Jaki Format kart lepszy dla Dell X50v ?

• 1 Odpowiedzi
  • 920 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 31, 2004, 11:47:05 »
Czy ktos sie moze orientuje na jakim formacie karty chodza lepiej czy na FAT16 czy FAT32 ?
I czy ma znaczenie jak sformatuje ktora karte? Chodzi mi oto czy CF chodzi lepiej na FAT16 czy FAT32, a moze to obojetne? To samo pytanie do SD ktory system plikow aby karta chodzila szybko i sprawnie.

Jeszcze 1 czy ktos mi moze powiedziec co sie moglo stac - w Dell przez File Explorer widzi mi wszystkie foldery porawnie tak samo w systemie jesli przedladam karte przez oprogramowanie ActiveSync, ale w momecie podlaczenia karty do czytnika nie pokazuje plikow tylko jakies krzaki, nie stworzone foldery itp. Po "powrocie" karty do Dell'a wszystko chodzi normalnie czy moze ktos wie co powoduje takie bug'i? Czy poprostu mam zmienic czytnik kart na nowszy bo ten ma juz jakies 2-3 lata.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 31, 2004, 18:21:48 »
Ja mam czytnik do CF ok 3 lat i tylez rozne CF poczawszy od 2Mb,16Mb,64Mb,128 do1GB. Uzywalem i uzywam na pockecie i w czytniku /starym/ i jak do tej pory nie mialem takich klopotow. Ale dosc rygorystycznie przestrzegam zasady by przed wyjeciem czytnika z pc odlaczyc softwarowo. Szczegolnie gdy byly kasowania, move, zapis duzych plikow.
Sadze ze musisz sprobowac sprawdzic integralnosc Tablic Fat ktoryms z programow do tego /nie pamietam 'teraz' nazwy/. Albo ew. format.