czy warto kupic x50v

• 31 Odpowiedzi
  • 8706 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

czy warto kupic x50v
« dnia: Styczeń 26, 2005, 11:35:33 »
Stoje przed wyborem PDA. Na celowniku mam axima x50v. Mam pytanie do uzytkownikow tego PDA. Czy mozecie go szczerze polecic ? Czy jakbyscie teraz mieli wybrac tego PDA to wybralibyscie jeszcze raz ? Z reguly tak jest ze o pewnych minusach dowiadujemy sie jak juz uzytkujemy zabawke. Dlatego pytam zanim nie bedzie za pozno. Z gory dzieki za odpowiedzi.

pozdr,
Stefan

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2005, 12:03:47 »
Powiem tak. Ja jestem z niego bardzo zadowolony. Dokładnych testów wytrzymałościowych baterii nie robiłem, bo nie było takiej potrzeby (pewnie wyjdzie to za tydzień jak będę w delegacji).
Najbardziej uciążliwe wady, jak dla mnie, to brak słuchawek w komplecie i kołyska. Co prawda zaletą kołyski jest możliwość ładowania dwóch baterii naraz (ale nie z USB), ale wygodniejszy byłby zwykły kabelek. Brak hostu USB jak narazie mi nie przeszkadza, ale pewnie też bym się nie obraził, gdyby był.

Podsumowując - tak. Kupiłbym go jeszcze raz.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2005, 18:57:39 »
Brak sluchawek w komplecie to akurat trudno nazwac problemem, bo zaden Pocket nie ma sluchawek w komplecie - no chyba ze zestaw sluchawkowy, jesli jest to PDA z modulem GSM/GPRS.

*

Offline jasztol

• 278
  • Sprzęt: iPaq 3950, Zaurus SL 5500, GPS Heicom 303MMF
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 26, 2005, 19:40:47 »
Jak kupowalem Jornade HP548 to w pudelku z zestawem byly sluchawki, takie wkladane do uszu, wiec kiedys Pocket PC mialy sluchawki w zestawach. Potem iPAQ 3950 juz niestety nie mial sluchawek na wyposazeniu.

*

Offline Lass

• 276
  • Sprzęt: HTC HD2
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 26, 2005, 20:30:24 »
Do iPAQa rx3715 dokładają słuchawki stereo :)

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 26, 2005, 20:40:54 »
do rx3115 też są.

*

Offline kanczug

• 19211
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 26, 2005, 20:50:32 »
No prosze... czyli w PPC zaczynaja dodawac sluchawki, przynajmniej do tych bardziej multimedialnych modeli :)

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 26, 2005, 21:17:43 »
a ja uzywam od dluzszego czasu x3 i jestem zadowolony,
wiec, polacam ci bardzo x50, bawilem sie nim chwile i bylem zachwycony, jedynie co moge powiedziec, to potwierdzajac slowa Reptil3, ze faktycznie zwykly kabelek sie przydaje, mozna go oczywiscie dokupic, ale moim zdaniem powinien byc juz w cenie, no i musisz sie zastanowic czy host usb jest ci potrzebny
a jak go juz kupisz to bedziesz zadowolony
----------------------------
the born to be wild

*

Offline irwin

• 434
    • http://www.irwin.republika.pl/
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 27, 2005, 11:19:18 »
w h1910 też są słuchawki w zestawie

*

Offline biblo

• 3314
  • Forum powinno być jak Media-Markt...
  • Sprzęt: Lumia 925, 730 Dual Sim, iPad mini Retina LTE
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 27, 2005, 19:32:48 »
A ja wiem dlaczego HP dodaje słuchawki do ajpaków!

Po to, aby użytkownicy urządzeń HP "zagadali" i zamęczyli zainteresowanych zakupem PDA innych firm - czego dowodem powyższe wypowiedzi ;) ;) ;)
Pozdrawiam,
biblo

*

Offline jasztol

• 278
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 28, 2005, 03:32:48 »
Cos do smiechu :):
Pracownicy roznych firm jada na ognisko organizacyjne. Na spotkaniu zapoznawczym pracownik Fujitsu-Siemens wyciaga LOOXa 720 oczywiscie, pracownik Casio wyciaga swoja poczciwa E-200, gosc z Asusa sie rozglada i tez po chwili wyciaga Asusa z ekranem VGA, pracownica PalmOne skulona w kacie niesmialo cos rysikiem dlubie na Tungstenie. Nagle wpada na spotkanko spozniony pracownik z HP, rozglada sie, siada i wyciaga zwykly papierowy notes i olowek. Reszta w pokoju patrzy na niego z rozdziawionymi ustami i gosc z HP mowi: pomyslalem, ze jak wy nie uzywacie PDA, to i ja nie bede. :)
Proba przerobienia kawalu, gdzie w miejsce PDA bylo piwo.

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 28, 2005, 09:58:59 »
No dobra, wczoraj jeździłem sobie pociągami i słuchałem sobie mp3 najróżniejszych.
Bateria standardowa, prawie naładowana (nie było 100, ale więcej niż 95%). Po 4 godzinach słuchania w betaplayerze przy wyłączonym ekranie, głośność na 2 pokazywało, procek na auto, że bateria starczy jeszcze na półtorej godziny.

I przy okazji przypomniał mi się jeszcze jeden mankament - z kołyski przez usb można ładować tylko przy wyłączonym pda. Nie wiem czy tak jest w innych pocketach, ale to mnie irytuje.

*

Offline jasztol

• 278
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 28, 2005, 14:04:18 »
A czy ktos uzywal z forumowiczow x50v do nawigacji GPS w samochodzie? Jak sie sprawuje ekran VGA w tym zadaniu i ile czasu mniej wiecej ponawigujemy bez ladowania? Z moim HP3950 praktycznie moge jezdzic caly dzien bez uzywania kabelka USB do ladowania z zapalniczki (GPS na CF jest zasilany z pleckow pcmcia+).

*

Offline irwin

• 434
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 28, 2005, 14:29:55 »
Cytat: biblo
A ja wiem dlaczego HP dodaje słuchawki do ajpaków!

Po to, aby użytkownicy urządzeń HP "zagadali" i zamęczyli zainteresowanych zakupem PDA innych firm - czego dowodem powyższe wypowiedzi ;) ;) ;)

;)

Akurat ja jestem ostatnim który by reklamował HP. Co widać jeśli sie poczyta moje posty. Ale co prawda to prawda - do h1910 i wielu innych HP dodaje słuchawki - nie są one może idealne ale zawsze coś.

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 28, 2005, 14:31:01 »
Jasztol zapytaj Cezex-a , on ma x50v i znajac go dosc czesto uzywa AM i gps-a :)
W moim FS Loox-ie 720 nie mialem problemow z calodziennym nawigowaniem w aucie na aqu bez zasialania z zapalniczki.

pozdro
pozdrawiam
Jachu

*

Offline kuba1961

• 681
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 28, 2005, 15:11:36 »
Facet zapytal o x50V i nikt mu nie odpowiedzial. Wszyscy natomiast pisza o swoich. Panowie o x50V napiszcie tez jestem ciekaw jaki jest. Ale blagam nie o x30, 1910, LOOX 720, 3950. Bede twardy nie napisze o swoim 1930 ze tez nie mial sluchawek.

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 28, 2005, 15:17:45 »
Kuba jak czytasz czytaj dokladnie , Jasztol sie pytal o ekran VGA a jak wiesz 720 tez go ma wiec moge powiedziec jedno ze loox ma baterie lepsza od x50v wiec skoro loox trzyma caly dzien na nawigacji to x50v moze ale nie musi. Skierowalem go do cezexa jak ma pytania o della x50v  wiec chyba konkretnie mu odpowiedzialem co i jak ...

p.s.
juz niedlugo bedzie test x50v na pdac ... CIERPLIWOSCI :)) !!

pozdro
pozdrawiam
Jachu

czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 28, 2005, 15:36:14 »
Jednak kilka osob mi odpowiedzialo. Dzieki. Mysle ze i tak go kupie pomimo slabej baterii.
Stefan

*

Offline kuba1961

• 681
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 28, 2005, 18:04:03 »
jachu - sorka

czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 01, 2005, 15:07:37 »
Ja mam swojego X50v od grudnia zeszlego roku - sprowadzialem go z USA, dokupilem do niego torch kart pamieci a teraz czekam na reszte kabelkow bo ta statcja ladownicza mnie denerwoje.

Powiem tak:
- swietny wyslwietlacza (dobra jakosc)
- fajnie sie MP3 slucha
- ogranizerki itp tez fajne
- dosc szybko sie laczyc z kompem
- nie ma problemow z WLAN, BT itp
- fakt nie ma host'a USB (ale czy to az tak potrzebne ?)
- bateryjka mogla by byc troszke lepsza pod wzgledem wytrzymalosci ale bawilem sie nim kiedys caly dzien i pod wieczur mialem jeszcze 15% bateryjki
- fajnie wygladaja tez filmiki
- najwieksza wada moim zdaniem jest to iz obudowa jest plastkiowa a nie taka jak np w SONY CLIE

Moje zdanie jest takie jest wart swojej ceny, moze w Polsce to troche duzo ponad 2000 zl, ale jesli chodzi o USA to sie oplaca 400$ to w przyblizeniu jakies 1400 zl (600 ponad w kieszeni).

Pozdro
P.S. sluchawek nie daja ale zawsze mozna kupic :P

*

Offline banan

• 42
  • Sprzęt: Axim x50v || iPhone 8GB 1.1.2
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 01, 2005, 18:58:05 »
Warto brać Dell'a. Korzystam z niego na codzień. Planowanie dnia, czasami słuchanie muzyki, nawigacja (jeżeli jadę do Niemiec). Jedyny mankament to  ta bateria. Wczesniej miałem x5 i jakoś na początku nie mogłem się przyzwyczaić do tego że tak szybko w x50v siada. No ale VGA robi swoje. W domu mam WiFi więc to też ciągnie. W samochodzie GPS na BT itd... Ale mimo wszystko WARTO

jasztol: co do nawigowania... zrobiłem 650 km przez Niemcy bez ładowania tego żarłoka :)

*

Offline bastiann

• 919
  • Sprzęt: ERA G2
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 01, 2005, 19:14:55 »
Cytat: Reptil3
z kołyski przez usb można ładować tylko przy wyłączonym pda. Nie wiem czy tak jest w innych pocketach, ale to mnie irytuje.

No niestety ale "moc" zasilania przez USB jest na tyle słabsza od "zwykłego" zasilacza, że nie pozwala ładowac tego Pocketa w chwili gdy on działa. Wniosek z tego, że żarłok z niego jest ;)

*

Offline banan

• 42
  • Sprzęt: Axim x50v || iPhone 8GB 1.1.2
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 01, 2005, 19:19:05 »
Cytat: bastiann
No niestety ale "moc" zasilania przez USB jest na tyle słabsza od "zwykłego" zasilacza, że nie pozwala ładowac tego Pocketa w chwili gdy on działa. Wniosek z tego, że żarłok z niego jest ;)

No jest żarłok... ale jaki kochany ;)

*

Offline Reptil3

• 695
  • Dell x50v, HTC Wizard
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 01, 2005, 19:56:38 »
Cytat: bastiann
No wiesz, gdyby nie to, że ipaq rx3115 spokojnie się ładuje, to nawet bym o tym nie wspominał.
Ktoś tu po prostu dał ciała.

*

Offline kanczug

• 19211
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 01, 2005, 22:14:52 »
Porownujesz iPAQa rx3115 do Axima X50v? :))
To ze ten PDA sie laduje to nic dziwnego - to jest przecietny pocket. Natomiast Dell ma wieksze zapotrzebowanie energetyczne: ekran VGA, szybki CPU i dodatkowy rownie energozerny uklad graficzny.

czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 02, 2005, 10:21:22 »
Ja nie wiem oco wam chodzi z tym ladowaniem, ja mojego Dell'a mam wlaczonego i siedzi sobie na stacji i jakos sie potrafi naladowac tak ze swieci sie na zielono ta "lampka" - czy wy tej kolyski nie wpinacie do pradu ?

*

Offline kanczug

• 19211
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 02, 2005, 11:11:26 »
Niektore palmtopy potrafia sie ladowac w kolysce prosto z gniazda USB - bez potrzeby podpinania ladowarki. Ladowarke mozna miec wtedy np. w biurze albo caly czas w plecaku i nie martwic sie o ladowanie PDA poza domem.

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 10, 2005, 11:51:39 »
zajrzyj na http://www.tomshardware.pl/mobile/20041231/index.html - czy tam nie jest przypadkiem napisane ze x50v ma hosta USB ?? czy to blad czy nie ?? Co natomiast z mozliwoscia zakupu kabelka umozliwiajacego podlaczenie do TV / monitora ??

*

Offline irwin

• 434
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 10, 2005, 12:52:14 »
- x50v nie ma hosta usb - ale możesz podłączać urzędzenia USB pod warunkiem zakupu stosownej karty CF/SD pełniącej funkcje adaptera USB.
- Jest możliwość podłączenia takiego kabelka - tylko że narazie drogo sobie za to liczą 70$. Ewentualnie można sobie go zrobić samemu - schemat/wyprowadzenia pinów (od Picard'a) mogę podesłać. Ale trzeba sie umiec posługiwać lutownicą ;)

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
czy warto kupic x50v
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 10, 2005, 13:11:53 »
no ja na razie nie mam takiej potrzeby ale jak zajdzie to pewnie sie zglosze. chyba kazdy facet kiedys cos lutowal....  w kazdym razie to nie az takie trudne a i wieksza satysfakcja :)