Intel 2700G

• 3 Odpowiedzi
  • 699 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Intel 2700G
« dnia: Marzec 25, 2006, 16:50:27 »
Hejo.

Jak to jest z procesorem graficznym w Dellu X50v? Po instalacji Leo's Flight Simulator spodziewałem się wystrzelonej w kosmos grafiki, a tu tymczasem gra zacinała się jakbym próbował włączyć GTA 3 na 386 i Rivie TNT :(

To samo działo się z innymi graficznymi programami, 3D mapy nieba etc. Stara wersja Automapy chodziła po prostu koszmarnie :x

Ale programy, które w opisie mają "dedykowany dla Della X50v" chodzą jak burza, miodzio po prostu. Np Enigmo albo Stunt Car, nowa Automapa XL.

I tu pojawia się moje pytanie. Czy żeby programy działały "lepiej" muszą być napisane pod 2700G, żeby mogły go wykorzystywać jako procesor grafiki? Jeżeli tak, to w jaki sposób można uruchomić starsze programy graficzne niewykorzystujące 2700G na Dellu X50v (np Leo's FS) żeby działały poprawnie?

Temkju wielkie za pomoc z góry.  :D  :D  :D

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Re: Intel 2700G
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 25, 2006, 17:46:17 »
Cytat: "pereszczak"
I tu pojawia się moje pytanie. Czy żeby programy działały "lepiej" muszą być napisane pod 2700G, żeby mogły go wykorzystywać jako procesor grafiki?

Jest dokładnie tak jak myślisz!

Intel 2700G
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 25, 2006, 19:00:23 »
:?  To fatalnie. A co zrobić w takim razie z programami które "lepiej" chodzą na gorszych PPcach, żeby chodziły tak jak powinny na Dellu?
I czy jest jakaś firma oferująca programy napisane specjalnie na Della?

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
Intel 2700G
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 25, 2006, 19:52:53 »
coraz więcej wychodzi gierek ze wsparciem akceleratora...

Aczkolwiek szkoda, że nie zrobili tego akceleratora tak by działał w aplikacjach pisanych pod zwykłe pda...

(no ale chociaż wiem, czemu na SPB islands mam poniżej 15fps na full detalach)