CF 8GB Elite Pro Kingstona

• 3 Odpowiedzi
  • 708 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline oozz

• *
  • 76
  • Sprzęt: Dell Axim x51v, I5800
CF 8GB Elite Pro Kingstona
« dnia: Listopad 22, 2007, 17:58:02 »
Witam Wszystkich,
wpadła mi w oko taka oto rzecz .
I chciałbym spytać czy 45x (Zapis 6.75 MB/s (max) Odczyt 8 MB/s (max)) to nie będzie mało?
Czytałem, gdzieś na forum, że nie ma sensu kupować szybkich kart do Axima-dotyczyło to kart SD. Czy dotyczy to też CF?
Cena robi na mnie, pozytywne, wrażenie.
Pozdrawiam,
Marek

*

Offline jendrushTT

• 350
    • http://endrju.tumblr.com
  • Sprzęt: X10, Vx, Fossil Abacus, Eee Pc 1000h
Odp: CF 8GB Elite Pro Kingstona
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 22, 2007, 18:32:31 »
Te predkosci sa wystarczajace(i tak sa mniejsze, w rzeczywistosci). Z tego co pamietam to axim i tak nie wykorzysta tych predkosci, beda sie liczyly przy korzystaniu z tej karty w czytniku.
Opcja SZUKAJ, naprawde warto...

*

Offline oozz

• *
  • 76
  • Sprzęt: Dell Axim x51v, I5800
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2007, 19:45:47 »
W chwili obecnej używam 1GB Kingstona Elite Pro. Napisane jest na nim 50x (ciekawe, karta ma z 4 lata i jest szybsza o 5"x"  :P)I mówiąc szczerze wydaje mi się szybsza od karty SD kingstona, na której były wypisane "wyższe" prędkości.
Kusi mnie cena (215 zł za 8GB), pojemność (coś do czytania, coś do oglądania i jeszcze trochę miejsca). Boję się trochę czy karta jest oryginalna (cóż z tego, że kupuję w sklepie, kiedy może być po prostu woooooolna), i tej prędkości.
Pozdrawiam,
Marek

*

Offline slammer

• 536
  • Sprzęt: Spica
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 25, 2007, 08:32:39 »
na allegro są za 190zł 8GB karty SDHC (wm6 obsługuje). ale jak na compact flasha to całkiem dobra cena. o prędkość się nie martw, PDA ma swoje ograniczenia i chyba żadna z nowych kart nie będzie spowalniać pocketa.