Dell axim x51v głośnik - problem

• 2 Odpowiedzi
  • 672 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dell axim x51v głośnik - problem
« dnia: Wrzesień 23, 2008, 14:41:04 »
Witam!
  Mam bardzo pilny problem. Otóż kupiłem palmtopa Dell x51v i nie działa w nim głośnik - dźwięk ustawiony na maxa, sprawdzane na grach, mp3. Natomiast wejście słuchawkowe działa ok. Moje pytanie jest następujące: Czy jest jakaś opcja o której nie wiem, która wyłącza tylko głośnik a gniazdo słuchawkowe pozostawia włączone? Bardzo proszę o szybką odpowiedź, ponieważ do jutra muszę zwrócić ewentualnie wadliwy sprzęt. Dziękuje i pozdrawiam

*

Offline Vooyeck

• 9
  • Sprzęt: HTC Kaiser; Dell Axim x51v
Odp: Dell axim x51v głośnik - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 26, 2008, 15:10:34 »
No cóż, czas na oddanie Twojego minął ale powiem, że mam dokładnie to samo. Jedynym wyjściem wymiana modułu na płycie głównej. Weryfikowałem to u paru fascynatów. U mnie spowodowane to jest upadkiem pda na beton z wysokości ok. 1 m. Nie wiem ile taki moduł kosztuje ale stwierdziłem, że nie opłaca mi się go kupować skoro i tak głównie słucham na słuchawkach. Ew. można np w samochodzie (jeśli wykorzystywać jako nawigację) zastosować transmiter bądź (jeśli jest taka możliwość) podłączyć kabelkiem do radia.
Regulamin - nieuzgodniona reklama

Odp: Dell axim x51v głośnik - problem
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 20, 2008, 10:51:35 »
Miałem też kiedyś taki przypadek, że w gnieździe słuchawkowym po wyjęciu słuchawek nadal głośnik był wyłączony. Winna była zworka w tym gnieździe, która automatycznie nie włączyła ponownie głośnika. Wystarczyła delikatna manipulacja w gnieździe słuchawkowym - wszystko wróciło do normy.