chyba chciał napisać 26MB 
Nie, chciałem napisać to co napisałem - 36

Najlepiej i najprościej osiągnąć tyle po HR - mamy na A12 ok. 33MB wolnego RAMu (przynajmniej u mnie). Potem należy powyłączać wszystkie wtyczki Today, wszystkie programy w tle, zrobić SR, zamknąć ponownie wszystkie programy, zakmnąć Desktop (Today) i jest 36MB wolnego

Co prawda jeszcze mi się nie przydało to wykorzystać.
Jeśli mamy już jakiś zaśmiecony system to robimy tak:
ściągamy Oxios Memory, wyłączamy wszystkie aplikacje, wyrzucamy wszystko ze StartUp (najlepiej zrobić backup, żeby potem przywrócić), wywalamy wszystkie w tyki Today. Dodajemy Oxios Hybernate do StartUp i robimy SR tak, żeby żaden program się nie uruchomił prócz Oxiosa. Żadnych Wisbarów itd. Później znowu zamykamy Desktop i jest ~36MB RAM wolnego (35 z czymś zazwyczaj).
A 33MB RAM da się osiągnąć bez kombinowania, Oxios Memory to świetna rzecz - i jaki lekki program

Przy zawalonym systemie z PocketAGE na Today (kilka zakładek + pluginy typu SPB Weather) i rozbudowany theme Wisbar + psShutXP chodzący w tle bez problemu osiągam 28MB RAM wolnego, a to mi wystarcza na odpalenie THPS2 i jest gitara

Więcej mi do szczęścia nie trzeba, choć przydałby się TCPMP w tle do THPS2 - niestety narazie nie udało mi się tego zrobić, za ciężki jest TCPMP