Dell x51v + GPS Nokia LD-3W kilka pytan ogolnie

• 5 Odpowiedzi
  • 1363 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Kwiecień 22, 2006, 21:52:20 »
Witam...

Jestem (mam nadzieje) szczesliwym posiadaczem dell'ika od dwoch dni...jak do tej pory zdazylo mi sie go juz zwiesic dwa razy ale soft reset wystarczyl :-) ....

Moje pytanie dotyczy RAM'u wiem wiem juz wiele bylo postow na ten temat ale w sumie w zadnym z nich niema odpowiedzi dla czego tak jest :-)...chodzi o mala ilosc wolnego RAM'u z 64 zaledwie 30, a czy nie jest moze przypadkiem tak ze jest to wspoldzielona pamiec z ukladem graficznym ? czy moze jednak sie myle i "akcelerator" ma swoje osobne "dedicated" 16MB ?

Kolejne pytanko dotyczy wyswietlacza, jak wyglada sprawa z odswierzaniem, czy mozna to jakos zmienic z zewnetrzym oprogramowaniem? Bo dzisiaj jak wyszedlem na zewnatrz w swietle slonca na wyswietlaczu wszystkie bardzo cieniutkie linie jak by skakaly wewnatrz domu gdzie slonce tak nie wali promieniami tego efektu nie widac, hmm moze to tylko zludzenie optyczne :-)...

Nastepne pytanie dotyczy ustawien BT, zakupilem w/w modul GPS po dodaniu go do Parnership mam przy modelu Nokia LD-3W znak zapytania w zoltym kuleczku ? co to oznacza ? (ze istnieje jednak jakis konflikt etc.?)
Chodz urzadzenie dziala poprawnie z AutoMap'a czy TomTom.

Moje pytanie takze dotyczy w/w modulu GPS (mam nadzieje ze ktos ma cosik podobnego) czy w trakcie jak jest wlaczony+aktywny BT+uruchomione wyszukiwanie satelit, to tez Wam w tak dziwny sposob mrugaja diody :-) od lewej do prawej po koleji i tak w kolko a nie ze np BT mruga non stop ?? hmm wiem przynudzam juz :-) ale tak juz mam czepiam sie o wszystkie pierdulki...

A takze czy wskaznik ilosci satelitow w TomTom jest wlasciwym wyznacznikiem ze tak naprawde jest jak wskazuje ? Bo modul ma w spec. 20 kanalow a max co udalo mi sie wychwycic na razie do 9 :-(....

Aha i jeszcze jedno pytanko mozecie mi podac namiary na sklep gdzie kupie oryginalne rysiki (bo moj juz zdazylem zjechac troche przez te dwa dni :-)), baterie etc. w Polsce oczywiscie....

I powiedzcie mi ktory z pokrowcow typu flip-up jest waszym zdaniem lepiej wykonany Brando czy Krusell ?

Pozdrawiam wszystkich posiadaczy Dell'ikow i nietylko..
Akiraone

Wrażenia ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2006, 16:25:09 »
Napisz, jak wrażenie ze współpracy z LD-3W. Wiesz już coś więcej ?
Przymierzam się do zakupu.

Pozdrawiam,
Krzysiek

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 29, 2006, 17:41:03 »
hmm...szkoda ze to pytanie a nie odpowiedz na ktores z moich :-), chodz widze ze sa one tak chaotycznie napisane ze sam nie wiem o co mi chodzilo :-) (to pewnie przez podniecenie z posiadania zaledwie kilka godzin. nowego sprzetu :-))...

oki wracajac do Nokia LD-3W, coz jesli chodzi o strone wizualna to strasznie mi sie podoba i widac ze Nokia sie postarala, jesli chodzi o dzialanie (nie mialem wczesniej stycznosci wogole z tech. GPS nie mowiac o innych producentach tego typu urzadzen) to wydaje mi sie ze jest rewelacyjne.
Wlasnie wrocilem z Monachium (Munich) wczoraj, sprzet sprawowal sie idealnie jesli godzi o dokladnosc jest extra, Pani w TomTom mowi ze juz jestes na miejscu i tak wlasnie jest. Podczas przejazdow w bardzoo dlugich tunelach, polaczenie potrafi (ale nie zawsze!!!!) zerwac ale wystarczy ze wyjade i doslownie w kilku sekundach (4-10) zostaja nawiazane polaczenie ponownie.
Na tak zwany zimny start (rozumiem ze jest to zwiazane z wylaczeniem OFF na np. cala NOC a potem ponowne wlaczenie, rano jak jedziemy dalej? :-)) startuje roznie, zdazylo sie bardzo szybko do 35-40sek. ale i byl taki co zajal ponad minute (nawet nie wiem czy to dobre wyniki czy nie ?)
Bateria rewelacja, jechalem nonstop przez 12h i nawet nie krzyczal ze chce pradu :-)...
Z automapa i tomtom'em dziala bez problemu, jedyne co mnie zastanawia to ilosc satelitow jakie wskazuje TomTom (czy jest jakis inny soft ktorym moge to sprawdzic ?) bo max co mialem to 11 najczesciej 8-10 ale ten wskaznik na zielono na full. O tyle mnie to dziwi ze w spec. urzadzenia jest podane 20 kanalow. Ale nie wiem czy te 20 kanalow oznacza ze powinien widziec 20sat. czy moze cos innego, w tej kwesti niestety sie nieznam, moze Ty mi to wyjasnisz ?

hmm...to by bylo chyba na tyle....

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 29, 2006, 18:00:05 »
Akcelerator ma swoją pamięć. To wm5.0 tak zjada ram. Na aximie x50v z wm2003se mam 50MB wolnego.
To falowanie ekranu w pełnym słońcu to przypadłość wielu pda. Mi też troche faluje w gorące słoneczne dni a w pomieszczeniach efekt znika.

Dobre baterie mają w sklep.batimex.pl
Are you shpongled?

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 29, 2006, 18:15:53 »
Cytat: "ziele"
Akcelerator ma swoją pamięć. To wm5.0 tak zjada ram. Na aximie x50v z wm2003se mam 50MB wolnego.[/color]

hmm...istnieje szansa downgradu ? na wm2003 jesli mam wm5.0 ?
albo czy dell zamierza cos z tym zrobic, patch albo cokolwiek ?

To falowanie ekranu w pełnym słońcu to przypadłość wielu pda. Mi też troche faluje w gorące słoneczne dni a w pomieszczeniach efekt znika.[/color]

Ziele....dziekuje !! w koncu ktos odpowiedzial :-) uff uspokoiles mnie z tym wyswietlaczem, a juz sie balem ze cos nie tak z moim jest :-)...

Dobre baterie mają w sklep.batimex.pl[/color]

sam sprawdziles ze sa "dobre" czy tylko slyszales ? niechce badziewia, kiedys kupilem chyba baterie "forever" do swojego telefonu to byla kicha nie z tej ziemi, mam nadzieje ze batimex to jakis lepszy produkt ?

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 29, 2006, 19:15:59 »
Tak kupiłem w batimexie tą 2200mAh i trzyma rewelacyjnie. Dłużej niż dwie oryginalne della. Te zwykłe 1100mAh też pewnie dobrze trzymają. Co do forevera masz racje. Dziadostwo które trzeba omijać szerokim łukiem.

Downgrade dla x51v nie ma. Jest tylko dla x50v.
Are you shpongled?