Dell axim x50v i "driver not loaded"

• 4 Odpowiedzi
  • 861 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline proci

• 43
Dell axim x50v i "driver not loaded"
« dnia: Sierpień 31, 2008, 21:36:18 »
Witam Wszystkich. Zaznaczam, że próbowałem znaleźć odpowiedź na mój problem w dziale wifi ale bezowocnie...  Zatem - może tu?

Jakiś czas temu sprawiłem sobie pda Dell Axim x50v i postanowiłem przetestować jego wifi w jednym punkcie z hot spotem (konkretnie: Stary Browar w Poznaniu). Niestety kiedy w programie Wlan Utylity próbowałem włączyć wifi ( wciskając "Wlan On") nic sie nie działo a w następnej zakładce tego programu widniał napis "driver not loaded" . A w kolejnej zakładce na której powinny widnieć informacje o sterowniku Wlan mam tylko wpisane w każdej rubryczce "N/A" (czyli "not accesable" - "nie podłączony" czy cuś). Do tego czasem po włączeniu Pda wita mnie komunikat "Unrecognized card" z informacją, że mam wpisać nazwę sterownika do tej karty. Co jest grane? Co robię nie tak? Próbowałem juz różnych rzecz: soft reset, hard reset, upgrade systemu do WM 5.0 a nawet do 6.1, downgrade do wm 2003 i...nic! Wszystko cacy działa tylko nie to wifi! Help! :(

*

Offline PyToN

• **
  • 174
  • Sprzęt: Dell X51v 625MHz | Gigabyte U60 | HTC Touch Pro
Odp: Dell axim x50v i "driver not loaded"
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2008, 18:22:27 »
Witam

W tym dellu jest wbudowane WIFI? Więc sterowniki powinny się znajdować w katalogu WINDOWS.

W prawdzie ja mam WIFI na CF po włożeniu oczywiście po HR prosi o nazwę pliku sterowników (u mnie "PRISMNDS.dll"),
oczywiście plik muszę skopiować na PDA do WINDOWS przez ActiveSync a następnie wpisać nazwę sterownika.

Może to coś pomoże.

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2008, 20:34:21 »
X50v ma wbudowane WiFi. Skoro nie działa z żadnym ROMem to wg mnie problem ze sprzętem, niestety :(

*

Offline proci

• 43
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2008, 22:02:49 »
Bat: a jaką nazwę ma sterownik wi-fi w x50v? Może go po prostu faktycznie brakuje u mnie (marne szanse ale zawsze...)? Wtedy może "wydłubał" byś go ze swojego axima i wrzucił na rapidshare'a a ja spróbował bym go skopiować do swojego pda. Może to by pomogło... :grin:

*

Offline Bat.

• Homofob i seksista
  • 3315
    • Deskorolka Underflip
  • Sprzęt: Dell Axim X51v | Blackberry 8110, 9700, PlayBook
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 03, 2008, 19:15:02 »
Nie ma znaczenia - po HR po prostu sterownik musi być... Sprawdź w DELL WLAN Utility czy w Network Adapters jest cokolwiek. No w sumie nie ma innej opcji, wszystko musi być, szczególnie że zmieniałeś ROMy. Po prostu nie ma możliwości braku sterownika czy czegoś - coś musi być ze sprzętem lub sam coś nieprawidłowo robisz.