gorace i sloneczne dni = problem z funkcjonowaniem Axima x50v

• 3 Odpowiedzi
  • 862 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bartekg1

• 37
  • FALUBAZ !!!
  • Sprzęt: Dell axim X50V
Witam,
od kilkunastu dni posiadam Axima X50V i teraz gdy sa gorace dni i uzywam jego jako nawigacji potrafi w kolko szukac trasy na mapie (wina mapy czy axima?) oraz bardzo czesto sie zawiesza nawet 2 cz y3 razy w ciagu np 30 minut... ostatnio nawet raz nie chcial sie uruchomic a chwilke poznije ruszyl.. to tak ze wzgledu na wysoka temperature cz ycos moze byc nie tak z moim aximem?
pozdrawiam
Regulamin!!

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: gorace i sloneczne dni = problem z funkcjonowaniem Axima x50v
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2007, 23:37:06 »
Jeśli to am to jest to częsty błąd programu. Pomaga wtedy zatrzymanie się na chwile samochodem... idiotyczne ale co zrobić :) Co do wieszania to faktycznie może go przegrzewasz. W samochodzie pod szybą może być niezły piekarnik. Elektronika w baterii odłącza ją jak sie nagrzeje do jakichś 60st
Are you shpongled?

*

Offline intimo

• **
  • 125
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 25, 2007, 11:52:24 »
A mi się tyko raz wyłączył, też myślę że z powodu zbyt wysokiej temperatury. W samochodzie oczywiście. Grzecznie sobie był przymocowany do szyby na ramieniu. Klima działała ale miałem nawiew na ludzi a nie na szybę. Potem ustawiłem nawiew na szybę i wszystko wróciło do normy, temp baterii ok 56*C, gorąc jak cholera :)

*

Offline slammer

• 536
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 25, 2007, 18:19:34 »
mi się raz zrestartował i wcale nie było jakoś gorąco, może bateria nie wytrzymała obciążenia. chciałem jak najszybciej rozładować akumulator - włączyłem więc wifi, BT i wszystko co tam mogłem. po parunastu minutach z odpalonym bejeweled PDA po prostu zaliczył soft reseta. gorący był jak cholera...