Dell Axim x50v - nowa metoda poprawy wydajności na WM 5.0

• 2 Odpowiedzi
  • 1197 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 29, 2006, 10:43:50 »
Witajcie,
 :]

Z uwagi na to, że przygotowuję się do zakupu PDA, uważnie śledzę różne fora i zbieram opinie. No i tym sposobem na Aximsite odkryłem nowy wątek:

http://www.aximsite.com/boards/showthread.php?t=141925, autorem jest big_redfox. Wejdźcie sami i poczytajcie :)

Nie miałem okazji sprawdzić tego w praktyce, gdyż poprostu nie posiadam pda. Tak ogólnie to szukałem czegoś odnośnie x50v gdyż ciągle się wacham pomiędzy x50v i x51v.

Generalnie chodzi o to, że po zmianie softu robi się hard reset i czeka bardzo długo, a następnie soft reset. tak mi się wydaje czytając te posty.
Użytkownicy piszą, że naprawdę jest lepiej, a ew. opóźnienia są bardzo małe.

Zostają błędy takie jak na przykład bugi z CF, ale nie wszystkim i można je poprawić.

jeżeli 12 grudnia naprawdę wyszedłby nowy ROM fixujący bugi WM 5.0 to w połączeniu z tą metodą może proces upgradu do WM 5.0 w końcu poszedł by do przodu

Użytkownik "cmagdanz" napisał: "I'm about one week out from my last hard reset on WM5, and things are running really great!! "
 :mysli: Wszedłem na stronę View My PDA i przeczytałem że miał takie same problemy jak inne osoby i sam powrócił do WM2003SE. Jednak teraz się polepszyło:
---------------------------CYTAT-----------------------
order date = Dec 20, 2004
delivered = Monday, Jan 3, 2005

Operating System:
WM5 A01 as of 11/19/06. I upgraded again after big_redfox's post about the slow screen alignment, which I had experienced before in my hurry to get upgraded. This time I waited as he instructed, things went quite well, and so far so good (11/21/06).
ActiveSync 4.2

<<Old Entry: WM2003SE (I tried hard to upgrade to WM5. It was a nightmare even while carefully following instructions on aximsite. I reverted back, and am much happier.)
ROM: A05
ActiveSync 3.8.0>>

-------------------/KONIEC-------------------

zresztą link: http://www.aximsite.com/boards/vbgarage.php?do=view&id=70590 do opisu jego PDA

;)  ;)  ;) Myślę, że ten temat jest godny sprawdzenia, nie jestem jakimś ekspertem, chciałem tylko podsunąć coś co znalazłem.

Pozdrawiam :P

PS. Jakby pomysł był nietrafiony to mnie nie jedzcie żywcem ]:>

*

Offline fokstrot

• 949
  • Sprzęt: BB 9780 pin: 26791dc9
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2006, 12:42:58 »
jezdzic nie ma ci za co :P
pytanie jakie nasuwa mi sie od dawna: po co komus wm5? w zyciu nie bedzie dziala ten oesik szybciej od win 2003se. ten argument wg mnie nokautuje zalety wynikajace z przejscia na wm5
Dell X50v/Bt-359 --> BB

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 29, 2006, 23:26:12 »
Jednak wiele osób chce się przesiąść na WM5.0.

Czy ktoś może wypróbował ten sposób szerzej opisany oczywiście na Aximsite, linki są powyżej :) ??