hmm...szkoda ze to pytanie a nie odpowiedz na ktores z moich :-), chodz widze ze sa one tak chaotycznie napisane ze sam nie wiem o co mi chodzilo :-) (to pewnie przez podniecenie z posiadania zaledwie kilka godzin. nowego sprzetu :-))...
oki wracajac do Nokia LD-3W, coz jesli chodzi o strone wizualna to strasznie mi sie podoba i widac ze Nokia sie postarala, jesli chodzi o dzialanie (nie mialem wczesniej stycznosci wogole z tech. GPS nie mowiac o innych producentach tego typu urzadzen) to wydaje mi sie ze jest rewelacyjne.
Wlasnie wrocilem z Monachium (Munich) wczoraj, sprzet sprawowal sie idealnie jesli godzi o dokladnosc jest extra, Pani w TomTom mowi ze juz jestes na miejscu i tak wlasnie jest. Podczas przejazdow w bardzoo dlugich tunelach, polaczenie potrafi (ale nie zawsze!!!!) zerwac ale wystarczy ze wyjade i doslownie w kilku sekundach (4-10) zostaja nawiazane polaczenie ponownie.
Na tak zwany zimny start (rozumiem ze jest to zwiazane z wylaczeniem OFF na np. cala NOC a potem ponowne wlaczenie, rano jak jedziemy dalej? :-)) startuje roznie, zdazylo sie bardzo szybko do 35-40sek. ale i byl taki co zajal ponad minute (nawet nie wiem czy to dobre wyniki czy nie ?)
Bateria rewelacja, jechalem nonstop przez 12h i nawet nie krzyczal ze chce pradu :-)...
Z automapa i tomtom'em dziala bez problemu, jedyne co mnie zastanawia to ilosc satelitow jakie wskazuje TomTom (czy jest jakis inny soft ktorym moge to sprawdzic ?) bo max co mialem to 11 najczesciej 8-10 ale ten wskaznik na zielono na full. O tyle mnie to dziwi ze w spec. urzadzenia jest podane 20 kanalow. Ale nie wiem czy te 20 kanalow oznacza ze powinien widziec 20sat. czy moze cos innego, w tej kwesti niestety sie nieznam, moze Ty mi to wyjasnisz ?
hmm...to by bylo chyba na tyle....