Błagam pomocy Axim X51V który doprowadza mnie do szału!!!!

• 14 Odpowiedzi
  • 1914 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dodo

• **
  • 110
  • Sprzęt: Iphone 3g, Nokia E52
Witam was kochani mam taki problem niewiem co mnie tkneło u kupiłem Axim X51V porażka na maksa ale już się do tego przyzwyczaiłem jednak tłumacze sobie wszystko tak że używam go tylko do navi i jest ok.
  Otuż nie niejest ok bo nawet to niedziała mam AutoMape XL wcześniej miałem 50k i było wmiare dobrze odkąd mam Xl jest katastrofa pda wiesza mi się nonstop niema dnia czsami nawet nie minie jedna godzina i zwis nic nie moge zrobi jak wyznaczy mi trase i nie daj boże zechce dodac mu jakiś punkt trasy lub zmienic jakie kolwiek opcje zazwyczaj zaraz po tym wyswietla napis wyznaczam nowa trase i koniec juz wisi dostaje szalu bo uzywam tez TT5,0 i dziala swietnie a AM XL nie dziala katastrofa na maksa pisze ten post dlatego ze moze ktos z was ma taki sprzet i mial podobny problem i zna rozwiazanie ja juz mam dosc i jestem wykonczony nerwowo duzo jezdze po polsce i co chwile musze stawac na poboczu w celu miekkiego resetu przeciez to jest chore.
całe mnóstwo telefonów od NOKIA przez SE HTC Samsung do Iphone 3g

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 10, 2006, 20:49:15 »
Faktycznie troche wybór nie trafiony jeśli to miał być pda tylko do nawigacji. Jednak am powinna działać ok. Mam x50v i trochę się pobawiłem am i nie zauwazyłem problemów. Może wgraj najnowszy rom który niedawno wyszedł dla x51v.
Are you shpongled?

*

Offline dodo

• **
  • 110
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 10, 2006, 20:52:30 »
No właśnie tak wogóle to chcę go zmienic na taki który bedzie najlepszy do navi jaki mozecie polecic wylacznie do nawigacji????

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 10, 2006, 21:17:26 »
Hmmm  a ja wlasnie chce kupic X51V a do sprzedania mam:
http://www.allegro.pl/item113965916_asus_a636n_jak_nowy_20_06_06_dodatki_dostawa.html

Teraz to mi dales do myslenia  :terrified:

*

Offline marcus

• 761
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 10, 2006, 21:20:53 »
witam
może zamiast nadwać na sprzęt, jaki to on jest zły, napisałbyś parę konkretów, tak aby moża by pomoć:
1. jaką masz wersje rom-u
2. jaka wersja AM
3. AM zaisntalowana na karcie czy w pamięci pda

w 90- paru procentach axim spisuje się świetnie i wciąz to jest jeden z najlepszych pda na rynku  ;) /znajac wcześniejsze wypowiedzi "ziele" pewno się z tym niezgodzi/
ja z doswiadczenia wiem, że axim x51v świetnie nadaje się do navi i kilku innych rzeczy, a ostatni rom A12 w znaczącym stopniu przyspieszył pracę pod system WM5 i osobiście bym pozostał przy tym modelu  ;)
pozdrawiam
----------------------------
the born to be wild

Re: Błagam pomocy Axim X51V który doprowadza mnie do szału!!
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 10, 2006, 21:51:40 »
Bez paniki.

Mój Axim x51v działa z Automapą XL bez problemu - trochę kilometrów z nim już przejechałem.

To raczej nie połączenie Dell + Automapa jest przyczyną niestabilnosci. Musisz znależć soft, który tak go wiesza. Najlepiej zrób Aximowi hard reset i zainataluj tylko Automapę - sprawdź co się będzie działo w takiej sytuacji. to 20 minut roboty razem ze zrobieniem backupu.

*

Offline dodo

• **
  • 110
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 10, 2006, 22:04:11 »
Jesli chodzi o strzet to jest tragiczny bo odkad go mam to mam ciagle z czyms problem.Powiem tylko ze nie jestem nowicjuszem w tych sprawach bo mialem juz przez trzy lata HP 4150 i tez automape i smigal na 5+ zero problemow a jesli chodzi o Della to nawet niechce mi sie opisywac wszystkich problemow ,bo poprostu szkoda gadac poprostu je olalem ale nie moge olac problemu z AM bo jest mi to potrzebne do pracy.Kupile ten shit wydalem ponad 2400zl i wieczne problemy.Nie polecam tego sprzetu kupujac go zastanawialem sie na nowymi HP i zaluje jak diabli .
Zrobie jeszcze dzis update romu i wgram tylko AM i zobacze co bedzie jak problem zostanie to pojutrze wystawiam go na allegro i koniec.
Dzieki za rade i blagam nie piszcie ze jest to to jeden z najlepszych PDA bo robicie ludzia wode z mozgu.

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 10, 2006, 22:39:34 »
Ale pamiętaj wgraj TYLKO Automapę, nic pozatym, nawet klawiatury polskiej nie wgrywaj, bo np: VgaKey generyje problemy na tym palmtopie.

*

Offline jackpe

• **
  • 140
    • Zdrowie psychiczne
  • Sprzęt: Galaxy Tab P1000, SGS i9000, Compaq 8710p
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 10, 2006, 23:01:10 »
nie wiem co ci się nie podoba w x51v. mam go od ubiegłego roku i zero problemow.
am dziala bez żadnych zwisow z włączonym mp3 w tle. ostatni hr robilem chyba w lutym po wgraniu nowego romu a testowałem od tej pory na nim dziesiątki programow.
tak jak koledzy proponowali ci wcześniej zrob hr, wgraj nowy rom /choć ja dalej używam 06 i jakoś nie widzę potrzeby zmiany kiedy wszysko działa ok / wgraj samą am. zob backup i dopiero wtedy instaluj pozostałe programy. niektore programy włączone w tle wraz z am faktycznie sprawiają problem i tak jest min z magic button i gpsinfo dlatego przed wyjazdem dla pewności wyłączam wszystko oprocz core.napisz z czym masz jeszcze problem, może znajdzie się jakaś rada. powodzenia

*

Offline 5hinka

• **
  • 100
    • http://www.klimatech.biz.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 10, 2006, 23:13:32 »
Cytat: "dodo"
Jesli chodzi o strzet to jest tragiczny bo odkad go mam to mam ciagle z czyms problem.Powiem tylko ze nie jestem nowicjuszem w tych sprawach bo mialem juz przez trzy lata HP 4150 i tez automape i smigal na 5+ zero problemow a jesli chodzi o Della to nawet niechce mi sie opisywac wszystkich problemow ,bo poprostu szkoda gadac poprostu je olalem ale nie moge olac problemu z AM bo jest mi to potrzebne do pracy.Kupile ten shit wydalem ponad 2400zl i wieczne problemy.Nie polecam tego sprzetu kupujac go zastanawialem sie na nowymi HP i zaluje jak diabli .
Zrobie jeszcze dzis update romu i wgram tylko AM i zobacze co bedzie jak problem zostanie to pojutrze wystawiam go na allegro i koniec.
Dzieki za rade i blagam nie piszcie ze jest to to jeden z najlepszych PDA bo robicie ludzia wode z mozgu.

Mam x51v od kilku dni z romem A12. Wczesniej A06.
Automapa najnowsza 3.9.5 zainstalowana w romie a mapy na sd.
Problemow nie ma zadnyhch.
A nie wylaczam wszystkiego przed uruchamianiem automapy.
Dziala kilka innych programow np. spb pocket plus, weather, diary. a oprocz tego zainstalowanych jest jeszcze kilkanascie programow.

Problemow nie ma zadnych. Zwisow nie ma ani nie bylo na poprzednich wersjach AM.

Napisz dokladnie wszystkie dane:
ROM:
Wersja Automapy:
Gdzie zainstalowane:
Wersja Map:
Gdzie zainstalowane:
Co jeszcze zainstalowane:

To naprawde jest jeden z najlepszych palmtopow do nawigacji i nie tylko.

Zawiesza sie bo musiales zainstalowac na nim jakies gowno co sie gryzie z AM. Na HP, Looxie itp. problem prawdopodobnie bylby taki sam.

Pozdrawiam

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 11, 2006, 00:30:29 »
Cytat: "marcus"
witam
może zamiast nadwać na sprzęt, jaki to on jest zły, napisałbyś parę konkretów, tak aby moża by pomoć:
1. jaką masz wersje rom-u
2. jaka wersja AM
3. AM zaisntalowana na karcie czy w pamięci pda

w 90- paru procentach axim spisuje się świetnie i wciąz to jest jeden z najlepszych pda na rynku  ;) /znajac wcześniejsze wypowiedzi "ziele" pewno się z tym niezgodzi/
ja z doswiadczenia wiem, że axim x51v świetnie nadaje się do navi i kilku innych rzeczy, a ostatni rom A12 w znaczącym stopniu przyspieszył pracę pod system WM5 i osobiście bym pozostał przy tym modelu  ;)
pozdrawiam

Zgodzę bo to prawda że axim to jeden z najlepszych pda na rynku. Mi chodziło o to że są lepsze pda specjalnie przystosowane pod nawigacje.
Are you shpongled?

*

Offline dodo

• **
  • 110
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 11, 2006, 21:53:24 »
ok właśnie wgrałem nowy rom i wziolem sie za instalacje auto mapy i TT więcej mam tylko tcmp.skype i pocket mechanik i koniec niec wiecej żadnych gier wszystko na SD TT na CF a na Aximie tylko i wyłącznie AutoMapa. potestuje teraz i zobaczymy z nowym romem .
p.s.jest jakis program lub wtyczka żeby lepiej grał na słuchawkach ???

*

Offline ryssiek

• *
  • 91
  • Sprzęt: x51v , LD-3W
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 11, 2006, 22:09:38 »
u mnie tez wszystko dziala i jestem zadowolonym posiadaczem axima ;) dobrze ze nie czytalem takich komentrzy przd zakupem bo jeszcze bym wybral jakegos innego pda ;)

ps.
 ja osobiscie bym nie kupil hp'ka bo mam pecha do tej firmy ( nie twierdze ze jest zla , szczegolnie jezeli chodzi o pda bo nie mialem z nimi stycznosci) ale popsuly mi sie 2 laptopy ( w nx9010 padla bateria i dysk a w nc8000 padla plyta glowna ) moze inni maja wiecej szczecia do tej firmy ale nie ja :P

pozdrawiam zadowolonych za axima :) no i tych mniej zadowolonych tez :)

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 12, 2006, 00:17:48 »
Cytat: "dodo"
ok właśnie wgrałem nowy rom i wziolem sie za instalacje auto mapy i TT więcej mam tylko tcmp.skype i pocket mechanik i koniec niec wiecej żadnych gier wszystko na SD TT na CF a na Aximie tylko i wyłącznie AutoMapa. potestuje teraz i zobaczymy z nowym romem .
p.s.jest jakis program lub wtyczka żeby lepiej grał na słuchawkach ???

poszukaj programu x50mix. On steruje dźwiękiem na poziomie sprzętu więc jest nad wszystkim equalizerami, itp w innych programach. Ma opcje pogłaśniania wyjścia słuchawkowego.
Are you shpongled?

« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 12, 2006, 10:44:07 »
Jakis czas temu gdzies widzialem cos takiego Xetra Bass and Treble , ale jak to dziala nie wiem.

http://www.cs.pitt.edu/~jmisurda/ppc/x50mix/x50mix.htm