moim telefonie nastepnego dnia dostalem wlasciwy soft i zwrot kosztow wysylki

*

Offline darekz

• **
  • 100
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 31, 2005, 02:10:07 »
siedzisz w stanach kilkanascie latek i nie wiesz co to jest refurbished Dell Axim? bo tylko na takiego masz 25% off ze strony z kuponami... poza tym nie ma czegos takiego jak legalny i nielegalny sprzedawca - jesli juz to AUTORYZOWANY - dostajesz ORYGINALNA gwarancje DELL'a i jest ona honorowana przez DELL'a

sprzedawca nie akceptuje jedynie czekow lub "money orders" - akceptuje jeszcze platnosc przez PAY PAL - wiesz co to jest?

podac ci link do aukcji zebys juz nie musial szukac i sie meczyc?
prosze bardzo
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=38331&item=5777971021&rd=1

jeszcze masz jakies watpliwosci, ktore moglbym ci wyjasnic?

J@RO - na aukcji, ktora podalem zaplacilbys z wysylka ok $380

Payment and shipping terms:
we accept money order and personal checks only  :) ooops
pay pal pobiera marze i jest do wysledzenia gdzie sie pieniadze podzialy

co do kuponow to niektore sa na sprzet refurbished, niektore nie, niektore mozna ze soba laczyc innych nie. Mnie sie udala kupic nowego axima w grudniu za 419$ i free shipping
ale nie zdazylem sie zalapac na darmowa karte pamieci i atari pack gdyz za pozna znalazlem kupon ktory byl wazny tylko przez 12 godzin, ale i tak to wyszlo niezle - 80 dolcow znizki
i darmowa przesylka z gwarancja dostawy na 3 dzien

a tak dla wszystkiego to zajrzyj tutaj
http://www.edealinfo.com/Misc/dell.shtml#NH2200

jest aki fajny deal:
Dell Inspiron 6000 Notebook, Pentium M 1.5GHz, 15.4" WXGA, 512MB, 80GB, 8x DL DVD±RW/±R/CD-RW, XP Home, 802.11a/b/g WLAN, Dell 720 Printer » only $902.00 + Free Shipping
chyba niezle z 1402 na 902 jakby nie patrzec to 500$ na nowiutki sprzet prosto od della lub inne na nawet 750 dolarow znizki

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 31, 2005, 03:00:31 »
Fajna rzecz ten eDealinfo.... :)

Nastepna rzecza jaka kupie to bedzie prawdopodobnie wykrywacz radarow do samochodu bo ostatnio jak jechalem na Niagare do przekroczylem 65mil/h na 85mil/h no i zlapali mnie bo moje autko (Chevy Aveo, w Barcelona Red to jest niemozliwy do niezauwarzenia) no i czekam na Mandat.... :(

Wiem ze podobno dostane okolo 5 punktow a ile kasy do zaplacenia to niewiem.... BYlo na trasie Interstate 90 takze radze uwarzac....!!!

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 31, 2005, 05:23:06 »
Payment and shipping terms: we accept money order and personal checks only  :) ooops
Payment methods accepted  
This seller, cnetcomputers, prefers PayPal.
Personal check
Money order/Cashiers check
Other - See Payment Instructions for payment methods accepted

ooops :) prefers PayPal - jeszcze raz ooops:)

pay pal pobiera marze
owszem... ale zapomniales dopisac, ze tylko od sprzedawcy wiec w przypadku kupna co mnie to interesuje?

no i rozmawiamy o PDA a nie o laptopach

*

Offline darekz

• **
  • 100
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 02, 2005, 01:29:07 »

*

Offline lipciopda

• 6801
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 02, 2005, 01:41:11 »
http://www.xpbargains.com/best_deal.php/dell_axim_deals.htm
no i niby co ten link ma "udowodnic" ?

[Dodano: 2005-06-02 01:45:20]
jakis rewelacyjny deal na axima? no to kliknij na ten kupon na podanej przez ciebie stronie...

[Dodano: 2005-06-02 01:48:41]
proponuje zakonczyc ta wymiane zdan bo niczego sobie nie udowodnimy - ja kupuje tam gdzie taniej, a nizszej ceny niz $380 z wysylka nie widzialem - za tydzien, za dwa... moze bedzie jakas lepsza oferta ale sam widzisz, ze i ty i kolega J@ro kupiliscie drozej - gdzie ty kupujesz to twoj wybor - demokracja - kazdy robi co chce

pozdrawiam

*

Offline J@RO

• 21
    • www.jaro.xt.pl
Jaki nowy Dell/Hell???
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 02, 2005, 03:02:31 »
Ja niewlaczam sie to waszej wymiany zdan bo wyjasnilem juz dlaczego dalem kase, zreszta i tak jestem zadowolony bo juz jutro bede mial to cacko w raczkach! - pozdrawiam wszystkich forumowiczow i odwiedzajacych :)

A ta wymiana zdan na temat tego czy jest sens kupowac na eBay czy nie czy wogule co kto mysli jest jak to co ktos kiedys powiedzial "tyle opini ile dziur w d...e"....wiec napiszcie lepiej cos na temat orpogramowania bez ktorego nieruszac sie :) bo jest poprostu przydatne...a laikiem jak narazie jestem takim ze az glowa boli - wspomozcie biednego ;P

POZDRO!!!!